27Lok/13Off

Final Countdown lahtelaiselle kiekkokulttuurille

Taannoin poistuin HPK-kotiottelusta pohtien, onko kiekkokaupunki Lahessa sittenkään kiekkokulttuuria. Joku voisi ensialkuun kyseenalaistaa, että mitä se kulttuuri urheilussa ylipäätään on, mutta joka tapauksessa tietyt merkit indikoivat jo tuolloin sitä, että jokin mättää ja pahasti.

Ensimmäisen kymmenen ottelun historiallisen hyvää aloitusta "juhlistivat" lauantai-iltana räikeästi vajaa halli, vaisu tunnelma ja kenties huonoin kuulemani jäähalli-DJ, joka innostui pelin lopussa soittamaan Lukon maalibiisiä. Kaikki kiekkokaupunkilaisethan varmasti tietävät, että Lukon maalilaulu on parisenkymmentä vuotta ollut Final Countdown.

Miten tämä sitten liittyy menneen viikonlopun KalPa-otteluihin?

No, vanhan hittibiisi Final Countdownin lisäksi meistä useimmat tietänevät, mitä hattara on. Hattarassa on keskellä keppi, joka toimii vaaleanpunaisen hötön selkärankana ja pitää paketin koossa syömisen ajan. Keppiä ei syödä, se vain pysyy hotkimisen ajan mukana huomaamattomasti mahdollistaen sokeriähkyn hankkimisen.

Minusta on jo jonkin aikaa tuntunut, että lahtelainen kiekkokulttuuri on enimmäkseen ja liiaksi juuri tätä höttöä. Tänä syksynä ja viimeistään lauantaina Antti Halosen luistellessa Isku Areenan kaukaloon asia sai varmistuksensa. Edellisenä iltana Halonen oli Kuopiossa rusikoinut Miikka Männikön päin maalikehikkoa tavalla, jolla kaudella 2001 HPK:n Harri Suutariselta meni leuka palasiksi ja Pauli Levokari istui tempustaan kahdeksan ottelun pelikiellon. Tapausta tietämättömille kerrottakoon, että Suutarinen paranteli leukaansa ensin kuukauden päivät ja pääsi sen jälkeen pikkuhiljaa harjoittelemaan.

Halosen törkyily näkyi perjantain ottelun maalikoosteessa. Mitä tekee "kiekkokaupunki" Lahti? On hiljaa.

Missä oli median ennakointi ja paineistus? Mihin jäi yleisön protestointi? Mihin jäivät pelaajien, valmentajien ja seurajohdon kommentit? Mihin liigan kurinpidon kyseenalaistaminen?

Mihin jäivät loppuunviedyt taklaukset, mihin pelikatkojen torikokoukset? Mihin merkityt katseet ja verbaliikka Halosen suuntaan?

Välittääköhän kukaan oikeasti enää mitä kentällä tapahtuu, kun räikeästi ylisuorittanut Pelicans keikkuu sarjan kärkipaikoilla. Monista kommenteista päätellen hyvä alkukausi ehti jo sumentamaan kaiken rakentavan kritiikin koskien sitä, kuinka typerästi joukkue on rakennettu eilispäivän keskinkertaisuuksista ja yleensäkin pelaajista, jotka todennäköisemmin hiipuvat kuin parantavat pudotuspeleissä.

Nyt näyttää siltä, että sama sokeus on sumentanut jo kenttätapahtumienkin seuraamisen. Tätähän minä olen peräänkuuluttanut, että vain voittaminen ratkaisee. Mutta paitsi että pitää voittaa, pitää kunnioittaa ja välittää pelistä nimeltä jääkiekko. Ja jääkiekkoa lauantain ottelu ei ollut.

Jääkiekossa Antti Halonen olisi saanut osakseen niin kylmän vastaanoton, että oksat pois. Parhaimmassa tapauksessa Ilkka Pikkarainen olisi mättänyt Halosta nyrkeillä päähän heti ensimmäisessä vaihdossa laittaen Kajaanin kukkopojan muutamaksi päiväksi pilliruokintaan Suutarisen tavoin. Tosin jääkiekossa - siis oikeassa jääkiekkoliigassa - Halonen olisi perjantain jäljiltä ollut jo istumassa 3-8 ottelun pelikieltoa törkytaklauksestaan.

Näin ei kuitenkaan käynyt, eikä kukaan välittänyt, ja niinpä Halonen tuuletteli ylikorostetusti voittoa Isku Areenan jäällä.

Kari Jalosta muuten haastateltiin juuri taannoisessa HPK-kotiottelussa. Siis Kari "KJ" Jalosta, joka kusi ja paskoi koko Pelicansin organisaation päälle vain kaksi vuotta sitten, jututettiin kiva kiva -hengessä omassa kotihallissa. Kas, kun hattaraa mussuttava kotiyleisö ei antanut vielä aplodejakin, kun suuri mestarivalmentaja raaski laskeutua kansan pariin jakamaan viisauksiaan. Ainoastaan kannattajakulmauksessa muutamat olivat buuauksineen ja huutoineen hereillä. Saatamme antaa anteeksi, mutta unohda emme koskaan.

Moneen otteeseen olen kehunut Pelicansin markkinointia. Muutamia kertoja olen myös todennut, että jossain määrin siitä puuttuu substanssia - jääkiekon perusainesta. Pelicansista on tullut muoti-ilmiö, jonka perusaines on kepin sijaan karamellihöttöä.

Seura ei tiedä omaa syntymävuottaan (lue: 1996). DJ soittaa vihollisjoukkueen maalilaulua. Iso osa yleisöstä käy peleissä räpläämässä kännykkää ja juomassa kaljaa, koska muutkin käyvät ja siellä on trendikästä käydä. Yleisö ei erota paniikissa läimäistyä purkukiekkoa epäonnistuneesta syötöstä. (Liigan määräämät) mainokset katkaisevat pelin luontaisen virtauksen juuri sillä hetkellä, kun peli on saavuttamassa kliimaksinsa. Möllötetään suu auki katsomalla videoscreenin käskyjä: Nyt kannustamaan!

Ei tiedetä, ei muisteta, ei välitetä. Vaan haukotellaan, mennään massan mukana ja ollaan osa jättimäistä höttöä, joka uskottelee itselleen olevan niin maan mahdottoman kovaa kiekkokansaa että. Meillä kun käy yli neljän tonnin keskiarvolla, tiäksää.

Eikä tiedostaminen tarkoita pelkästään kriittisyyttä. Esimerkiksi Vili Sopanen on Pelicansin seurahistorian ylivoimaisesti paras maalintekijä. Sillä pitäisi olla tälle yhteisölle hemmetinmoinen arvo, joka muistetaan takaraivossa niinäkin hetkinä, kun Viliä tekisi mieli vähän kritisoida persoonallisen pelityylinsä oikuista. Nyt hallin seinältä on sentään varattu parin metrin pätkä ilmeisesti jonkinlaista Lahti-kiekon kunniagalleriaa varten. Viime tiistain kotiottelussa oli hienoa huomata, että Toni Koivustakaan ei ole unohdettu. Tämä kaikki on tiedostamista ja pelin kunnioittamista.

Pasi Nurmisen intohimoinen perkele-asenne. Ili Varmavuo, joka ei epäröi purskahtaa itkuun hävityn playoff-ottelun radioselostuksessa. A5-katsomossa osuvia letkautuksiaan huuteleva herrasmies. Onko näitä ihmisiä lisää? Varmasti on, mutta minusta tuntuu, että heidän osuutensa koko kiekkoyhteisössä on koko ajan pienentymässä.

Heidän, jotka kunnioittavat peliä paitsi olemalla aina paikalla, myös ymmärtämällä sen lainalaisuuksia. Eli ymmärtämällä miksi Antti Halosta ei olisi pitänyt päästää kuin koiraa veräjästä, miksi Kari Jalosen ei pitäisi olla ikinä tervetullut Lahden jäähalliin, miksi vain idiootti soittaa peleissä muiden joukkueiden maalilauluja ja miksi tuvan pitäisi olla täynnä joka ainoassa lauantaiottelussa.

Tällä hetkellä Pelicansin otteluissa käyminen kertoo mielestäni enemmän ihmisen laumasielusta ja osittaisesta tyhmyydestä, kuin kiekkokulttuurista.

Eihän kentällä edes pelata jääkiekkoa, vaan sellaiseksi naamioitua hippaleikkiä. Kukapa sellaista pientä yksityiskohtaa huomaisi, ellei keskity itse peliin.

Filed under: Lahti, Pelicans Comments Off
Comments (27) Trackbacks (0)
 1. Vittu mitä paskaa sä kirjotat täällä. Luulet osaavas kirjottaa ku otat mukaan typeriä hattaravertauksia + muuta. Paskin kirjotus mitä oon ikinä lukenut PISTE

  • Se hyvä puoli blogeissa on, että jos ne eivät miellytä, niin niitä ei ole pakko lukea.

 2. Mitäköhän peliä tän kirjoittaja on käyny katsomassa, sillä Final Countdown ei kyllä lauantaina hallila soinut. Tarkempaa taustatutkimusta ennen ku rupeet urpoilemaan.

  • Ei soinut lauantaina, vaan taannoisessa HPK-kotiottelussa, josta kahdessa avauskappaleessa puhutaan (mm. ensimmäisen 10 ottelun avaus, nythän otteluita on KalPa-pelien myötä takana jo 18).

 3. Onko sulla paskaa korvissa vai missä kusilaarin hurmiossa oot final countdownia kuullu? Ite en oo sitä kusihumppaa kuullu eilisessä pelissä enkä aiemmissakaan. Tommonen ”journalismi” kuuluu seiskapäivää lehteen. Ihan harmittaa tuhlata nettikaistaa tälläsen ripulin lukemiseen.

  • Kehoitan lukemaan tekstin pari ensimmäistä kappaletta uudelleen. Niissä mainitaan muun muassa: ”Poistuin taannoisesta HPK-kotiottelusta”, ”Ensimmäisen kymmenen ottelun historiallisen hyvää aloitusta” ja niin edelleen.

   KalPa-otteluiden käsittely alkaa vasta paljon myöhemmin.

 4. Edellinen kommentoija(ilmeisesti dj?) vois lukee jutun uudestaan ja ehkä vielä kolmannenkin kerran. Aktivisti ei väittänyt Final Countdownin soineen Kalpa-pelissä vaan aiemmassa kotimatsissa tällä kaudella.

  • En tiedä mikä peli oli eilen, mutta eiliseen (?) lauantai-iltaan kirjoittaja viittaa.

   • Paitsi ettei viittaa. Sana KalPa mainitaan ensimmäisen kerran vasta kolmannessa kappaleessa.

    Muutenkin oleellista tässä kirjoituksessa ei ole se, missä ottelussa jotakin musiikkikappaletta on soitettu, vaan että sitä on Pelicansin kotiottelussa ylipäätään soitettu. Ja korostan nyt vielä, että biisi soi HPK-kotiottelussa.

    • ”..lauantai-iltana räikeästi vajaa halli, vaisu tunnelma ja kenties huonoin kuulemani jäähalli-DJ, joka innostui pelin lopussa soittamaan Lukon maalibiisiä.”

     Lauantai-illasta kuitenki puhutaan, edelleenkä en tiedä – eikä kiinnosta – mikä peli silloin oli.
     Snadi virhe, mut kuitenki. Luin kans jo toisaalta, että HPK-matsissa se on soitettu, mutta sitäkään en tiedä milloin se on ollut. Oleellista se on silloin, ku väitetään näin tapahtuneen.

 5. (Provokatiivinen teksti on ainakin tepsinyt, jos katselee kommentoinnin määrää)

  Olemmeko oululaisille vihaisia Bryan Adamssin käyttämisestä? Ei tämä oikeasti niin vakavaa ole. Noteerasit Europen kolme (?) kertaa tekstissä.

  Yleisömäärät voidaan nähdä pettymyksenä mutta niin se on kaikkialla paitsi Tampereella, Ilveksen leirissä. Lahdessa on todella kova työttömyys eikä yrityksetkään halua aitioita vuokrailla näinä aikoina. Myös Nelosen hyvä tv-paketti on ottanut osansa. Liigaseurathan saa selvästi isommat tv-korvaukset tältä kaudelta.

  Halosen käsittely olisi voinut olla toivomasi tolalla.

  • Noteerasin kolme kertaa juu, mutta se ei tarkoita, että pelkkä mainintojen määrä tekstissä olisi se tärkein asia. Final Countdown toimi nyt vain hyvänä esimerkkinä monien muiden joukossa kuvaamaan sitä, mitä itse ihmettelen Pelicansin kotipeleissä ja lahtelaisessa kiekkokulttuurissa.

   Biisin soittaminen, Jalosen haastatteleminen, Halosen pääseminen kuin koira veräjästä ja monet muut asiat ovat vain seurauksia jostain, eivät syitä. Eli että maalibiisejä ei ymmärretä pitää pyhinä, pettureiden tekoset unohdetaan liian helposti ja fyysinen särmä kontaktilajista nimeltä jääkiekko on Suomessa onnistuttu tappamaan melko tehokkaasti, kun asioista päättävät ymmärtämättömät, välittämättömät ja politikoivat ihmiset.

   • Yhteen kappaleeseen jämähtäminen teki tekstistä hieman kiukuttelusävyisen. Sen takia hieman huvitti. Perustelu kuitenkin ok.

    Jalos -case on mielenkiintoinen. Tilanne vitutti aikoinaan mutta kuitenkin ajauduttiin tilanteeseen, jossa jäätiin voitolle. Spekuloidaan pari tilannetta:

    - jos Kari Jalonen olisi saatavissa maajoukkuepestinsä jälkeen, hyväksyisikö Kiekkoaktivisti tämän?

    - entä Tomi Lämsä? Lahtelainen, joka jätti Pelicans organisaation kuseen heti kun mentorinsa hieman vislasi suuntaansa?

    Ihan mielenkiinnosta

    • Mielestäni Kari Jalosta ei pitäisi Pelicansiin enää palkata, vaikka olisikin saatavilla.

     Tomi Lämsän suhteen en ole yhtä ehdoton, mutta toisaalta en myöskään tiedä tapauksen yksityiskohtia yhtä hyvin. Suhtauduttakoon vähintäänkin hyvin suurella varauksella herra Lämsän palkkaamiseen.

     Eipä yhden-kahden valmentajan poisrajaamiseen mikään liigaseura kaadu.

 6. Kyllä lauantaisessa pelissä fanikatsomo antoi kuulua mitä mieltä Lahessa ollaan Halosesta! Ikävä kyllä tuollainen ei kuulu koko halliin, mutta tärkeintä on että tuo ”haista vittu halonen” itse kuuli, näki käsimerkit ja ilmeestä päätellen ei kovastikaan tykännyt… Mielestäni joukkue kyllä pitää omiensa puolta juuri silloin kun on tarvetta, ja jonkun Pikkaraisen on aivan turha ruveta jälkikäteen rettelöimään, koska sehän tiedetään että jo nimen takia tulis pelikieltoa ja rajusti. Mutta siinä olen samaa mieltä, että johto olisi kyllä saanut ottaa kantaa tuohon Halosen törkeyteen rankalla kädellä, ja siinä, että suoraa palautetta täytyisi antaa enemmän katsomosta käsin. Nyt kun jotain huutelet, tai kannustat, tuntuu että olet outolintu muiden joukossa. Mutta mitä siitä, kukin tavallaan…

 7. Kirjoitustyylisi on hieno; matkit sääliä herättävällä tavalla Suomen kehnoa urheilujournalistikermaa hienoilla sivistyssanoilla ja äijämäisillä vertauskuvilla. Tyylisi on niin kliseinen ja tyhmyyttä osoittava, että se ärsyttää monia – ja siksi kehun sitä, se sopii hyvin internetblogiksi.

  Lisäksi pyydän anteeksi Sinulta peleissä käymistäni. Haukottelen ja välillä tarkastan muita Liigan tuloksia iPhonestani. En myöskään huuda ”Tehkää Pelikaanit maali”- taikka parhaimassa tapauksissa ”tuomari on homo”-tyyppisiä huutoja. Mielummin nautin pelistä ja analysoin sitä omalla tavallani, toisin kuin ihailemasi fanikatsomo. Tosin en ole ihan varma ihailetko edes fanikatsomoa, koska se avaudu tekstistä. En myöskään kirjoita ontuvia blogitekstejä turkoosien lasien lävitse kuten sinä. Mutta kirjoittamistasi sinussa arvostan, se vaatii intohimoa ja rohkeutta.

  Ja, kun viittasit Case Haloseen, ymmärsin järkyttävän seikan sinusta kirjoittajana. Sinä haluaisit kääntää menestyksen tielle kääntyvän ja kaikkien aikojen urheilullisimman Pelicansin tien takaisin idioottijoukkueeksi, joka keskittyy vastustajien pieksentään kuuluisan ”oman pelin” sijaan. Käsittämätöntä. Tosin se todellakin viihdyttää mainitsemaasi ”tyhmää kiekkoyleisöä”. Ehkä seuraavan blogisi otsikko kuuluukin ”Milloin Kari Sihvonen palaa Lahteen?”. Haluan lukea sen.

  En myöskään ole ihan varma mitä tarkoitat, kun kerrot, ettei seura tiedä omaa perustusvuottaan 1996. En ehkä haluakkaan tietää, mutta siitä kiitän Luojaa, ettei seura väkisin palaa näihin järkyttäviin nimenvaihdosvuosiin. Se olisi markkinoinnin itsemurha näin tosifanin silmissä.

  Ajatuksesi Europen klassikkokappaleesta The Final Countdown ovat myös pikkiriikkisen ontuvia. Sillä taidat olla ainoa – raumalaisten lisäksi -, joka yhdistää Lukon tähän nerokkaaseen klassikkobiisiin. Tosin en tiedä onko esimerkiksi Europen ruotsalainen laulaja Mic Michaeli tietoinen tästä Lukko-leimasta.

  Lopuksi vielä – yhtään Viliä väheksymättä – täytyy mainita, että, jos Vili Sopaselle nimetään oma kadunpätkä Lahdessa, Pasi Nurminen voi Elorannan Karin kanssa muuttaa Norjaan ja hakea Rauman kansalaisuutta. Parhaassa tapauksessa ottavat Ryan Laschin mukaan.

  Kiitos kuitenkin tunteita herättäneestä blogitekstistä! Toivottavasti heräsit meidän 2013-2014 SM-kultajuhlien odottajien joukkoon, jotka odottavat jo malttamattomana toriparkin valmistumista, jotta päästään päräyttämään Final Countdown ilmoille yhdessä Leimun Juhan kanssa Lahden upeassa torimiljöössä. Torilla tavataan.

  • Paitsi että Kiekkoaktivisti EI ole anonyymi. Tarkkuutta, tarkkuutta..

  • Case-Halonen:
   Olet oikeassa siinä, että nykypäivän Liigassa ei kannata ”kostaa” näitä sikailuja. Jos Pelicans olisi noutanut Halosen, olisi Pelicans kärsinyt tuplasti enemmän pelikiellon ja 5min alivoiman muodossa (olettaen, että Halonen olisi vetänyt tilanteessa ns. kilpikonnat).

   Kirjoituksellani halusin nostaa keskustelua siitä, miksi tällaiseen tilanteeseen on päädytty ja onko kiekkoväki jo jopa turtunut vallitsevaan tilanteeseen. Että Halosen kaltaiset nilkit saavat kaukalossa mellastaa ilman oikeita rangaistuksia, tulivat ne sitten kurinpidon tai vastustajan oman käden kautta.

   Voittamiseen ja menestymiseen pitää tähdätä, mutta minusta on surullista, että jääkiekosta on viety pois siihen oleellisena kuuluva elementti. Enkä tarkoita pelkästään tappeluita, vaan että eihän tuolla edes uskalleta/osata taklata enää.

   Final Countdown:
   Voi tietenkin olla, että olen ainoa lahtelainen jolle tulee kyseisestä kappaleesta mielleyhtymä Lukkoon. Onhan kappale lukemattomia kertoja tullut kuultuakin Lukon maalin jälkeen joko radion tai tv:n välityksellä, erilaisissa maalikoosteissa sekä tietenkin paikan päällä Rauman jäähallissa. Tämä kaikki noin 15 vuoden ajalta.

   Muulla ajalla voin kuunnella biisiä ihan vapaaehtoisestikin, mutta mielestäni jääkiekon parissa biisi yhdistyy nimenomaan Rauman Lukkoon jo todella kaukaa historiasta, ihan siinä missä esimerkiksi koko palloileva maailma tietää You’ll Never Walk Alone -kappaleen yhdistyvän Liverpoolin jalkapallojoukkueeseen.

   Juttelin muuten aiheesta pari viikkoa sitten Aki Riihilahden kanssa, joka pelasi aikoinaan Saksassa. Siellä jokin seura oli ottanut tunnuslaulukseen juuri You’ll Never Walk Alonen, josta saksalaiset fanit eivät osanneet laulaa kuin tuon yhden lauseen. ”Ägän” mielestä koko touhu vaikutti halvalta kopiolta.

   Toki tässä on kyse selvästi eri asiasta kuin FC:n soittaminen Pelicansin otteluissa, mutta kenties vain minä ja Riihilahti olemme sellaisia friikkejä, jotka näkevät turhissakin yksityiskohdissa syvempiä merkityksiä?

   • Kenties se vaatii ensin käymistä Rauman Lukon kotiottelussa kuulemassa, kuinka raumalaisyleisö tuulettaa maalia kyseisen maalilaulun tahtiin ja riemuitsee siitä, että maali on tehty Pelicansin pömpeliin. Ehkä vasta tämän kokemuksen jälkeen huomaa, kuinka väärältä kappaleen soittaminen kuulostaa Pelicansin kotiottelussa.

 8. Täällä kommenteissa näköjään pätevät juuri kaikki ne flegmaattiset ”Lahtelaiset”, jotka käyvät otteluissa kun ”se naapurin setäkin siellä käy”. Pidättekö jollain tapaa itseänne faneina? Kannattajina? Juurikin tämä edeltävä ”Anonyymi kuten sinäkin” ottelun aikana pienissä kalja-makkarahuuruissa taltioitu ahdasmielinen kirjoitus on oiva esimerkki siitä, mihin tämä ”Lahtelainen jääkiekkokulttuuri” on menossa. Esitänkin Sinulle kysymyksen: Minkä lisäarvon SINÄ tuot ”Lahtelaiseen jääkiekkokulttuuriin”? Jokainen tämän joukkueen mukana niin hyvässä kuin pahassakin elävä, ymmärtää omalta osaltaan nämä aktivistin mainitsevat ongelmakohdat. Harvassa vain ovat ne, jotka uskaltavat ja osaavat tuoda ne esille. Paska DJ, joka soittaa kaikkea mahdollista Spotifyn top-100 -listalta, on yksi näistä ongelmista. Eikä varmasti pienin, ottaen huomioon hänen vastuunsa yleisen tunnelman ylläpitämisestä. Mielestäni on hyvä, että joku asian uskaltaa ottaa puheeksi.

  Ehkä me tätä tunnelmaa ja lajia rakastavat pelkäämme juuri tuollaisten Sinun kaltaistesi popcorninmussuttajien takia kertoa sitä mielipidettämme. Onneksi meillä on Kiekkoaktivistin kaltaisia persoonia, jotka uskaltavat tuoda asioita esille ja ovat selvästi esimerkiksi Sinua paremmin kärryillä tästä vallitsevasta kaamoksesta.

  Tiivistettynä: Me pärjäämme loistavasti ilman sinuakin. Toivottavasti et jatkossa näytä naamaasi rakkaassa pyhätössämme, mikäli sinun panostuksesi tälle kulttuurille rajoittuu iPhonen räpläämiseen ja The Final Countdownin kuunteluun. Ugh.

 9. Bad day at office? Kannataisiko katsella Lämäriä ja muistella kuinka kaikki oli ennen paremmin.

  Väärin kannatettu? Onko vain hävyttömyyksiä ja keskisormea näyttävä keskenkasvuinen pussihousu oikea kannattaja tai fani? Toivottavasti seuraavassa pelissä paikalla ovat vain ne 50 ”oikeaa” fania huutelemassa tyhjässä hallissa, sitten on kaikilla hyvä mieli ja joukkueen kassa täynnä rahaa. Veikkaan, että aika monessa muussa tapahtumassa otetaan mielellään 4000 maksavaan asiakasta vastaan olivat ne millaisia tahansa. Harvalle jääkiekko on se elämän tärkein juttu, senkin huomaa sitten kun kasvaa aikuiseksi.

  • Se, että kaipaan yleisöltä, medialta ja seuralta lisää reagointia (kukin omalla tavallaan) asioihin ei tarkoita sitä, että kaikkien pitäisi katsomossa käyttäytyä tietyllä tavalla. Tosin ainakin itse koen sen hälyttävänä, että Pelicansin pelatessa näin tuloksekkaasti on katsomossa istuva ja seisova yleisö vaisumpi kuin vuosiin. Tunnelma kuuluu peliin, ja tänä syksynä sitä ei kovin kaksisesti ole jostain syystä ollut.

   Ja ihan yhtä lailla pointtina oli se, että esimerkiksi median pitäisi huomattavasti herkemmin puuttua tällaisiin case-Halosen kaltaisiin yksityiskohtiin, ja olisihan se mukavaa jos pelaajat ja valmentajatkin pystyisivät kommentoimaan asioita suoraan niin kuin ne ovat.

 10. Mun mielestä vois olla hyvä että useammalla sektorilla voisi olla jotain ”maksettuja hengenluojia” katsomo-osiin sillä voisi ehkä saada enemmän mukaan tavis kannattajia. Hävettää hieman, että meillä suomessa ei ole hyvän maun rajoissa olevia fanaattisia kannattajia esim. mitä muissa euroopan maissa siellä tosiaan kaikki melkeinpä on hengessä mukana
  (meidän aitoja faneja en tähän laske ne kannustaa suht kiitettävällä tasolla, mutta niitä ei ole valitettavasti kuin muutama sata äänekkäitä.
  Se on siinä kun me tavalliset kannattajat ei kehdata! Funtsitaan, et mitä tuokin aattelee jos mä jotain huudan”.. sit joskus kun joku huutaa muualla kun fanikatsomossa katsotaan suunnilleen kieroon. Playoffeissa onneksi homma muuttuu osallistuu siihen oikeaan kannattamiseen suht moni tavis katsoja.
  Itse valitettavasti olen hieman kääntynyt muun massan mukana, että kun ei kehtaa ainoana alkaa huutaa ääneen vaan istutaan kuin teatterissa katsotaan esitystä ja ei puututa siihen ellei helvetinmoinen vääryys tapahdu kentällä niin sitten puututaan ja näitäkin on vain murto-osa. Onhan tääki kiekkokaupunki. :)

  • Tiedän, että esim. Hra. Kiekkoaktivisti ei sulata tätä simppeliä tekosyytä mutta todetaan, että suomalaisella sielunmaisemalla on oikeasti vaikutusta siihen miten katsomossa käyttäydytään.

   Suomessa ajatellaan mielummin järjellä, ei tunteella. Olemme lainkuuliaisia auktoriteetinpelossamme, mikä pohjautuu historiaamme. Emme yksinkertaisesti korosta itseämme.

   Olen myös huomannut tämän kauden yleisön vaisuuden ja katsomossa tunsin jonkinlaista varautuneisuutta yleisössä. Lahtelainen on tottunut paskansyömiseen ja jäytääköhän sitten tämmöinen negatiivinen ”koskahan kelkka kääntyy” -ajattelu.

   Muutenkin erään rockbändin jäsenen sanoin ”Lahdessa on Suomen kriittisin rock -yleisö”. Tuon voi kääntää jääkiekkoonkin.

   • Kansainvälisesti vertailtuna ollaan (tietenkin) varautuneempia kuin muut kansat, mutta se ei ole tässä asiassa oleellinen pointti.

    Liigan mittakaavassa Lahessakin ollut mainettaan parempi yleisö pitkin Pelicansin liigataivalta. Väkeä on riittänyt ja ainakin käsiä taputtamalla myös ääntä, monesti paljon aktiivisemmin kuin muilla paikkunnilla. Tämän asian suhteen on täysin tarpeetonta rypeä perilahtelaisessa alemmuudentunnossa.

    Tänä syksynä on kuitenkin ollut viitteitä huonompaan suuntaan, yleisömäärät laskussa, taputtaminen laiskempaa, äänijänteiden käyttö laiskempaa, eikä kenttätapahtumiin reagoida enää yhtä herkästi. Ainakin itse toivon, ettei trendi ole lopullinen ja ettei Isku Areena muumioidu pikkuhiljaa kokonaan.

    Turussa yleisö herää vasta pudotuspeleihin, Kuopiossa yleisömäärät ja tunnelma ovat lukuisten kannanottojen mukaan laskeneet koko ajan parina viime kautena. Toivottavasti Lahessa ei seurata samaa rataa sen jälkeen kun täälläkin saatiin pieni pala yllätysmenestystä taannoin.

 11. Kiekkoaktivistin kirjotus on mielipide, hänen näkemyksensä asiasta ja on aika vitun hölmöä että joku pussihousu popcornin syöjä (kuten minäkin) tulee tänne huutamaan tällaisista hyvistä ja rankalla kädellä näkemyksistään kertovalle kirjoittajalle..

  Tämä tunnelma on minunkin mielestäni ihan perseestä suomeksi sanottuna tuolla katsomossa ja haluan tuoda esiin että en ole itsekään se ensimmäinen kuka siellä on huutamassa tai näin.. Mutta heti kun halliin saadaan jotain rekvisiittaa tai kannustetaan kannustamaan (esim lärpyttimet) on tunnelma aivan erilainen.. Jonkin mielestä sekin on väärin kannustamista, mutta ainakin homma toimii ja tunnelma kasvaa? Eikö se kuitenkin ole pääasia. Itselle itse ottelu on tärkein ja katsonkin pelit aina omalla analyyttisellä tavallani, mutta tunnustan samalla että kannustan kun muutkin kannustaa, mutta en ala yksin huutamaan ja mesoomaan katsomonosiossa jossa muutkin istuvat/seisovat hiljaa syöden popcornia – valitettavasti.. Kuitenkin, silloinkun tunnelmaa hallissa riittää ja vaikka häviö tulisikin on itse ottelu ihan erilainen elämys ja hallissa todella viihtyy – tähän varmasti kaikki voi yhtyä, myös sinä herra ”anonyymi” ?

  Yhtä kaikki..
  Jatka kiekkoaktivisti kirjoittelua – on hienoa että joku tekee tätä intohimolla ja tuo näkemyksiään muuallakin kun Jatkoajan keskustelupalstalla. Peukkua!

 12. Halonen ei saanut palauetta isolta osalta Iskun yleisöä minusta seuraavista syistä: Valmennus/seurajohto ei rummuttanut teon törkkeyttä pelin jälkeen. Pelicansin näkyvyys etelä painoitteisessa mediassa on vähäistä. Nykyään pelit näytetään maksullisilla kanavilla. Ihmisten elämä on muutakin kuin jääkiekkoa, eikä aikaa riitä välttämättä peräkkäisten pelien seuraamiseen, tarkistetaan vain tulos teksti-tv:stä. Itsekkin kun lauantaina tulin hallille, kysyin vierustovereilta olivatko nähneet tilannetta 5/5 ei ollut nähnyt. Tästä huolimatta itse ekan erän alkupuolella yhdyin buuauksiin ja pariin kertaan jotain huusin jotain fiksua Haloselle.

  Final Countdown ei tosiaan kuulu liigassa kenekään muun halliin kuin Lukon. Mutta vertauksesi You`ll Never Walk Alone biisin ja sen pyhyteen vähän ontuu. Olisin luullut sinun ”nykyaikaista” fanikulttuuria kannattavana henkilönä joskus nähneen tämän videon: http://www.youtube.com/watch?v=Xfgqi-UahE8


Trackbacks are disabled.