30Jou/13Off

Lauritsalan ihme – Kiitos 46:49

Pelicans teki sen mihin kukaan ei enää uskonut. Voitti runkosarjaottelun kauden 2013-2014 aikana.

Kiitos30-12-2013Ensin Tali-Ihantalan taistelu ja heti perään Lauritsalan ihme. Jos tämä torjuntavoittojen vertaaminen kuulostaa tarpeeksi kornilta, niin niin sen pitääkin. Korni oli lauantaina päivän sana. Nimittäin sellaiseksi Pelicansin vierasvoitto Lappeenrannasta muodostui.

Pelicansilla kesti lähes 47 minuuttia - tarkalleen 46:49 - luoda itse, omin käsin kunnollinen tieteen ja taiteen säännöt täyttävä maalintekopaikka, kun Pekka Saarenheimo ja Vili Sopanen pääsivät alivoimalla 2vs1-hyökkäykseen. Tämäkin toki pitkälti SaiPa-puolustajan siniviivamähläyksen johdosta.

Sitä ennen Rouva Fortuna oli kuitenkin avittanut limpun kolmesti SaiPan uuniin, joten kuin ihmeen kaupalla pieni ja piskuinen Pelicans oli matkalla yhtä sen liigahistoriansa uskomattomimmista vieraspeliryöstöistä suurta ja mahtavaa SaiPaa vastaan. Ja kun alkuun oli päästy ja tuomaristo hyvitteli vierasjoukkuetta Tommi Jokisen estämisjäähyn muodossa, järjesteli Tyler Redenbach maalintekopaikan numero kaksi Joel Mustoselle, joka käytti tilanteen sumeilematta hyödykseen. 2-4.

Opetus: huonoimmallekin joukkueelle tulee jääkiekkopelissä etsikkoaikansa. Pelicansin etsikkoaika koitti lauantaina ottelun viimeisellä kympillä.

Kärsivällisyys - ruotsiksi tålamod - on ollut Hannu Aravirran suosikkisanoja jo Curre Lindströmin ajoista lähtien. Kärsivällisyys palkittiin tällä kertaa pullilla ja munkeilla, mutta sitä tullaan koettelemaan jatkossakin. Pelicans on lähtemässä ensi vuoteen ja runkosarjan viimeiselle kolmannekselle ilman toimivaa kiekollista pelitapaa.

Siis sitä, jolla laatujoukkueet avaavat pelin omasta päästä prässin alta, kiihdyttävät pelinopeuttaan keskialueella yhdellä-kahdella edistävällä syötöllä, vievät kiekon hallitusti yli hyökkäyssinisen ja päättävät suorat hyökkäyksensä toistuvasti laukaukseen, jatkaen siitä sujuvasti prässäävällä ja tiiviillä kulmapelaamisella.

Tämä vyöryttäminen johtaa pitkässä juoksussa vastustajan ottamiin jäähyihin, oman joukkueen hyvään kiekolliseen vireystilaan ja itseluottamukseen - toisin sanoen maalipaikkoihin, joilla pelejä ratkotaan niinäkin iltoina kuin Fortunan akka huitelee jossain muilla kylillä.

Pelicans puolustaa kohtalaisesti, mutta eilisen tv-ottelun perusteella lahtelaisjoukkue on esimerkiksi KalPaa heikompi kiekollisena. Puhumattakaan siitä, että Pelicans häviää näille myös yksilötasolla. Eilen voittaneelta KalPalta puuttui puolen tusinaa ykkös-kakkoskentällisen pelaajia, mutta paremman pelin rakenteen ansiosta kuopiolaisjoukkue on viime viikkoina päinvastoina parantanut pistetahtiaan.

46 minuuttia ilman kunnollista maalintekopaikkaa. Tähän Pelicans on päässyt reilun kahden miljoonan pelaajabudjetilla.

PS. Lauantaina kuulin osuvan kommentin katsomosta: SaiPan liekkikypärät eivät vaan toimi.

Kiitos-paidat sen sijaan pysyvät suomalaisessa muodissa aina.

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Eilen Raumalla sentään saatiin nopeammin rakennettua omasta päästä maalipaikka. Katsoinko väärin, että lahtelaiset olivat myös pelinnopeampia? Ei se aina kaunista ollut mutta näytti pitkästä aikaa siltä, että jätkät ees koitti pelata fiksusti…


Trackbacks are disabled.