13Tam/15Off

Liigan tähdistöjoukkue

LiigaLogo2014

Heitetäänpä vaihde hetkeksi Pelicansin asioista vapaalle ja pistäydytään aina niin kiehtovan fantasiamanageroinnin parissa. Tässä Liigakauden 2014-2015 tähdistöjoukkue.

Tähdistöjoukkueen kokoaminen on aina eräänlaista taiteilua parhaiden yksilöiden ja parhaan joukkueen välillä. Tässä valinnassa lähtökohtana on ollut nimenomaan paras joukkue, jolla mestaruuden tavoittelu ja sen voittaminen olisi kaikkein todennäköisintä.

1. KETJU Jani Tuppurainen - Eric Perrin - Joonas Donskoi

Pistepörssin ensimmäinen, kolmas ja yhdestoista. Perrin ei näytä 39-vuotiaanakaan hiipumisen merkkejä, vaan on yhä sarjan tehokkain keskushyökkääjä, sekä meriiteiltään ja johtajuudeltaan ylivertainen. Tuppurainen ja Donskoi ovat laitahyökkääjinä tietyllä tapaa kokonaisvaltaisia pelaajia, joilta käy sekä viimeistely että tekopaikkojen rakentaminen. Kevyesti luistelevina pystyvät myös kantamaan isoa pelikuormaa.

2.KETJU Ville Vahalahti - Aaron Gagnon - Olli Palola

Pistepörssin toinen, kolmastoista ja kahdestoista. Aaron Gagnonista ei revitellä Liigan suurimpia otsikoita, mutta kyseessä on mainettaan laadukkaampi sentteri, joka on urallaan osoittanut parantavansa pudotuspeleissä. Saman ovat osoittaneet myös uransa parasta kauttaan pelaava Vahalahti ja maalipörssin kakkonen Palola. Ketjussa on klassinen ja optimaalinen työnjako.

3. KETJU Ivan Huml - David McIntyre - Ryan Lasch

Pistepörssin seitsemästoista, neljästoista ja kuudes. Kauden suurimpiin yllättäjiin lukeutuva McIntyre on Gagnonin tapaan ketjun työjuhta ja mainiolla liikkeellään joka paikkaan ehtivä keskushyökkääjä. Ristiriitaisia fiiliksiä herättävä Huml kiilaa esimerkiksi Tomas Zaborskyn ohi selvästi paremmilla pudotuspelinäytöillään. Ryan Laschin plusmiinustilasto -17 on jäätävä, mutta paremmin sitoutuneena on yhä supervahvistus ja tuo rightin kätisyyden ketjuun.

4. KETJU Mika Pyörälä - Ville Koho - Markus Hännikäinen

Pistepörssin 50., 119. ja seitsemäs. Nelosketjuun kootaan merikontillinen sopivaa nöyryyttä, joukkuepelaamista ja kokemusta. Ville Koho on nelossentterin tontille unelmapelaaja, samoin Pyörälä laituriksi. Kauden komeetta Markus Hännikäinen tuo ketjuun yllätysmomentin huikealla liikkeellään ja työmoraalillaan. Hännikäinen on tehnyt erinomaiset (12+18) tehonsa melko vähäisellä 16:06 minuutin peliajalla.

 

 

1. PAKKIPARI Lasse Kukkonen - Janne Niskala

Puolustajapörssin kymmenes ja seitsemäs. Kokemuksellaan ja erikoistaidoillaan itseoikeutettu valinta ykköspariin. Puolustajien maalipörssiä johtava Kärppä-kapteeni Kukkonen on joutunut syyttä kansallisen vitsailun kohteeksi. Kullanarvoinen taistelija joukkueelleen. Niskala puolestaan on kenties sarjan paras hyökkäävä puolustaja ja ylivoiman viivamies.

2. PAKKIPARI Mikko Luoma - Craig Schira

Puolustajapörssin ykkönen ja viides. Mikko Luoma pelaa hieman yllättäen 38-vuotiaana lähes uransa tehokkainta kautta. On hidas ja kankea, kuten on aina ollut, mutta pystyy tehojensa lisäksi pelaamaan plusmerkkistä kahden suunnan peliä luotettavasti. Schira on klassinen ja monipuolinen "rightin puolustaja" täsmälleen 0.50 pistekeskiarvolla kohta 100 Liigaottelussa.

3. PAKKIPARI Tommi Kivistö - Mikko Mäenpää

Puolustajapörssin neljäs ja 27. Yleispuolustaja Kivistö on noussut hämmästyttävän korkealle myös tehopisteiden valossa, joskin teholukema on -6 pakkasella. Mikko Mäenpään alkukausi on ollut rikkonainen, silti lähes piste per peli. Parhaimmillaan voisi olla tämän joukkueen ykköspakkiparissakin ja aiempina kausina nostanut tasoaan aina tiukemman paikan tullen.

4. PAKKIPARI Esa Lindell - Toni Söderholm

Puolustajapörssin kuudes ja 39. Nuoruus ja kokemus, hyökkäysten tukeminen ja oman maalin suojeleminen Nelospakkipariin tarvitaan sopivanlaista asennetta, eikä Toni Söderholm ole ensimmäisenä valittamassa peliajastaan. Konkari on pelannut vasta 18 ottelua (tilastot 0+9=9 +1), mutta noussee arvoonsa keväämmällä. Esa Lindell pelaa selkeää läpimurtokauttaan, sekä liikkuu ja rakentaa peliä 191-senttiseksi puolustajaksi erinomaisesti.

 

 

MAALIVAHDIT Iiro Tarkki - Juha Metsola

Maalivahtien valinta on tasaisin ja vaikein osio. Edessä on joka tapauksessa kahden huippuveskarin peluutus, ja ulkopuolelle jää mieltymyksistä riippuen esimerkiksi Tomi Karhusen, Juuso Riksmanin, Juuse Saroksen ja Jussi Markkasen tasoisia vahteja. Ykkösvahdiksi nousee 1.79 päästettyjen keskiarvollaan ja kovien sarjojen näytöillään Kärppien Iiro Tarkki, joka torjui Bluesille hopeaa keväällä 2011. Hopeaveskari on myös Tapparan Juha Metsola viime keväältä, joka sortuu silloin tällöin hörppyihin, mutta on valtavassa kiekkosateessa pitänyt tilastonsa hyvissä 2.06 ja 93.09% keskiarvoissa.

 

Edellinen kirjoitus >> Miksi Jordan Smothermania paapotaan?

Filed under: Liiga, Pelaajat Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.