13Elo/14Off

Déjà vu siperialaiseen tapaan – harjoitusottelun peruskaava

[kuva: Erik Jokinen]

Vuosi sitten tähän aikaan Pelicans löylytti Sibir Novosibirskiä lukemin 4-2. Seuraavaksi palautamme mieliin tavallisen harjoitusottelun kaavan.

18.8.2013 Pelicans - Sibir 4-2 (2-1, 2-0, 0-1)

0-1 YV Kugryshev
1-1 YV Korpikari (Koskenkorva, Immonen)
2-1 YV Niinimäki (Redenbach, Pärssinen)
3-1 YV Ylönen (Redenbach, Latvala)
4-1 Pöyhönen (Sopanen)
4-2 YV Lekomtsev

Oheistuotteiden lisäksi katsojille oleellisinta harjoituspeleissä ovat yksittäisen pelaajien onnistumiset ja pelien tulokset. Ainakin ensin mainittuja tullaan nytkin näkemään. Näytönhaluinen ykkösketju Smotherman-Redenbach-Repik on kentän kunkku. Jere Myllyniemi on ok-vireessä ja puolustajillakin pärjätään. Siinä tärkeimmät.

Kotijoukkue tullee ottelun alkuun kovalla latingilla, mutta tässä vaiheessa vuotta useammankaan maalin johtoon ei kannata tuudittautua, sillä keskeneräinen paketti ei vain pysy kasassa. Lopulta ottelusta muodostuu maali-iloittelu, jossa varsinkin Pelicansin kokeneempi kaarti päästelee höyryjä leipäläpensä kautta tuomareiden suuntaan. Kuuluu harjoituspeleihin.

Sen lisäksi nähdään paljon sekavaa flipperiä, rennosti ylirohkeaa kiekollista pelaamista sekä viime päivien harjoituksissa läpi käytyjen avauskuvioiden orjallista noudattamista varsinkin nuorempien pelaajien toimesta. Kannattaa muuten seurata ainakin Pitsiturnauksessa nähtyä ennalta harjoiteltua ylivoimakuviota, jossa Hakulinen syöttää maalin takaa neliön keskelle nousevalle Latvalalle. Vaikka Hakulista turnauksen jälkeen ylistettiinkin, niin tämä maaliin johtanut kuvio ei sentään ollut mitkään spontaani neronleimaus, vaan sovittu juttu.

Lopuksi on sitten varamiehisen ja huonosti organisoidun venäläisjoukkueen vuoro repiä leviksiään ja sortua jäähyilyyn, josta isännät rankovat kovalla prosentilla. Ylivoimat tuppaavat näissä harjoituspeleissä toimimaan tehokkaasti, kun vastustajajoukkue on vieras, alivoima on ehkä harjoittelun puutteesta johtuen passiivista ja etukäteen skouttaaminen olematonta. Monet kuviot, jotka eivät toimisi SM-liigassa, toimivat nyt.

Tällä kertaa idän veljet pelaavat sentään loppuun asti. Onhan kerran nähty sekin, että ry... vieraat marssivat kesken ottelun pukukoppiin, ellei jokin miellytä.

 

Edellinen kirjoitus >> Miksi jääkiekossa jumaloidaan kesäharjoittelua?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.