3Syy/14Off

Pelicans oli huono

Lamsa042014

Lämsällä riittää töitä tehtävänä, jotta joukkueesta saadaan irti täysi 60-minuuuttinen.

Vilkaisematta paikallislehden tai Jatkoajan raporttiin heitän näkemykseni eilisestä Pelicans-JYP -ottelusta.

Tiivistettynä Pelicans oli huono. Ulkona maalipaikoilta ja aivan liian pitkiä pätkiä JYPin talutusnuorassa. Tomi Lämsä kutsui joukot aikalisälle 24 minuutin kohdalla, mutta kurssi ei juurikaan kääntynyt. Jäähyillä on oma merkityksensä, ja pelin hallinta vaihteli kummankin niiden mukaisesti puolin ja toisin, mutta kokonaisuutena nähtiin mikä on todennäköisen kärkijoukkueen ja keskikastin ero.

Tosin tässä nimenomaisessa harjoitusottelussa näytti siltä, että Pelicans lähti tappelemaan voitosta käyttäen JYPin omia aseita, ja siinä leikissä todennäköisyydet voitolle eivät korkeita ole, niin eri taustoilla joukkueet ovat kauteen lähdössä. Muistaa täytyy myös Pelicansin pitkä poissaolijoiden lista, mutta puuttuivatpa JYPiltäkin Tuomas Tarkki, Mikko Mäenpää ja Anssi Löfman. Toisaalta JYP on myös CHL:ssä saanut kovia otteluita alleen, joten paketti lienee virittynyt hieman valmiimmaksi.

Tasapeli oli silti tuloksena hyvää vastustajaa vastaan, joten aivan luokaton tämä kotipelien kenraaliharjoitus ei ollut. Harmaita pilviä on silti huolestuttavan paljon ilmassa jo aivan realistisestikin tarkasteltuna. Pelicansin paketti ei tällä hetkellä ole lähelläkään täyttä 60 minuuttia.

Pelicansilla on varmasti erinomainen tarkoitusperä tehdä töitä ja pitää yllä tempoa, mutta tietynlaisen kenttätasapainon ja pelin hallinnan kanssa ollaan vielä pahasti vaiheessa. Puolustuskonsepti on suhteellisen hyvissä kantimissa, mutta ainakin nähdyillä otteilla tuskaa tuottaa vastustajan siniviivan ylittäminen, keskialueen keskikaistan hyödyntäminen ja hallittujen syöttöketjujen luominen. Tämän myötä hyökkääjät ajautuvat kaikessa suoraviivaisuudessaan kovin usein 1vs2 tai 1vs3-tilanteisiin, mitkä ovat tekemättömiä paikkoja ilman maailmanluokan yksilötaitoa.

Pointit matsista

  • Tommi Paakkolanvaara sai osumaa nilkkaansa ajautuessaan päin laitaa. Saapa nähdä kuinka pahasti tässäkin kävi.
  • Taavi Vartiainen onnistui tällä kertaa hermostuttamaan itse Eric Perrinin.
  • Miska Siikonen näytti rankkareissa pitkää nenää epäilleelle blogistille. Komea granlundmainen harhautus kämmenelle ja jäitä pitkin lätty nuottaan.
  • Jääkiekon lainalaisuudet opitaan nuorena. Katsomossa isä sanoi pienelle tyttärelleen, että Pelicansin vastustaja teki juuri maalin. Vastakysymys kuului: "Ai tuomari?

 

Edellinen kirjoitus >> Suolaa haavoihin ja suunnitelmat uusiksi

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.