31Lok/11Off

Kuherruskuukausi on virallisesti ohi

Maanantaihan se sieltä tulla tupsahti. Viikonlopun saldoksi jäi kärsimyksellinen kotitappio Jokereille ja väkisin väännetty vierasvoitto Tampereelta.

Narripaitojen vierasviikonloppu oli ainakin puolustuksellisesti tyrmäävän vahva. Pelicans ja SaiPa kokeilivat - kumpikaan ei saanut maalia aikaiseksi. 85 laukausta, joista Jokerivahdeille vain 55 torjuntaa kenttäpelaajien uhrautuvan pelaamisen avustuksella. Perjantain osalta jossiteltavaa jäi lähinnä Laschin tekopaikasta ja Latvalan ylärimavedosta, mutta muuten Kilpeläisen maalille ei juuri asiaa ollut. Parhaalta maalintekosektorilta hädin tuskin muutama laukaus.

Tapparaa vastaan laukaisukartta kääntyi päälaelleen ja Pelicans pääsi häärimään aivan Niemisen nenän edessä. Samoin tosin kävi myös Hovisen maalin edustalla ja ensimmäiset 56 minuuttia joukkueet väänsivät tasatahtiin, kunnes voittomaalien (4. tällä kaudella) erikoismies kapteeni Luttinen päästi pelikaanit pahasta.

Kaiken kaikkiaan nähtiin hyvin tahmeat kaksi iltaa. Paketti pysyi hyvin kasassa ja Niko Hovinen antoi molempina iltoina mahdollisuuden voittaa, mutta loistokkuus varsinkin kiekollisessa pelaamisessa on kadoksissa. Turkulaisten mukaan TPS:llakin alkoi aikoinaan vaikea jakso heti Suikkasen jatkosopimuksen julkistamisen jälkeen. Liekö torstain ilouutisella mitään vaikutusta, mutta jollain tapaa kuherruskuukausi tuntuu olevan jo taakse jäänyttä aikaa ja edessä roppakaupalla raakaa työntekoa. Maajoukkuetauko tulee kärkipään jengillekin hyvään paikkaan.

Ryan Laschin hyytymistä on joissain kannanotoissa väläytelty. Pisteiden valossa näin onkin tapahtunut - Tappara-ottelun 0+2 katkaisi neljän ottelun tehottoman putken. Pelillisesti en olisi yhtä huolissani. Viimeisessä kolmessa pelissä ykköskentällinen otti muutenkin oman paikkansa kun Immosen ja Hodgmanin ketjut katosivat kuvasta.

Päänvaivaa aiheuttaa, yllätys yllätys, Matias Loppi. Keskenkuntoisuus näkyy selvästi, johon valmennus reagoi nostamalla Koskirannan ykköseen ja siirtämällä Lopin sentteriksi Hodgmanin ketjuun. Ainakaan lauantaina kolmikon Wärn-Loppi-Hodgman yhteispeli ei tuntunut toimivan, saldona -1 ja vaivaiset 5 laukausta. Ainakin Hodgmanin taipumus livetä pelitavan mukaisista kuvioista näyttää pahenevan laidalla pelatessaan.

Murheenkryyninä haahuilee myös pakkipari Hurri-Brocklehurst. Epävarmaa peliä perjantaina, kaksi omiin lauantaina. Marttisen paluuta ja Pietilän tasonnostoa on ikävä. Myös Järvinen-Seikola nukahti pahassa paikassa Jokereita vastaan päästäen Jani Ridan läpiajoon puolustajien välistä. Joonas Järvinen puhui Uuden Lahden haastattelussa helpoista virheistä, ja tämä todella edusti niitä. Taas taidetaan olla siinä pisteessä, että kokonaisuutena parasta peliä puolustajista esittää Jan Latvala. Tosin täytyy muista minkälaisia minuutteja ykköspari urakoi illasta toiseen.

Pelicansin kone on riittävässä kunnossa ja sillä väännetään tärkeitä niukkoja voittoja huonompinakin iltoina. Eniten kynsien pureskelua tälle viikolle aiheuttaa Loppi-Koskiranta-akselin asemat kokoonpanossa ja siten ykkösketjun pelin toimivuus.

Kauden ensimmäiset 10-20 ottelua on se jakso jolla mustat hevoset yllättävät, jos ovat yllättääkseen. Pelicans käytti tämän tilaisuutensa lähes maksimaalisesti. Fakta vain on, että vastustajienkin peli kehittyy, videoita kelataan ja puolustukset tiivistyvät. Pelicans on  nyt yksi niistä joukkueista joiden päänahkoja himoitaan. Viime viikon otteluissa muuten tehtiin keskimäärin vain 3,7 maalia per ottelu, joten hyökkäyspelin tukkoisuus ei ole vain turkoosipaitaisten ongelma.

Hyökkäysketjujen miehet oikeille pelipaikoilleen, avauspelaamisen ajoitukset kuntoon puolustus-/keskialueella ja ilkein mielin kohti vastustajan maalia niin lauantaina päästään luottavaisin mielin maajoukkuetauolle 3-9 pistettä rikkaampana.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.