23Syy/13Off

Avausviikon diagnoosi

Liigakausi alkoi yllätyksettömästi: Tulospalvelu nilkuttaa rampana epätarkkoja ja vajavaisia tilastoja mediaan. Tätä emme osanneet odottaa. Kas, kun liigan nettisivut pysyivät sentään ylhäällä kauden avausviikolla. Normaalistihan sm-liiga.fi - tätä nykyä ihan vain liiga.fi - on ollut parin päivän päivityskatkolla juuri ennen ensimmäistä kierrosta, koska tarvittavia päivityksiä ei ole voitu tehdä kuuden kuukauden kesätauon aikana.

Kuvaavin kommentti Jatkoajan keskustelupalstalla oli: "Hienoa, Liigan tilastot on nyt siis tämän kauden osalta pilattu jo avausviikon aikana."

Liigakausi alkoi myös yllätyksellisesti: Sarjan kärkiviisikkoa miehittävät Pelicans, SaiPa, Ilves ja HPK - joukkueet, jotka povattiin alimpaan kastiin. Sarjataulukon liigan toimiston amatöörit ovat sentään saaneet (kai) räknättyä oikeaan järjestykseen, ja se järjestys puhuu kaunista kieltä lahtelaisittain.

Mielenkiintoinen pointti viiden kierroksen jälkeen on se, että sarjataulukon kahdeksasta ensimmäisestä joukkueesta seitsemän on matkassa uuden päävalmentajan voimin. Realismia toisaalta on se, että altavastaajana kauteen lähtevät joukkueet myös satsaavat alkuun eniten. Esimerkiksi Jukka Rautakorven Tapparalla tuskin on kiirettä syyskauden mestariksi.

Mukavampaa kausi on silti aloittaa sarjakärjessä kuin viime syksyn tapaan pohjilla. Viisi ottelua ja viisi voittoa on Aravirran Pelicansille unelmastartti, jota harva osasi kuvitella edes villeimmissä unelmissa. Kuten todettua, kokenut joukkue on valmis suorittamaan samantien, ja tästä ominaisuudesta "Ara" nyki alkukierroksilla kaiken irti. 16 tehtyä ja 8 päästettyä on loistelias saldo viidestä ottelusta, seitsemästä ylivoimamaalista puhumattakaan.

Kolikon kääntöpuolella pilkistää se, että tätä menoa Pelicansista tulee "team to beat" - maalitaulu, jota vastaan vastustajat terästäytyvät. Ylivoimapelin ilotulitus ei jatku loputtomiin, kun vastustajat pääsevät jyvälle. Samalla alivoimastakin alkanee löytyä reikiä. Tehomiehille Niinimäestä Smolenakiin aletaan pukea päällystakkeja.

Yleensä näin ne alkukauden yllättäjät tuppaavat pikkuhiljaa hiipumaan, etenkin kun ennakkosuosikit alkavat saada koneitaan kunnolla käyntiin. Pelikaanit ottivat puskista varaslähdön, mutta tällä ratakierroksella ei ole päästy vielä edes takasuoran alkuun.

Tilanteesta kannattaa silti nauttia, sillä juuri nyt Pelicans esittää hienoa ja ennen kaikkea voitokasta jääkiekkoa. Sekin on ihan hyvää syyslääkettä siihen, ettei keväällä edes päästy niihin pudotuspeleihin joita varten koko peliä pelataan.

PS. Tämän soisi kotiyleisönkin huomioivan. Kolmessa ensimmäisessä kotiottelussa katsojia oli paikalla yhteensä 12 000 ja risat. Kolmisen tuhatta jäi koteihinsa.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.