23Jou/13Off

THE Lista

Näihin aikoihin liikkuu kaikenlaisia listoja. Yhdessä on lahjatoiveita joulupukille, toisessa ne nimet jotka äänestivät SM-liigan sulkemisen puolesta, kolmannessa vaikkapa Sotshin olympiavalintoja. Koska Pelicansin ensi kauden suhteen on vielä toivoa, niin listataanpa niitä pelaajia, joita Lahteen kannattaisi maanitella mieluummin kuin lisää taantuvia kehäraakkeja.

Pelicans07-04-2013Sitä ennen muutama muu nimi. Pekka Jormakka, Jere Sallinen, Roberts Jekimovs, Arttu Ilomäki, Antti Erkinjuntti, Elmeri Kaksonen, Camilo Miettinen... Siinä on muutama nimi, jotka Pelicans on siirtomarkkinoilla päästänyt läpi sormiensa tai Jormakan kohdalla päästänyt menemään. Ja tässä vasta pelkät hyökkääjät ja pelkästään niistä seuroista, joiden kanssa Pelicansin pitäisi pystyä pelaajamarkkinoilla tappelemaan tasapäisesti.

Mitä Pelicansin rosterissa tällä hetkellä on sotaratsujen ja niiden harvojen omien kasvattien lisäksi? Ei yhtikäs mitään, ei ainakaan tulevaisuutta. Tomi Pekkalaan ei luotettu alusta lähtien, eikä tämän Mestis-tykin jalkanopeus taida muutenkaan riittää läpilyöntiin liigatasolla. Joonas Alanne ja Joel Mustonen taisivat osua Pelicansin haaviin enemmän sattuman kautta. Muuten meillä ei olisi lainkaan niitä pekkajormakoita ja joonasjärvisiä, jotka nousisivat pienen palkkapussin ja hirveän motivaation turvin lunastamaan potentiaaliaan ykkös-kakkosviisikoihin.

Tulos näkyy osaltaan siinä "kiimassa", jota Pelicansin lammaslauma viime viikkoina esitti.

Kohta voi kysellä sitäkin, että mikä on Pelicansin urheilullinen tulevaisuus ylipäätään, jos seura alkaa potentiaalisten pelaajien silmissä näyttää enemmän hautausmaalta. Vaarana on, että Pelicansista tulee uusi Rauman Lukko. Seura, jolla on riittävästi resursseja, mutta liian vähän urheiluosaamista ja menestymisen kulttuuria noustakseen keskinkertaisuudesta isojen poikien leikkeihin.

Kaikkia maan lupaavimpia kaksikymppisiä pelaajia ei voida Lahteen saada, ja vaikka saataisiinkin, niin todennäköisesti yhtä onnistunutta hankintaa vastaan joudutaan tekemään useampi huti. Nuorten ja halpojen pelaajien kohdalla hudit tulevat kuitenkin halvaksi, ja vastaavasti onnistuneen hankinnan palkinto on moninkertainen. Siinä suhteessa Pelicansin hankintalinja alkaa olemaan sanalla sanoen erikoinen.

Joten tässä listaa pelaajista, joiden sopimukset päättyvät tähän kevääseen. Herättäköön tämä jotain ajatuksia jossain, ehkä.

Puolustajat

Oscar Eklund, 25
Simon Gysbers, 26
Tommi Kivistö, 22
Niko Peltola, 21
Aleksi Salonen, 20
Nick Bailen, 24
Steven Seigo, 23
Veli-Matti Vittasmäki, 23

Hyökkääjät

Philip McRae, 23
Eetu Pöysti, 24
Iiro Pakarinen, 22
Roope Talaja, 25
Ryan Thang, 26
Ville Järveläinen, 20
Teemu Rautiainen, 21
Borna Rendulic, 21
Oula Palve, 21
Mikael Ruohomaa, 25
Luke Pither, 24
Jesper Piitulainen, 22
Jaakko Rissanen, 24
Derek Famulare, 23

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.