8Syy/14Off

Runkosarjaveikkaus 2014-2015

LiigaLogo2014

1. Kärpät
Laadukas pelaajamateriaali ja sarjan kenties paras päävalmentaja Lauri Marjamäki. Mestaruuskrapulasta ei näytä olevan tietoa, sillä saldona pelkkiä voittoja harjoitusotteluista. Sarjan paras maalivahtikaksikko Tarkki-Karhunen, edessään huippulaadukkaat ja kokeneet top6-puolustajat. Hyökkäyksessä kaksi ketjua EHT-tason hyökkääjiä, hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.

2. Lukko
Kiilaa kakkoseksi. Risto Dufvan kädenjälki alkaa näkyä, siitä huolimatta tai juuri siksi todella vähämaalisia harjoitusotteluita. Puolustuksessa varsin terävä kärki ylivoimaa dominoivien Niskalan ja Kousan johdolla, mutta leveys uupuu. Hyökkäysmateriaali sen sijaan kokonaisuutena ehkä sarjan paras ja selvästi roolitettu. Ryan Zapolski lienee sarjan top6-maalivahteja.

3. TPS
Jälleen hedelmällinen maaperä Kai Suikkaselle, kun TPS yrittää ryysyistä rikkauksiin. Pelaajistossa kaksi superkentällistä, mutta taso romahtaa jo kolmosessa ja tilanne on siltä osin epäterveempi kuin pääkilpailijoilla. Jos tämä materiaali kuitenkin ostaa Suikkasen pelitavan, voi tapahtua suuria. Teemu Lassila on hyvänä päivänä sarjan paras maalivahti.

4. Tappara
Tapparan päävalmentajana tällä kaudella aloittaa Jussi Tapola. Yllä leijuu kuitenkin suuri Jukka Rautakorven varjo ja kaikki tuskin menee kitkattomasti. Näissä tilanteissa tulokasvalmentajan paikka on äkkiä tuulinen. Juha Metsola kantaa pitkälle ja puolustus on Kärppien ohella rautaisin. Hyökkäyspää säilynyt käytännössä samana, kaksi huippuketjua.

5. JYP
Tuskin romahtaa tälläkään kaudella kauaksi kärjestä, vaikka puolustus menikin uusiksi. Päävalmentaja Marko Virtanen tietänee aiemman menestyskaavan, jonka tukena turvana seisoo maalivahti Tuomas Tarkki. Materiaali on varsin JYP-henkisesti tasaisen hyvä ilman liian suuria tähtiä tai taiteilijoita. Mikko Mäenpäältä ja Eric Perriniltä vaaditaan paljon suoraan pudotuspelipaikkaan.

6. HIFK
Teoriassa rahkeita - jälleen kerran - vaikka mihin, mutta eletään vasta Antti Törmäsen valmennuspestin alkua. Ville Husso häviää kärkijoukkueiden veskareille ja puolustuskalusto jo vielä selvemmin. Hyökkäys on pitkälti Zaborskyn, Elkinsin ja Puustisen varassa. Kokonaisuutena HIFK on tuttuun tapaan totaalinen arvoitus, mutta todennäköisemmin kilpailee suorasta pudotuspelipaikasta kuin kotiedusta. On käsittämätöntä, että pelaajabudjetti on sarjan toiseksi isoin.

7. SaiPa
Hienon alun liigauralleen tehneen Pekka Tirkkosen miehistö ei pääse enää iskemään puskista, mutta jo pelkkä kotipelien hurmos kantaa pitkälle. SaiPa on kuitenkin yskähdellyt harjoitusotteluissa. Maalissa Markkanen-Bernard ok, puolustuksessa vain uusvanha Salcido on varmaa laatua. Laituriosastolla Giliatin ja Davisin kokoiset aukot. Onko sentteri MacIntyrestä hyökkäyspelin moottoriksi?

8. Ässät
Pekka Rautakallion paluu. Varsinkin hyökkäyskalustossa on paljon potentiaalia, mutta laatu on arvoitus. Juuso Riksman maalivahtina ei ole koskaan se varmin kortti pitkässä juoksussa. Pari ihan laadukasta pakkiparia, joskin jenki Garrett Staffordilla melko paha loukkaantumishistoria. Keskikaistalla Mika Niemi ja Antti Kerälä joutuvat isoihin saappaisiin, varsinkin Kerälän sopeutuminen porilaiseen kiekkoon arveluttaa.

9. Blues
Tasaisen varma sijojen 7-10 joukkue vuodesta toiseen. Jyrki Ahon konsepti toimi ja joukkue venyi viime kaudella kuudenneksi. Sallinen ja Huhtala ainoat kovat menetykset, tilalle Giliati, Kantola ja Honejsek. Melko järkevästi roolitettu joukkue, hyviä erikoisosaajia monille pelipaikoille. Bluesin tunnusomainen työmoraali ja tasaisuus vievät pudotuspeleihin.

10. Pelicans
Pudotuspelipaikka on minimivaatimus, mutta ei mikään kirkossa kuulutettu juttu. Tomi Lämsällä on paljon todistettavaa kotiyleisön edessä, kestääkö pelikirja merivettä? Varmat tähtipelaajat vähissä, mutta tasaisen hyvää materiaalia pariin kentälliseen. Sentteriosasto jälleen tietynlainen kysymysmerkki, kun taas puolustus voi nousta vahvimmaksi osa-alueeksi. Maalivahtiosastoon voi luottaa.

11. KalPa
Pekka Virta palasi päävalmentajaksi sinne, missä viimeksi onnistui. Luvassa on jätön jätön jättöä, mutta maisemanvaihdoksen lisäksi jotain muutakin on tapahduttava, sillä vastustajat ovat jo tottuneet poikkeukselliseen pelitapaan. Eero Kilpeläisellä maalissa vain voitettavaa, edessä luutiva puolustus on yllättävän laadukas. Hyökkäyksessä hurjasti lunastamatonta potentiaalia moneen ketjuun.

12. HPK
Kerho sai hengen päälle keväällä, sitten pelaajamateriaalista käärittiin taas kermat päältä. Juuse Saros pitää selkärangan suorana, mutta joukkue heikkenee sitä mukaa kun lähestytään vastustajan maalia. Ulkomaalaisista Craig Schira ainoa varma nakki, mutta sitäkin parempi. Ketkä hyökkääjät ottavat ohjat käsiinsä? Tuskin ainakaan Jesse Saarinen ja Joonas Vihko.

13. Ilves
Tuomas Tuokkolan käytettävissä oleva materiaali on heikentynyt kauttaaltaan, joten viime kauden 11. sija tuskin paranee. Todelliset ykköskentän laatupelaajat vähissä, eikä maalivahtikaksikko Järvenpää-Korpisalo ole priimaa sekään. Ilves oli yllättäen viime kaudella sarjan parhaita vierasjoukkueita. Tuokkolan pelitapa on vaativa, kenties liiankin vaativa pelaajistolle.

14. Sport
Kärppien ohella sarjataulukkoon helpoimmin sijoitettava nippu. Tomek Valtosen alaisuudessa taatusti vauhtia ja tahtoa, mutta pelitavan toteuttamisesta ei mitään takeita. 17 uutta pelaajaa. Vuokramies Niko Peltola puolustuksen liiderinä. Maalivahtiduolta Toivonen-Hostikka odotettavissa ailahtelua. Hyökkäyksessä taitava Damien Fleury noussee liideriksi, mutta jää liian yksin.

 

PS. Tällä veikkauksella pudotuspelien ottelupariksi muodostuisi herkullinen SaiPa-Pelicans.

 

Edellinen kirjoitus >> Pelicans oli huono

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.