30Huh/14Off

Lämsän shakkilaudalla tyhjiä ruutuja

 Kokoonpano30042014

Kuten on jo eri yhteyksissä todettu, Pelicans hakee ja tarvitsee ensi kauden miehistöönsä vahvistukseksi muutaman laatupelaajan. Tomi Lämsän ja uusien linjausten myötä ympärillä on hyvä pöhinä, mutta toistaiseksi koossa on vasta keskitason joukkueen aihio, ei mitään sen enempää.

Kaikenlaisia ketjusommitelmia varten eletään vielä aivan liian aikaista ajankohtaa, joten lähestytään asiaa tällä kertaa eri pelipaikkojen "syvyyden" kautta.

Keskushyökkääjissä tilanne on lähtökohtiin nähden suorastaan erinomainen, mutta enimmäkseen sillä varauksella, että tälle tontille onnistutaan hankkimaan vielä Tyler Redenbachin tasoinen tai vähintäänkin monipuolisuudellaan haastava pelinrakentaja - kuningatar. Shakissa kuningatar on pelin voimakkain nappula, jääkiekossa kentällisen tärkein pelaaja. Toiveena on riittävällä jalkanopeudella ja hyvällä syöttötaidolla varustettu sentteri, jolla on kyky pyörittää ylivoimapeliä paremmin kuin Pekka Saarenheimo ja Tommi Paakkolanvaara.

Viimeksi mainittu kaksikko täydentääkin loisteliaasti tämän osaston ollen riittävän hyviä kiekollisessa pelissä ja erinomaisia kiekottomana. Lisäksi hätävarana keskikaistalle ovat monikäyttöiset Joel Mustonen ja Juhani Tyrväinen, joista isompi hyöty kuitenkin todennäköisesti saadaan laidassa.

SM-liigasta mahdollisia vapaita agentteja kuningattaren rooliin voisivat olla Steven Zalewski (31 6+5=11), Philip McRae (53 8+13=21) ja Luke Pither (20 5+2=7) .

Laitahyökkääjien osalta lista on hieman samanlainen kuin keskelläkin. Kirkkain helmi on Vili Sopanen, mutta osasto huutaa toista ja kolmatta helmeä. Joel Mustosella on mahdollisuus hioutua helmeksi äkkiäkin, jos häikäisevän nopea kehitys jatkuu. Jordan Smothermanin varaan voi toistaiseksi laskea ainoastaan ketjunsa täydentävän pelaajan roolia, ei johtavaa. Tämän kolmikon jatkoksi kahta kärkiketjua vahvistamaan tarvitaan yksi pisteiden tekoon kykenevä laitahyökkääjä - ratsu. Shakissa Ratsua pidetään kolmen sotilaan arvoisena.

SM-liigassa tämän tontin vapaat agentit ovat käytännöllisesti katsoen nollissa, sillä Michael Keräsen, Patrick Davisin ja Borna Rendulicin kaltaiset pelaajat tuskin Lahteen päätyvät. Koodinimi "Lasch" on kuitenkin ominaisuuksiltaan tämän tontin hankintaan hyvä ohjenuora.

Alemman profiilin laitahyökkääjistä Anrei Hakulinen on saanut hämmästyttävän paljon puhetta osakseen, mutta lähtökohtaisesti kyseessä on noin 10-15 pisteen projektipelaaja, samoin kuin Joonas Alanne. Heidän kohdallaan vaaditaan kärsivällisyyttä, kun taas Juhani Tyrväinen ja Janne Ritamäki ovat jo valmiiksi mainiot palaset voimahyökkääjän ja alivoimapelaajan rooleihin.

Puolustus on määrällisesti lähes täynnä, mutta tietyllä tavalla kaivataan Joonas Järvisen ja Oskari Korpikarin manttelinperijää - tornia. Shakissa torni symboloi alun perin vaunuja, ja persialaiset sotavaunut olivat raskaasti aseistettuja. Aivan aluksi on kuitenkin muistettava, että niin sanotut lihapäät ja puutavaran antajat ovat liigakiekossa jo historiaa. Tässä hankinnassa on hyvä tähdätä Juha Leimun kaveriksi jämäkkää kahden suunnan puolustajaa a la Jonas Junland, vaan ei kuola valuen mitään fyysistä kovanyrkkiä. Kaiken kaikkiaan top4-puolustajien olisi kaikkien hyvä olla riittävän laadukkaita myös ylivoimapeliin.

SM-liigassa tämän kategorian alfauros on TPS:n Shaone Morrisonn, joka lienee kuitenkin Pelicansin ulottumattomissa. Vahvimmin on väläytelty Ryan Glennin nimeä, joka voisi olla juuri kuvaukseen sopiva pelaaja - joskin huippukausi SaiPassa voi antaa aavistuksen siloitellun kuvan taidoista.

Maalivahtiosastolla Pelicans teki mielestäni oikean ratkaisun luottaessaan Jere Myllyniemeen. Hän on hyvä selkänoja Lämsän projektin aloitukseen, joskaan ei aivan sarjan eliittivahteja. Hyvin organisoidun joukkueen takana antaa joka tapauksessa mahdollisuuden voittaa, ja tähän tilanteeseen Pelicans tarvinnee valmista pakettia mieluummin kuin kehittyvää raakiletta. Juuri tällainen jokerikortti on Janne Juvonen, jota on valitettavasti viime ajat piiloteltu pakan alimmaisena. Pelaajan itsensä vai päättäjien vika - mene ja tiedä.

- - - - -

Edellinen kirjoitus >> Pekkala ja viiden euron divarilöydöt

Comments (7) Trackbacks (0)
 1. David Meckler näyttäis olevan vapaana siinä Pelsun kuningatar! Taitaa silti olla Pelicansille kallis :P

 2. Latvala on kaikilla mittareilla edelleen huomattavasti parempi pelaaja kuin Pietilä, silti olet laittanut hänet Latvalan edelle.
  Pitäisiköhän palstanpitäjän tehdä ihan omat fanisivut Pietilälle?

  • Pahoittelut, jos yöunesi menivät.

   Sen verran voin antaa vinkkiä, että tässä ei nyt haettu mitään absoluuttista paremmuusjärjestystä pelipaikoille, vaan ainoastaan tilanteen yleiskuvausta. Hakulinen voi olla parempi kuin Alanne, Latvala voi pysyä parempana kuin Pietilä ja niin edelleen, mutta Pelicansin kokonaiskuvassa nämä ovat täysin marginaalisia asioita. Ellei se tullut selväksi, niin kirjoituksen tarkoitus oli pohtia tämän hetkisen kokoonpanon puutteita ja pelaajahankintojen tarpeita.

  • Pietilä oli menneellä kaudella jo lähellä Latvalan tasoa. Valitettava tosiasia on se että toisin kuin viinit, Latvala ei enää parane vanhemmaksi tullessaan ja viime kaudella nähtiin jo melkoisia hasseja vaikka kokonaiskuva oli positiivinen. Latvala muodosti myös loppukaudella joukkueen parhaan pakkiparin Tuhkasen kanssa. Pietilä kuitenkin osoitti viime kaudella, että isoja askelia treenaamisessa ja muutenkin koko ”peli-ilmeessä” on otettu joten en pitäisi ihmeenä jos kaveri löisi tällä kaudella läpi Lügassa. Iso, kiekollinen rightin puolustaja. Vielä kun ilkeyttä löytyisi tarpeeksi, tosin tästäkin oli viime kaudella hyvä esimerkki kun kaveri lähti tansseihin Virtasjonnen kanssa herätelläkseen joukkuetta. Ei näitä omia kasvatteja jotka ovat Lahessa lyöneet läpi liioiksi ole, toivotaan että Pietilä pystyy nyt sen viimeisen askeleen ottamaan kohti tosiammattilaisuutta.

   Mielensäpahoittanut Latvala-fani.. Eiköhän se ole minun, sinun ja koko Lahelaisen kiekkoyleisön etu jos Pietilälle annetaan enemmän peliaikaa ja isompi tontti joukkueessa jolloin läpilyönti on todennäköisempää. Latvala ei ole enää joukkueen kärkipuolustaja, mutta varmasti muodostaa ensi kaudeksi taas luotettavan pakkiparin Tuhkasen kanssa.

   • Sehän juuri niinkuin asiaa haluaa katsoa ja lähestyä. Mielestäni Pietilä ei ollut lähelläkään Latvalan tasoa ja mitä tulee Latvalan hasseihin, niin olihan niitä, varsinkin alkukaudesta, mutta ei mitään katastrofaalisia missauksia toisin kuin Pietilällä. Se että Pietilä paranee vanhetessaan pitää varmaankin paikkansa kun taas Latvalan ura on loppumassa todennäköisesti ensikauteen.

    Lähinnä kritiikkini aiemmin koski sitä että palstanpitäjä elää toivotaan toivotaan tilanteessa kun pitäisi elää tässä ja nyt. Hän olettaa, uskoo ja toivoo että Pietilä on JO tällä hetkellä isompi pelaaja kuin Latvala mutta eihän näin ole. Kaikilla mittareilla katsottuna hän on takana selkeästi. Pietilä ei tehnyt viime kaudella mitään sellaista mikä nostaisi hänet Latvalan edelle. Isompi tontti ja peliminuutit tulevat suhteessa tekoihin, niitä ei anneta, ne pitää ottaa.

    Kun tehdään näitä ns. ranking listoja pitäsi mennä faktat edellä, ainakin niiden pelaajien osalta jotka tunnemme ja tiedämme. Nostaisin esim. viime kauden näyttöjen perusteella esim. Lahest’ mainitseman Tuhkasen korkeammalle kuin Pietilän tällä hetkellä.

    Olette, sekä Kiekkoaktivisti että Lahest’ siinä oikeassa, Pietilässä on paljon potentiaalia.
    Tosin sitä hän on ollut jo vuosikausia.
    Se että on oma kasvatti, on isokokoinen ja rightin kätinen, ovat isoja asioita näin lahtelaisen kannattajan silmin – Odotan nyt häneltä tekoja, Latvala on omat kykynsä ja tekonsa jo näyttänyt


Trackbacks are disabled.