15Maa/14Off

Pelicans valitsi taistelun

Säälipudotuspelipaikan myötä Pelicansin kausi 2013-2014 ei ollut turha välikausi, hyvä. Jääkö kaudesta mitään merkittävämpää käteen, se ratkaistaan seuraavien neljän vuorokauden aikana.

Runkosarja15-03-2014Tammikuun kolmen tappion viikon jälkeen kirjoitin turhautuneen kommentin:

Vaikeina hetkinä joukkue tarvitsee oman yhteisönsä tukea, kyllä. Sitä varten pitää kuitenkin edes kaatua saappaat jalassa ja työkintaat käsissä. Loppukaudelle vaihtoehdot ovatkin supistuneet kahteen.

Taistelkaa ja näyttäkää elonmerkkejä, tai suksikaa vittuun. Koskee myös valmennusjohtoa.

Pelicansin joukkue ja valmennus valitsivat taistelun. Runkosarjan loput 14 ottelua menivät rekordilla 9-1-2-2, yhteensä 31 pistettä. Tammikuun lopun viikko jäi ainoastaan työtapaturmaksi.

Sijoitus 8. runkosarjassa jäi parin pinnan päähän jymypaukusta ja oli pari sijaa ennakkokaavailuja korkeammalla, hienoa!

Jälkeenpäin todettuna myös Hannu Aravirran pitäminen päävalmentajana oli oikea ratkaisu, vaikka kritiikki olikin ajoittain ankaraa. Ehkä valmentaja-asioissa kärsivällisempi suhtautuminen pitäisi muutenkin olla tämän ajan ja tulevaisuuden trendi - ainakaan jos tilanne joukkueessa ei ole täysin toivoton. Se opetus on Pelicansissa todistettu kahtena keväänä peräkkäin.

Hemmetti, näistä opetuksista pitäisi varmaan koostaa kirja jossain vaiheessa.

Tämän kauden Pelicansista riitti runsaasti pulinaa ja pölinää ennen kaikkea kriittiseen sävyyn, mutta ei pidä olla sokea sille, että joukkueesta on löytynyt runsain mitoin myös vahvuuksia. Säkenöinti jäi ensimmäisiin 10 otteluun, mutta tasaisuus, tasapainoisuus ja yleinen laatutaso riittivät hyvään sijoitukseen.

Myös pudotuspeleihin yltäminen on saavutus sinänsä. Käynnissä on Pelicansin 15. liigakevät ja vasta seitsemäs pudotuspelipaikka.

Kauden lopullinen jälkimaku ratkaistaan kuitenkin vasta pudotuspeleissä. Sääleistä putoaminen jättäisi leijumaan kysymyksen: mikä oli kauden tarkoitus?

PS. Tartutaan erääseen alkuviikon nettikommenttiin:

"En tiedä, voidaanko vedota parin-kolmen pelaajan poissaoloon tämän päivän TPS-ottelusta, mutta puistattavan heikko oli pelikaanien peliesitys. Herranen aika, kyllä joutaakin noilla "pelillisillä" esityksillä laulukuoroon Lomarengas-kierroksella, jos ja kun ei tuon parempaan pysty. Ihme touhua virkamieskiekkoineen."

Ellette ole sitä vielä huomanneet, niin nykyään SM-liiga on enimmäkseen juuri väritöntä ja viihdearvoltaan melko kehnolaatuista virkamiskiekkoilua, jossa mainoskatkot isolla prosentilla tappavat pelin sisällä syttyvät momentumit. Jokaisen liigaseuran fanit manaavat tätä omilla tahoillaan, eikä kyse ole yhden tai kahden joukkueen tylsyydestä.

Olisikohan pudotuspeleistä lääkettä tähänkin?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.