5Syy/13Off

Ottelutapahtuma kuntoon, Pelicans!

Jyrki Sukula aloitteli eilen omaa urakkaansa kurjien kuppiloiden kanssa. Itse lupasin taannoin heittää vinkkiä Pelicansin ottelutapahtuman kehitykseen, joten tässä tulee.

Lämärin äänet
Tässä ei nyt haeta optimaalista komposiitin sivallusta kiekkoon, vaan Ravintola Lämärin katselu- ja kuunteluelämyksen parantamista. Ainakin harjoitusotteluissa pelin seuraaminen lasiruutujen läpi oli jokseenkin kuivakkaa pöydän antimista huolimatta, sillä pelin ääniä, kuulutuksia ja musiikkeja ei ravintolaan sisälle kuule. Kunnon halliravintolassa pelin äänien ja tunnelman kuuleminen pitäisi olla itsestäänselvyys.

Hölmöläisten jonotus
Suomalaisilla urheiluareenoilla on jokin aivan tolkuton tapa laittaa ihmiset jonottamaan pääkäytävällä poikkisuuntaan. Samalla kioskeille ja vessoihin jonottavat tukkivat kulkuväylän niiltä, jotka yrittävät käytävällä kulkea paikasta A paikkaan B. Olisikohan ihan mahdotonta ohjailla jonkinlaisilla kaiteilla jonot kulkemaan seinien vierustoilla käytävän suuntaisesti?

Erätaukokello
Kaarnan Excel-taulukko tykkää hyvää, kun uuden päädyn kaljahanat virtaavat rahaa kassaan (tai kassan ohi). Ilmeisesti niinkin hyvin, että asiakkaita ei oikeastaan tahdottaisi erätauolta katsomon puolelle päästääkään. Nimittäin lukuisista pyynnöistä huolimatta erätauon juoksevaa kelloa ei ole uuteen pääaulaan saatu. Normaalilla kellolla ei tässä tapauksessa tee mitään, pelin kesto kun on muuttuva määre.

Käteisjono
Jonoja jo käsiteltiinkin. Yksi syy mikä jonoja aiheuttaa, on se saatanallinen näperteleminen korttimaksun kanssa. KalPan kotiotteluissa ongelmaa on lievitetty erillisellä käteistiskillä: Vitonen pöytään, avattu kaljatölkki tyhjän mukin kera kouraan, seuraava asiakas! Tehokkaimmillaan yhteen asiakkaaseen kuluu aikaa viitisen sekuntia - Isku Areenalla hanasta laskemalla ja korttia tökkimällä arviolta 45 sekuntia.

Tuopin koko
Onko urheilutapahtumissa aina pakko juoda 0,4 tai 0,5 -litrainen alkoholijuoma? Etenkin, jos erätauolla jonotuksineen aikaa tähän urheilusuoritukseen jää kenties viisi minuuttia? Kuussakin on käyty, joten ehkäpä joku nero osaisi keksiä systeemin, jossa tiskillä voisi valita juomansa 0,2 litrasta 0,5 litraan tilanteesta riippuen.

Äänentoisto
Suomalainen urheilupaikkarakentaminen teki sen taas. Kolmisen vuotta sitten uusittu äänentoistojärjestelmä on tätä nykyä särisevä, rahiseva, kohiseva, ulvova ja bassoääniltään tehoton. Ilmeisesti jonkinlaista vintage-mallistoa, niin hyvin äänimaailma muistuttaa aiempaa, luultavimmin Neuvostoaikaista, laatua. Toivottavasti saatiin edes halvalla.

Mediakuution informaatio
Tämä puoli liigahalleissa kehittyy todella hitaasti. Mediakuutiot ovat ensisijaisesti mainosvälineitä, vasta toissijaisesti todellista katsojien palvelua. Okei, muista halleista näkee joskus kierroksen maaleja, on tilannetietoja ja ehkä jotakin muutakin. Oulussa tilanteet rullaavat reaaliajassa kuution ruudun alareunassa. Odottelen myös torjuntamääriä, laukaisukarttoja, pelaajien peliaikoja, tilasto- ja henkilöpoimintoja seuran historiasta... Mahdollisuudet ovat rajattomat, resurssit eivät vielä.

Käsiohjelmien jakelupiste
Käsiohjelmia keräävälle rasittavaa on se, että pöydille sattumanvaraisesti jaetut käsiohjelmat tuppaavat usein loppumaan, minkä jälkeen edessä on hylättyjen läpysköjen etsintä lattioilta. Selkeä käsiohjelmien jakelupiste telineessä olisi paikallaan.

Uuden aulan "baarimaisuus"
On siinä ja siinä, onko Isku Areenan uusi aula hillityn tyylikäs, vai sittenkin parkkihalliin kyhätty pystybaari. Juomien hinnatkin sulattaisi helpommin, jos miljööstä löytyisi edes istumapaikkoja ja taustalta musiikkia.

Alkushow
Mikähän siinäkin on, ettei vierasjoukkuetta saada järjestelmällisesti luistelutettua jäälle ensimmäisenä. Pallopelien ottelutapahtumissa on tiettyjä kiveen hakattuja elementtejä, ja tämä on yksi niistä: vierasjoukkue saapuu kentälle ensin. Joskus se onnistuu, joskus ei. Liigan selkeä ohjeistus voisi auttaa, viisaammat tarkentakoot asiaa.

Punalamppu
Mitä itseasiassa on show jääkiekko-ottelussa? Kun nykymenoa katsoo, niin se tuntuu olevan Star Wars -henkisiä scifi-videoesittelyjä, vähäpukeisia naisia, led-valoja jään alla, animaatioita ja muuta sirkushuvia. Luulenpa, että ämpärin kokoinen punalamppu maalin takana säväyttäisi monia paljon enemmän kuin mikään edellämainituista. Virallisestihan legendaariset punalamput hävisivät liigaotteluista jokunen vuosi sitten. Esimerkiksi Hämeenlinnassa maalin takana kuitenkin välkkyy oranssi valo maalin merkiksi, joten eiköhän tyylikkäästi toteutettu punalamppu onnistuisi Lahessakin. You know, sellainen iso ja punainen pyörivä valo kuin jenkkiläisen paloauton katolla.

Talvikelien kunnossapito
Talviliukkailla kaamosaikaan hallin ympäristön hiekotus ja kunnollinen valaistus eivät olisi pahitteeksi. Kenen vastuualuetta ikinä lieneekään. Varsinkin hallin edustan parkkipaikalle johtavat puuportaat ovat ajoittain järkyttävässä kunnossa 10 senttimetrin jääkerroksella varustettuna. Tapaturma odottaa vuoroaan, ja taitavat Pelicansin pelaajatkin käyttää samoja rappusia...

Filed under: Pelicans Comments Off
Comments (2) Trackbacks (0)
  1. ”Mediakuution informaatio”: eikös nuo tiedot jo näytetä kun nykyjään taululla näytetään jääkiekkolähetyksen (URHOn) kuvaa?

    • Voi olla, mutta vain niinä kertoina kun taululla näytetään URHOn/Nelosen kuvaa ja silloinkaan ne eivät grafiikkana kovin hyvin sieltä näy.

      Ja tässä puhuttiin jatkuvasti toimivasta ja kattavasta Pelicans-henkisestä informaatiosta, eikä siitä mitä tv-lähetyksen tiimi milloinkin sattuu lähetykseen pomimaan jos huvittaa. Lapsen kengissähän tv-lähetystenkin tarjoama informaatio ja data ovat, kun verrataan jenkkiläisiin tuotantoihin.


Trackbacks are disabled.