15Tou/15Off

Nupe lipsautti kuntoharjoittelun paradoksin?

Pelicans - taas kovempana kuin koskaan?

Pelicans - taas kovempana kuin koskaan?

On taas se aika vuodesta, kun jääkiekkojoukkueet harjoittelevat kovempaa kuin koskaan ja parempiin tuloksiin kuin koskaan.

Ja on myös se aika vuodesta, kun suolataan edellisen valmennusjohdon johtama kuntoharjoittelu kelvottomaksi.

Miten minusta tuntuu, että uusien valmentajien saapuessa juuri tämä suolaaminen yksi yleisimmistä lausunnoista, joita medialle annetaan. Tällä kertaa oli Pasi Nurmisen vuoro Radio Voimassa:

Tottakai määrätynlainen maltti pitää olla kesän aikana, sillä joukkueella on todella rikkonainen kausi alla, paljon loukkaantumisia ja osa pelaaja joutunut todella kovalle rasituksille. Meidän fysiikkavalmentajan Juha Nakarin kanssa kun noita tuloksia käytiin yhdessä läpi, niin kyllä sellainen peruskestävyyspohja on ollut aika heikonlainen. Se on se ensimmäinen kohta joka on laitettava kuntoon.

Muistetaan tämä lausunto sitten kun aikanaan valmennusryhmä Pelicansissa vaihtuu. Mutta miksipä tällaisen kommentin jättäisi antamatta, jos asia on totta.

Tai vaikka olisikin vain puoliksi totta, niin luodaanhan sillä uskottavuutta ja oman arvon nousua tässä kesäajan "honeymoonilla", ennen kuin arki syksyllä alkaa. Lahtelaisten silmissä "Petu" ja "Nupe" ovat tällä hetkellä aivan helvetin kovia ja isomunaisia jätkiä. Toivotaan, että myös sanojensa mittaisia, kuten imago antaa ymmärtää. Pistävät vielä jätkät huippukuntoonkin, tosin luovuttaen vastuun tällä osa-alueella Nakarille.

Samaan hengenvetoon täytyykin ihmetellä, mikä rooli Nakarilla oli Pelicansin taustaryhmässä viime kesänä. Nyt hän näyttää Nupen lausuntojen perusteella gurulta, mutta miksi joukkueen peruskestävyyspohja sitten oli kuralla? Tässä on vähintäänkin keskisuuri paradoksi.

Joko Nakari itse ei ollut tehtävien tasalla, tai sitten valmennusjohto Tomi Lämsä - Mikko Saarinen ei antanut ammattilaiselle tälle kuuluvaa vastuuta, vaan piti fysiikkaharjoittelussa langat käsissään vetäen tämänkin osa-alueen vihkoon. Totuus on jossain tuolla ulkona. Ja osavastuullinen Saarinenhan jatkaa valmennusryhmässä nytkin. Uusi valmennusjohto saanee häneltä hyvät taustatiedot vuoden takaisesta toiminnasta.

Joka tapauksessa selvää lienee, että joukkueet eivät todellakaan ole joka kesä kovemmassa tikissä kuin koskaan aiemmin. Kyseessä on vain yksi jääkiekkomaailman kliseistä.

Muutenkin kesällä kaljaa litkivien ja makkaraa mussuttavien lätkäjätkien kannattaisi olla treenaamisesta aika hissukseen verrattuna esimerkiksi vapaaottelijoiden äärikurinalaiseen elämään. Kehässä fysiikka-arvoja katsotaan suoraan silmästä silmään, kaukalossa ollaan vain yksi osa isompaa kokonaisuutta - pelissä mukana hyvässä tai keskinkertaisessa kunnossa.

Kunhan nyt ei vain luultaisi, että päättyneen kauden karmea pelillinen taso olisi ollut kuntoharjoittelusta kiinni.

 

Edellinen kirjoitus >> Mika Saukkonen – kiekkokansan kiduttaja

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.