10Jou/14Off

Hakametsässä nähtiin syksyn parasta Pelicansia?

hyokkays10122014

Pelicansin eilinen 2-3 -vierasryöstö Tapparan vieraana oli iso voitto, mutta se saattoi olla vielä paljon isompi kuin arvataankaan. Kyse ei ollut vain kolmesta pisteestä, vaan koko joukkueen peli-ilmeestä.

Jo viime viikolla Pelicansin pelaamisessa oli nähtävissä hienovaraisia viitteitä siitä, että peliin on löytymässä järkevämpää rytmiä ja tasapainoa. Porissa jäätiin vielä liian pahasti telineisiin, mutta Tampereella näkyi selvemmin se, että enää ei ollut pakonomainen tarve pelata aina välittömästi ylöspäin ja hyökätä alimiehitettynä.

Alimiehitettynä hyökkäämistä kun voi nykyliigassa kutsua kiekolliseksi itsemurhaksi.

Nyt Pelicans malttoi myös rauhoittaa, kerätä vaihtotilanteessa viisikon kasaan ja kas, alkoi syntyä kuvassa näkyvän kaltaisia hyökkäyksiä, joissa yhden tai kahden hyökkääjän sijaan on tilanteessa mukana koko ketju. Tappara oli hyvin paikalla koko viisikon voimin, mutta siitä huolimatta tämä hyökkäys johti lopulta hyvään kolmiopeliin päädyssä ja lopulta Marko Pöyhösen maaliin. Vastaavalla tavalla syntyi myös Joel Mustosen maali, vaikka längistä lirahtanut veto olikin "kerran sadasta" onnenkantamoinen.

Pelin hetkittäinen rauhoittaminen johti siis siihen, että viisikko oli tiiviimpi, ehdittiin paremmin tilanteisiin ja oltiinkin yhtäkkiä oikeasti aktiivisempia kuin alkukauden kohkaamisessa.

Ottelun jälkeisten kommenttienkin perusteella pelaajat kokivat tilanteen olleen nyt paremmin hallussa, eikä kolmannen erän paniikkia syntynyt. Syöttöpeliä on kummasti helpompaa pelata lavasta lapaan, kun lapa on muutaman metrin päässä ja pelaajat suunnilleen samassa liikenopeudessa. Nyt keskialue ylitettiin myös lukuisia kertoja keskikaistan kautta, minkä johdosta hyökkäysalueelle päästiin syöttämällä tai kuljettamalla, eikä pelkästään rännikiekkojen avulla.

Ja kääntäen: kun viisikko on tiiviinä hyökätessä, on se tiiviimpi myös siinä kohtaa, kun peli kääntyy puolustukseen.

Kohtalon ivaa oli, että tärkeimmät puolustajat Juha Leimu ja Jan Latvala olivat tuhota eilisen ottelun kahteen pekkaan. Molempien henkilökohtainen virhe johti Tapparan maaliin, kummatkin päästivät kertaalleen vastustajan läpi ja ottivat näistä tilanteista vielä jäähyt. TV-studiossa Vellu Ketolan ja Keijo Säilynojan kartalla olemisesta kertoo paljon se, että Jormakan 1-1-maalissa mainittiin nimeltä Tuhkanen, Paakkolanvaara ja Juvonen, eikä oman tonttinsa vapaaksi jättänyttä Leimua. No, konkareiden heikompi ilta ei onneksi maksanut pisteitä.

Yhtäkaikki, Pelicansin pelaamisessa on viime päivien perusteella enemmän järkeä, ja sitä kautta myös toivoa paremmasta.

 

Edellinen kirjoitus >> Milloin päävalmentaja on valmis liigajoukkueeseen?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.