25Kes/15Off

Entä jos Potulny saapuukin rapakunnossa?

Potulny25062015

PelicansTV:n erikoisjakso ja muukin hehkutus eivät olleet turhaa, sillä Pelicans teki lähtökohtaisesti erinomaisen hankinnan ykkössentterin tontille.

Kuten tiistain päivityksessä todettiin, ovat Pelicansin pullat tähän aikaan kesästä hyvin uunissa. Eri pelipaikkojen ykköstonteilla olevat pelaajat pystyvät saappaansa täyttämään ja pelaajamateriaalissa on kohtuullisesti syvyyttä.

Kysymysmerkkejäkin on ilmassa, mutta milloinpa ei olisi. Pääasia on, että ainakin paperilla joukkueen kokoaminen on tehty viisaasti. Sen enempää tässä kohtaa ei voi tehdä.

Ryan Potulny on iäkkäämpi, mutta toisaalta myös kokeneempi ykkösketjun liideri kuin aiemmin keväällä toivoin. Rajallisella pelaajabudjetilla kompromisseja on kuitenkin tehtävä. Monena kesänä tämän kaliiberin sentterihankintaa on Pelicansiin odotettu - nyt se vihdoin toteutui.

Videokoosteiden perusteella syntyy vaikutelma väkevällä laukauksella varustetusta sentteristä, joka on kuitenkin myös melko taitava luistimilla ja pelinrakentajana. Jos amerikkalaisen kaikki potentiaali saadaan kaivettua esiin, voi käsissä olla jopa 40-50 pisteen tähtipelaaja. Realismia on kuitenkin se, että kun koko uransa Pohjois-Amerikassa pelannut kolmekymppinen hyökkääjä saapuu Liigaan, ovat tähdet näin kohdallaan korkeintaan kaksi kertaa kymmenestä.

Rapakon takana hyökkäysvitjan roolina on usein pelata kiekkoa aina riskittömästi ylöspäin ja kovaa, ja lentää kentällä paikasta toiseen vaistoillaan pelaten. Suomessa taas erityisesti keskushyökkääjältä vaaditaan nykyään sopivaa malttia, pelin rytmittämistä ja tiukempaa keskikaistan haltuunottoa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämä sopeutuminen Potulnylta sujuu kuuden viikon preseasonin aikana. Onneksi kyseessä on valmennukselle tuttu ja älykkäältä vaikuttava pelaaja.

Mutta entä jos pelaaja saapuukin maahan muutaman lisäkilon kanssa ja rapakunnossa? Entä jos kuntokuurin seurauksena syyskuussa onkin treenijumi päällä ja joulutaukoon mennessä tilastoissa vaatimattomat tehot 4+8=12?

Tätäkin on joskus nähty, vaikka kyseessä on pitänyt olla tuttu ja turvallinen valinta. Parempi varautua siihenkin.

Olen viime aikoina miettinyt sitäkin, pitäisikö valmentajien lisäksi myös pelaajan kohdalla kaiken uhallakin katsoa kortti maltillisemmin loppuun asti, eli kuntouttaa tai totuttaa pelaajaa kohti kevättä. Kun hankinta on tehty ja avainroolin pelaajaa kuitenkin tarvitaan, niin ehkä kärsivällisyydellä sellainen myös saataisiin huippukunnossa käytettäväksi sitten keväällä. Sellainen, jota Potulnystakin unelmissa odotetaan.

Kokonainen kausi vain on sekä seuralle että yleisölle pirullisen pitkä aika odottaa ykköshankinnan kehittymistä.

No, niitä piruja ei ole syytä maalailla seinille Potulnyn kohdalla, sillä ei ole ilmennyt mitään mikä viittaisi edellä kuvailtuun epäammattimaisuuteen.

Kaikkeen kannattaa kuitenkin aina varautua innostuksenkin keskellä. Kaukalon koko nimittäin on vain yksi mitätön yksityiskohta matkalla rapakon takaa tähän yllättävän kovaan kiekkoliigaamme.

 

Edellinen kirjoitus >> Coach corner: Pelicansin kokoonpano 2015-2016

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.