12Syy/13Off

Perstuntuma: Kärpät ykköseksi, Pelicans 10.

1 Kärpät
Näädän kuonon mitalla ykköseksi. Kun avauskentälliseen luistelevat Rynnäs - Lehtonen - Kukkonen - Pyörälä - Huml - Aaltonen, on odotettavissa jotain murhaavaa. Lauri Marjamäki joutuu ja pääsee kovaan paikkaan, mutta tällä materiaalilla siihen kelpaa lähteä. Pelitapa vaatinee sisäänajoa, mutta tähtipelaajat auttavat pahimpien karikoiden yli. Suurimmat kysymysmerkit sentteriosastolla - Maxwell, Viuhkola, Kemppainen, muuten Kärpät on Rautaa.

2 Tappara
Sentteriosaston menetykset eivät voi olla näkymättä. Fiksusti koottu joukkue - vanhoilta pohjilta valmiin oloinen paketti.  Juha Metsolasta riippuu paljon, mutta Rautakorven nitoma puolustuspaketti auttaa pitkälle. Kun joukkueesta löytyy Ville Nieminen, Pasi Puistola, Kristian Kuusela, Pekka Saravo ja Markus Kankaanperä, ei liidereitä tarvitse etsiä. Fiksusti koottu joukkue, mutta sentteriosasto arveluttaa täälläkin - Philip McRaella ja Tomas Plihalilla ehkä liiankin iso tontti.

3 Jokerit
Hälinää ja häslinkiä riittänee narrilauman ympärillä kauden mittaan siinä määrin, että kilpailukyky suhteessa Kärppiin ja Tapparaan kärsii. Muuten voisi olla hyvinkin ykkönen. Paperilla ehkä sarjan vahvin puolustus Karalahden, Kousan ja Väänäsen johdolla. Maalilla uhkakuvia - Eero Kilpeläinen ja tämän sairaslomaa tuuraava Leland Irving. Hyökkäys paljolti Steve Moseksen ja Teuvo Teräväisen varassa, loppu seurakunta kovin duunari- ja fysiikkapainotteista.

4 KalPa
Näin vähällä vaihtuvuudella alkaa olla jo leipiintymisen maku, mutta päävalmentaja Jari Laukkanen osoitti viime kaudella kykynsä ja joukkue pärjäsi hyvin. Sakari Salminen ainoa iso menetys. Veskari Pekka Tuokkola pärjää kärkipään kekkereissä. Puolustus on tasapainoinen ja monipuolinen, joskaan ei mikään sarjan kovin. Senttereitä uupuu täälläkin, keskusta on ennakkoon joukkueen heikon osasto. Parinkymmenen pinnan hyökkääjiä pitkä liuta, huippumenestys riippuu kolmikosta Lehkonen - Pither - Voutilainen.

5 Ässät
Ei uskoisi, että pelaajabudjetti on Pelicansin tasoa. Juuso Riksmanin selkävaivat uhkakuvana. Puolustus lepää Ville Uusitalon ja Jyri Marttisen varassa. Hyökkäykseen tarjolla kaksi timanttista ketjua ja ihan laadukkaita alemman ketjun miehiä. Kotona todennäköisesti yhä vahva, ellei Pekka Virta sorru liiaksi KalPan aikaiseen "kulmahomosteluun". Mestaruuskrapula ja lukihäiriöt Virran pelikirjan kanssa vievät Ässiltä kuitenkin kotiedun.

6 JYP
Olisi perinteisesti kärkisijoilla, mutta päävalmentaja Marko Virtanen pudottaa ennakko-odotuksia. Kenties sarjan paras maalivahtipari Tarkki - Myllykoski. Hyökkäykseen kaksi todella kovaa ketjua Perrinin ja Lahden ympärille. Kolmoseenkin laatua tyyliin Wärn - Löfman - Hubacek. Jani Tuppuraisen paluu iso asia pelillisesti ja henkisesti. Puolustus on hieman vaisumpi, Kristian Näkyvällä kiekollisen liiderin saappat, mutta äärikokenut kolmikko Luoma - Välivaara - Viitanen tukee.

7 Lukko
Tutusti säälipudotuspeleihin. Odotettavissa tasaisen vahvaa kulkua, mutta jotain puuttunee taas. Laadukas hyökkäyskalusto, joskin useimmat kärkimiehet (Zalewski, Tukonen, Vahalahti ja Uusikartano) jonkinlaisia kysymysmerkkejä. Puolustuksessa kuusi hyvää puolustajaa yhä timanttisen Petu Nummelinin johdolla, kunhan pari Mikkola - Kovanen saa riittävän maltillisen roolin. Maalivahti Ryan Zapolskilla tryout marraskuun loppuun - totaalinen arpalippu siis.

8 HIFK
Jokereiden tapaan paljon häslinkiä tiedossa ulkopuolisesta paineesta ja suurin uhkakuva seisoo penkin takana. Jos, ja vain jos, ulkomaalaiset onnistuvat, voi joukkue olla jopa nerokkaasti koottu. Siinä tapauksessa saisi kasaan neljä kovaa kentällistä roolituksineen. Kuparinen, Puustinen, Peltonen, Söderholm ja Eklund takaavat tietyn perustason. Floppivaara leijuu ulkomaalaisten takia.

9 TPS
Vähän kuin HIFK. Paperilla voisi olla suora mitalikandidaattikin, mutta koko ulkomaalaiskentällinen tuskin onnistuu täydellisesti. Tarjolla kolmekin hyvää hyökkäysketjua, mutta puolustus pitkälti Seikolan, Morrisonnin ja Vittasmäen varassa. Kai Suikkaselle luonnollisesti valtavat odotukset, ja siinä onkin suuri taakka kannettavaksi. Puskista yllättäminen ja pelikirja eivät tule enää muille yllätyksenä.

10 Pelicans
Lahtelaisten on pakko uskoa, että neljä joukkuetta pystytään jättämään taakse. Kokonaispaketin puolesta se mahtuu realismin puitteisiin. Materiaalin puolesta tästä ylöspäin vaaditaan omia urotekoja ja vähintäänkin saumatonta joukkuepeliä, mahdollisesti myös muiden floppaamista.

11 Blues
Jyrki Aho
ja Espoon Blues eivät kuulosta miltään ihanneliitolta. Tiedossa kasvukipuja Matikaisen/Marjamäen perinnöstä uuteen systeemiin. Puolustus lienee ryhmän vahvin osa, laadukkaita pakkeja kolmeen pakkipariin. Maalissa Kolmen Metrin Koskinen ei ole ollut enää niin maaginen. Hyökkäyksessä pari ketjullista suhteellisen ratkaisukykyisiä hyökkääjiä liiderinään kapteeni(!) Kim Hirschovitsh. Nuorehko ja yritteliäs joukkue kuten ennenkin, mutta siirtymävaihe syönee palan pois.

12 SaiPa
Sputnikit ovat osoittaneet, että eivät jää viimeiseksi millään ilveellä, tuskin nytkään. Päinvastoin, joukkue taistellee tänäkin keväänä pudotuspelipaikasta ja peittoaa tiiviillä paketillaan vähintään kaksi joukkuetta runkosarjassa. Pekka Tirkkonen osoitti olevansa hyvä liigavalmentaja - ja juuri sopiva mies vähäosaisen SaiPan peräsimeen. Maalilla Jussi Markkanen on iso riski ja iso mahdollisuus. Puolustuksessa nelikko Savilahti, Glenn, Backman, Riikola kantaa isoa vastuuta. Hyökkäyksessä suurin puute on sentteriosasto, mutta potentiaalia löytyy laajasti. Tinkimätön taistelu ja kotihallissa napatut pisteet kantavat.

13 HPK
Juuri vaihtunut päävalmentaja, sarjan nuorin maalivahtikaksikko, sekalainen puolustus ja yhden ketjun (Sallinen - Viitaluoma - Vihko) varassa oleva hyökkäys. Vain Hämeenlinnassa tästä voi kehkeytyä jotain hyvää, mutta hyvällä tahdollakaan Kerhoa ei voi nyt nostaa kaavailuissa pudotuspeleihin. Kuka johtaa puolustusta? Selkeää liideriä ei enää ole. Hyökkäyskalusto on Ari-Pekka Selinin peruja, saapa nähdä mitä Kai Rautio näistä saa aikaan. Tarvitsee todellisia tuhoja ykkösnyrkiltään pärjätäkseen.

14 Ilves
Sympaattisella ja osaavalla Tuomas Tuokkolalla on pitkä sarka kynnettävänään. Ryhmässä on potentiaalia siellä täällä, mm. maalilla Juha Järvenpää, hyökkäyksessä Daniel Corso, Roberts Jekimovs, Jussi Pesonen, Michael Keränen sekä luottoduunari Kai Kantola, mutta laatu rajoittuu pariin ketjuun. Siihen väliin mahtuu puolustus, joka ei herätä luottamusta edes pääkilpailijoiden tavoin.

Filed under: Pelicans Comments Off
Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Kärkikolmikko täysin sama myöskin omissa visioissani. Tosin pirun vaikea näiden kolmen järjestystä haistella. KalPaa en itse rankkaa noin korkealle. KalPa jää pitkästä aikaa ulos kuuden sakista ja joutuu turvautumaan sääleihin. KalPan edelle JYP, Ässät ja Lukko. JYP vahvin ehdokas neljänneksi.

    Pelicansin saan itsekkin sijalle 10. Loput 7-10 sijoilla olevat KalPa, TPS ja HIFK. Nappisuorituksella Pelicans voisi olla kaksi sijaa ylempänä. Riippuen vähän siitä miten alas KalPa ja HIFK lopulta tulevat.

    Loput neljä joukkuetta. Arvotaan kolme ensimmäistä. Ilves pysyy edelleenkin jumbona. 11. SaiPa 12 HPK 13. Blues 14. Ilves

    Aika tylsä ja kaavamaisesti ladottu oma rivi. Tuskin edes menee sinne päinkään.


Trackbacks are disabled.