29Lok/13Off

Täysipäinen tiistaipäivitys

Palautteesta, ja erityisesti sen määrästä ynnä laadusta päätellen sunnuntainen kirjoitukseni tuntui menevän monilta lukijoilta yli kypärän, joten jatkan kirjoittelua pari ruuvia löysemmällä aiheella.

Tulin länkyttäneeksi peliin keskittymisestä, joten keskitytäänpä nyt peliin, eikä ruotsalaiseen kasariheviin.

On olemassa lausahdus: "Tämä on vasta alkua". Kun kautta on pelattu vajaa kolmannes, voi lauseen tulkita turkoosin väristen lasien läpi kahdella tavalla.

A. Ette ole nähneet vielä kaikkea. Pelicans on kaikkien odotusten vastaisesti osoittanut kuuluvansa tämän kauden eliittiin.

B. Kausi todella on vasta alussa. Vähitellen joidenkin joukkueiden paukut on juotu ja toisten vasta tuodaan pöytään.

Vanha viisaus sanoo, että kymmenen pelin jälkeen sarjataulukko ei enää juuri muutu. Vai oliko se kahdenkymmenen? Pomminvarmalta alkaa näyttää, että vähitellen Kärpät, Tappara, Jokerit, JYP ja Ässät marssivat kärkipaikoille jättäen muut taistelemaan mistä taistelevat. Isojen poikien leikit alkavat, eikä syksyn mestareita muista kukaan.

Yhtä kaikki, hattu päästä kauden ensimmäisen kolmanneksen osalta SaiPalle, Pelicansille ja Ilvekselle. Näillä altavastaajajoukkueilla oli sauma iskeä, ja ne ovat iskunsa suorittaneet optimaalisesti. Polttoaineina toimivat osaava valmennus, jättimäiset näytönhalut, altavastaajan puskista yllättäminen sekä todennäköisesti myös tietoinen panostaminen heti kauden alkuun.

Pitkässä juoksussa poikkeavuudet kuitenkin tuppaavat tasoittumaan. Ne todelliset kärkipään joukkueet saavat koneensa käyntiin, laatupelaajat alkavat tuottamaan tulosta omalla tasollaan ja toisaalta yllättäjäjoukkueiden pelikirjat on scoutattu. Turhautuminenkin voi äkkiä iskeä, kun keskinkertainen joukkue ehtii jo luulemaan itsestään liikoja. Mielenkiintoinen kuriositeetti on sekin, että kuntopuntareiden perusteella Pelicans on Kärppien ohella sarjan paras vierasjoukkue, mutta vain keskikastia kotipeleissään. Vieraspelien puolustustaistelu on jotakuinkin paremmin uomissaan kuin kotikaukalon hyökkäävä hallinta.

Seuraavien kolmen kuukauden aikana vasta mitataan onko Pelicans oikeasti tämän kauden Liigassa top6-tasoa vai hyytyykö se odotusten mukaisesti jämäsijoille 7-10. Jo nyt tiedossa on kuitenkin se, että Pelicans pelasi tuloksellisesti ensimmäiset 10 peliä likimain niin täydellisesti kuin tällä pelaajamateriaalilla voi. Hyvä, Pelicans!

Toinen fakta on se, että ottelut 11-18 joukkue on taapertanut tahtia, joka ei pitkässä juoksussa oikeuta edes kympin sakkiin. Töitä, Pelicans!

PS. Huomisessa Uusi Lahti -lehdessä muuten vielä pohdintaa viikonlopun Halos-tapauksesta. Liigan kurinpitoa voisi soveltaa myös tieliikenteeseen. Antaa rattijuoppojen ajella vaan, tuomitaan vasta sitten jos jotakin sattuu ja se tapahtuu Helsingissä.

Filed under: Pelicans Comments Off
Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Varmuudella kolmikosta Ilves, Pelicans ja SaiPa, vähintään kaksi jengiä ovat kympin sakissa. Ilves on vielä pieni kysymysmerkki. Viime aikoina Ilves on hyytynyt eniten kuten saattoikin odottaakin. Toisaalta liigan perä on täysin kujalla ja tämä antaa Ilvekselle sauman pysyä kympin sakissa.
    Todennäköisesti Pelicans ja SaiPa löytyvät kahdeksan parhaan joukosta. Toisalla sauma olla kuuden sakissa. En usko molempien jaksavan sinne asti. 8. sijaan tarvitaan about 90 pistettä runkosarjassa. Joten loppukauden peleistä Pelicans tarvitsee keskimäärin 1,36 per matsi. Ei ollenkaan paha tehtävä.
    Suoraan poffi paikkaan loppukauden matseista pitäisi hoitaa joka toinen (varsinaisella peliajalla). Siihen onkin jo tekemistä. Katsellaan joulutauolla lisää miten homma on kehittynyt.


Trackbacks are disabled.