7Maa/15Off

Seurajohto sahaa Lämsän oksaa?

Suikkanen08032015Pelicansin keväällä 2012 hopealle luotsannut parivaljakko Kai Suikkanen ja Riku-Petteri Lehtonen seurasi torstaina Pelicans-Sport -ottelua seurajohdon aitiosta. Minkä signaalin tämä antaa ulospäin?

Ajankohta on hyvin, hyvin epäilyttävä. Selvää on, että seuran entiset ulkopaikkakuntalaiset valmentajat eivät vain ilmesty seurajohdon aitioon ohimennen, että "terve, tultiin peliä kattomaan". Väistämättäkin herää kysymys, oliko kyseessä jonkinlainen sopimusneuvottelu tai sen mahdollisuudesta keskusteleminen.

Syy voi hyvinkin olla se, että tutut valmentajat oli vain kutsuttu seuran vieraiksi viettämään iltaa Lahteen, kuten Ilkka Kaarna julkisuudessa totesi. Tässä viattomassa ajatuksessa on kuitenkin se kääntöpuoli, että huhumylly Pelicansin ensi kauden valmennuksen suhteen kävi jo valmiiksi hyvin kuumana. Jokainen tietää, että Pelicans on vaikeassa tilanteessa, ja kaiken lisäksi Kai Suikkanen olisi tietyllä tapaa yksi niistä mahdollisista ehdokkaista, mikäli Pelicans todella olisi valmennusjohtoaan vaihtamassa kesken Tomi Lämsän sopimuskauden.

Mikä oli Kaarnan ja kumppaneiden motiivi tuoda Suikkanen ja Lehtonen näyttäytymään aitoon? Joku heidät huomaa kuitenkin, samaan tapaan kuten Ryan Lasch huomattiin viime kaudella aitiossa. Ja silloin puhuttiin sopimuksesta.

Pelicansin seurajohdon pitäisi tässä tilanteessa ainakin ulospäin osoittaa tukensa Tomi Lämsälle, mutta päin vastoin se heittääkin lisää bensaa huhumyllyn liekkeihin. Kuka tämän jälkeen uskoo seurajohdon mahdollisia lausuntoja täydestä luottamuksesta?

Miksi juuri nyt? Miksi tällä tavalla? Jos olisin itse seurajohtaja, olisin siinä todennäköisesti Kaarnaan verrattuna surkea amatööri, mutta mikäli olisin aikeissa jatkaa nykyisen valmennusjohdon kanssa ensi kauteen, en toisi kilpailevaa kollegaa aitioon julkisesti näyttäytymään. Sillä tavalla aiheutetaan ainoastaan lisää turbulenssia jo valmiiksi vaikeuksissa ja sekaisin olevaan joukkueeseen. Sen seurauksena valmentaja aistii oksan taipuvan ja pelaajat aistivat, että jotain voi olla meneillään.

Onko Ilkka Kaarnan kädessä saha ja Lämsän kohtalo jo sinetöity?

 

Edellinen kirjoitus >> Näin kasataan Pelicansin joukkue 1,6 miljoonalla

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.