30Syy/14Off

Ultimaattinen testi Hippoksella

JYPPEL30092014c

Viime viikon jälkeen ollaan taas hieman viisaampia, kuten ollaan jokaisen peliviikon jälkeen. Tänään vuorossa lienee toistaiseksi kovin mittari Jyväskylässä.

Kolmen tappion jälkeen viisi pistettä kotipeleistä Ilvestä ja SaiPaa vastaan on hyvä saldo, vaikka peli ei vieläkään ollut mitään kaunista. Kun 1/10 runkosarjasta on edetty, voidaan jo tilastoista nähdä, että Pelicansin puolustus on ollut Ässien ja KalPan jälkeen kaikkein pitävintä. Tämä siitäkin huolimatta, että pelaaminen on yskähdellyt ja kaksi parasta puolustajaa olleet sivussa kokoonpanosta.

Vastaavasti kiekollisessa pelaamisessa kiekko ei tahdo löytää lavasta lapaan, minkä johdosta peliä joudutaan hieman odotetustikin vyöryttämään liiaksi laitojen ja päätykiekkojen kautta. Niin sanottu apupelaaminen on puutteellista ja syöttösuunnat tukossa. Lähellä ei ole omaa pelaajaa auttamassa niin usein kun pitäisi, joten kiekkoja menetetään ja toisaalta niitä on silloin vaikeampi riistääkin. Muun muassa tähän osa-alueeseen Tomi Lämsän on löydettävä lääkkeitä lähiviikkoina.

Tällä viikolla sitä yhteistyön apua kaivataan toden teolla, kun pelikaanit sysätään vieraskaukaloihin Jyväskylässä ja Lappeenrannassa. Perjantaina Lahteen saapuva Mestis-vitonen Sport on oma lukunsa, mutta tällä hetkellä kahta kovempaa testiä ei välttämättä Liigasta löydy. JYPin kolmen kotiottelun maaliero 14-6 kertoo omaa kieltään. SaiPan vastaava on 13-5.

Nupe Nurminen heitti osuvasti CHL-ottelun studiossa, että Jyväskylässä on vain jollain keinolla selvittävä ensimmäisestä 10-minuuttisesta. JYP ja SaiPa toteuttavat suurin piirtein sitä jääkiekkoa, johon Pelicans Lämsän alaisuudessa pyrkii, mutta heillä toiminta perustuu vuosien perinteeseen. Vierasjoukkueelle ei jätetä hetken rauhaa, hyökkäykset viedään takuuvarmasti pystyyn ja syvälle, ja karvauspelaaminen on inhottavaa. Mikäli alkukauden merkit pitävät paikkansa, tulee Pelicansin hyökkäyspelaaminen olemaan todella tuskallista, mikä vastaavasti lisää puolustustaistelun määrää.

Sportin jyväskyläläiset löivät kanveesiin ensimmäisessä erässä, HPK:n illan mittaan kypsyttämällä ja Ilveksen viimeisessä erässä. Toistaiseksi laukausmäärät ovat JYPin kotiotteluissa menneet kuitenkin melko tasan.

Jotta tämä ei menisi pelkäksi JYPin ylistämiseksi, on todettava, että mustapunainen ryhmä on viime kausina menettänyt otteensa aivan Liigan terävimmästä kärjestä. Kuvaavaa on kuitenkin se, että jyväskyläläisten fanit ovat varsin leipiintyneitä joukkueeseensa, joka kamppailee yhä sijoista 4-6, ja josta löytyy Mikko Mäenpään, Tuomas Tarkin ja Eric Perrinin kaltaisia yksilöitä. Puhumattakaan liudasta nuoria kasvatteja, jotka tuntuvat olevan kertaluokkaa valmiimpia Liigan haasteisiin kuin lahtelaiset verrokkinsa.

Jos Pelicans saa viikon kahdesta vieraspelistä raavittua kaksikin pistettä, on Lahdessa syytä isoon tyytyväisyyteen. Kaikki pelit olisi tietenkin kiva voittaa, mutta täytyy muistaa missä vaiheessa Pelicansin prosessi tällä hetkellä menee verrattuna esimerkiksi juuri JYPin ja SaiPan taustoihin.

 

Edellinen kirjoitus >> Taavi Vartiainen – ryhdy kulttipelaajaksi!

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.