2Syy/13Off

Takana kaksi vuotta kiekkoaktivismia

Aluksi hyvät uutiset: Kiekkoaktivisti-blogi jatkuu myös tällä kaudella. Lisäksi blogin kaksivuotissynttäreitä vietetään tämän viikon perjantaina.

Niitä huonoja uutisia tähän päivitykseen ei varsinaisesti sisällykään. Päätös blogin jatkamisesta ei vaatinut teemuselännemäistä jahkailua, vaikka kesäkuukausina kirjoittelut tässä foorumissa jäivätkin vähän vähemmälle. Monet muut urheiluaiheiset kynäilyt ja muun muassa toinen tänä syksynä alkava mielenkiintoinen blogi veivät resursseja, mutta liigakauden kynnyksellä on taas aktivoitumisen aika.

Kantaaottavuus, yksityiskohtiin pureutuminen ja oman vähän vinksahtaneenkin oloisen lätkämaailmankuvan avaaminen jatkuvat siis vielä ainakin tämän kauden.

Perjantaina vietetään kaksivuotissynttäreitä, aiemmin tänään puolestaan aloitin kuukauden mittaisen pestin paikallislehden palkkalistoilla. Samalla työnkuva laajenee urheilusta muihinkin aiheisiin. Tilanne on vähän sama kuin kiekon eteen heittäytyminen höntsäliigan pelissä - se on tehtävä nöyrästi, mutta riittävän rohkeasti.

Aika pitkälle voi siis päästä yhden blogin voimalla.

Tämän blogin perustamiseen vaikutti aikanaan kolmen eri henkilön kehoitukset. Kaksi ei vielä riittänyt, mutta kolmas kerta toden sanoi. Paitsi että kirjoittaminen rakkaasta aiheesta on kivaa, niin toisekseen tarjonta paikallismediassa ei tuolloin tuntunut tyydyttävän lukunälkää muuten kuin ehkä määrällisesti.

Siispä silloin on tehtävä itse. Miksi aiheiksi eivät voisi sopia Talviklassikko lahtelaiseen tapaan, TV:n jääkiekkolähetysten arviointi tai vaikkapa sponsoreiden suhtautuminen "kaukaloväkivaltaan"? Perinteinen otteluiden ennakointi ja raportointi on loppujen lopuksi melko kuivaa ja rajoittunutta, kun kyse on jääkiekon kokoisesta ilmiöstä tässä kaupungissa.

Samalla on kuitenkin nostettava hattua muutamalle tuoreemman polven edustajalle ESS:n ja Pelicansin palveluksessa, jotka tekevät ansiokasta duunia asian eteen. Edeltäjiltäkään mitään pois ottamatta. Niin hieno kiekkokaupunki kuin Lahti onkaan, on kiekkokirjoittelun syvällisyydessä ja terävyydessä vielä paljon työtä jäljellä.

Tyytyväisiä voidaan olla siinä vaiheessa, kun paikallisella kiekkomedialla on norsun muisti, jääkiekkoammattilaisen tietotaito, isoisän historiankirjat ja pikkupojan innostus. Ihan vielä kokonaispaketti ei ole 60 minuutin kunnossa.

No, tästä blogista ei ehkä ole muodostunut tuhansien vakiolukijoiden must-juttua jokaiselle hallissa kävijälle, mutta tarkoitus olikin vain tarjota jotain sellaista luettavaa, jota ei muuten ole tarjolla. Ja perässä seurasi parikin muuta blogia, jotka valitettavasti ovat siirtyneet jo pikavauhtia uusien haasteiden pariin.

Mutta ei se mitään, pidetään lippu siitä huolimatta korkealla ja rohkaistaan jatkossa uudet yrittäjät median pelikentälle mukaan. Blogitkin ovat niitä todellisen kiekkokaupungin merkkejä.

Filed under: Pelicans Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.