9Tam/15Off

Miksi Jordan Smothermania paapotaan?

Tuoreimmat huhut vievät Jordan Smothermia takaisin rapakon taakse Ruotsiin. Jenkki nauttii Lahessa pumpulinpehmeää kohtelua, mutta pelillisesti siirrossa ei paljoa hävittäisi.

Smotherman12012014Smotherman on tällä kaudella päässyt ihmeen vähällä kritiikillä. Useita johtavia pelaajia, kuten Tommi Paakkolanvaaraa ja Michal Repikiä, ruoskittiin varsinkin alkukaudella kovalla kädellä jopa silloin, kun nämä parhaansa mukaan kannattelivat joukkuetta hyökkäyspelaamisellaan tai ollen ilman tehojakin alati vaarallisia.

Smotherman puolestaan auttaa joukkuetta vain yksittäisten otteluiden suonenvedoilla, hiipuen välittömästi pitkäksi aikaa takaisin varjoihin.

Pelaajan puolustukseksi on todettava, että 37 ottelun jälkeen tehot 11+9=20 ovat Allsvenskan-taustaiselta hyökkääjältä varsin odotusten ja potentiaalin mukaiset, olosuhteisiin nähden jopa hyvät. Ne satunnaiset onnistumiset maalien tai syöttöjen muodossa ovat usein myös näyttäviä suorituksia.

Smothermanin pelaamisessa mättää kuitenkin perinteinen yhdistelmä, eli olematon pelinluku yhdistettynä yliyrittämiseen. Kun tähän lisätään pelätyn heikko jalkanopeus, on tuloksena massiivinen määrä hukattuja kiekkoja ja hävittyjä kaksinkamppailuja.

Jos näitä julkisesti tilastoitaisiin, olen varma, että Smothermanin kiekollisten ratkaisujen onnistumisprosentti olisi Pelicansin hyökkääjistä huonoin. Syyskaudella suorastaan bravuuriksi muodostui epätoivoinen helppo laukaus heti siniviivalta maalivahdin räpylään, josta vastustaja sai kiekon ilmaiseksi haltuun. Repikiä kritisoitiin itse rakentamistaan laukauisuyrityksistä hyviltä sektoreilta. Tässä on räikeä ristiriita.

Vastaavasti Smotherman on ollut alkukaudella täysin hukassa oman päädyn pelaamisessa. Vasemman laitahyökkääjän löytää liian usein jostakin oikean puolustajan tonteilta, kun yliyrittäminen ja koheltaminen vievät voiton. Smotherman tarkoittaa hyvää, mutta samalla oma merkattava vastustajan puolustaja seisoo siniviivalla vapaana ja laukaisuvalmiina.

Ja jotta tämä kaikki ei olisi vielä tarpeeksi, ei Smotherman tuo jättimäisestä koostaan huolimatta minkäänlaista fyysistä elementtiä Pelicansiin. Taklauspaikat jäävät käyttämättä ja vastustajan naamat hieromatta.

Kyse on ilmeisesti siitä, että amerikkalaisuudestaan huolimatta Smotherman on ns. "hampaaton kanukki", jonka näennäistä alkukantaisuutta suomalaiset ja lahtelaiset rakastavat. Joten vaikka Smotherman on pelillisesti paska, häntä paapotaan silkkihansikkain vailla minkäänlaista ulkomaalaisvahvistuksen vaatimustasoa ja todellisten kenttätapahtumien seurantaa.

 

PS. Smotherman on yhdestoista amerikkalaispelaaja Pelicansin liigahistoriassa. Kukaan edeltäjistä ei ole pelannut joukkueessa yhtä kautta pidempään. Tehopisteissä edellä ovat Ryan Lasch (62), Dwight Helminen (28), Mike York (27) ja tasoissa Brett Lievers (20).

 

Edellinen kirjoitus >> Jaatisen näytöt

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.