21Mar/14Off

Pitäisikö Tomi Lämsä potkia pihalle?

Hyvää marraskuista perjantaita, kiekkokaupunki! Pelicans-valmennuksen kuherruskuukausi loppui jo aikoja sitten, ja useimmat vähintäänkin hiljaa mielessään pohtivat jo otsikon kysymystä.

Lamsa21112014aTämä se on tuttu tilanne lahtelaisessa jääkiekossa. Marraskuun koittaessa ovat kivat kesäiset puheet identiteetistä ja peli-ilmeestä murentuneet pelkäksi sanahelinäksi. Joukkueen syksyllä kohtaamista loukkaantumisistakaan ei jaksane jauhaa koko kautta? Loogisesti seuraavana liipaisimella on sitten valmennus pääpirunsa Tomi Lämsän johdolla.

Vastaus otsikon kysymykseen: EI.

Niin hirveää kuin Pelicansin pelaaminen syksyn mittaan ja erityisesti kahdessa viime ottelussa olikin, ei Tomi Lämsälle pitäisi antaa potkuja tässä kohtaa. Eikä joka tapauksessa tämän kauden aikana, riippumatta kauden lopputuloksesta.

Tietyllä tapaa hirvittää se sykli, millä nykymaailmassa asioita tarkastellaan. Seura lähti rakentamaan 2-4 vuoden projektia, mutta julkisessa keskustelussa - tämä blogi mukaan lukien - nostetaan kahden kuukauden pelaamisen jälkeen esille mahdollinen projektin tuhoaminen. Voiko tällaisella tempoilemisella koskaan saavuttaa samaa kuin pitkäjänteisyydellä?

Tempoilu onnistui kerran erään Suikkasen kanssa, salama tuskin aivan heti iskee samaan paikkaan.

Toisaalta nyt näyttää vahvasti siltä, että on tuttuun tapaan haksahdettu samaan virheeseen kuin ennenkin. Pelicans ei pelaa oman dna:nsa mukaista jääkiekkoa. Viimeksi peli näytti suunnilleen samalta Mika Toivolan alaisuudessa, ja sen tulos tiedetään. En olisi yllättynyt, mikäli keväällä Liigan peräpäätä miehittäisivät Lämsän Pelicans, Miika Elomon TPS sekä Tomek Valtosen Sport.

Paljon on tapahduttava, että Pelicans voisi nousta top6-tason joukkueeksi, mikä resurssien puolesta on oltava itsestään selvä tavoite.

Mutta mitään pitkäjänteistä projektia ei kannata edes aloittaa, mikäli yhteisön kärsivällisyys ei kestä edes kolmea kuukautta. Tempoilulla voimme ainoastaan vajota TPS:n ja Ilveksen kaltaisten organisaatioiden tasolle, ja heidän tuloksensa viimeisen 10 vuoden ajalta tietävät kaikki.

Katsotaan vuosi eteenpäin, meni miten meni. Mahdollista virhettä ei kannata paikata virheellä ja aiheuttaa taas uutta turbulenssia joukkueeseen, vaan katsoa sopivalla maltilla nykyinen kortti loppuun asti.

Mutta paljon on tapahduttava edes pudotuspelipaikan saavuttamiseen tällä kaudella.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.