15Elo/13Off

Syksyn merkkejä

Jääharjoitusten alkaminen ja ensimmäiset harjoituspelit tietävät viimeistään lopun alkua kesälle. Se kaava on pysynyt aina samana, mutta kovasti on kiekkomaailma muuttunut siitä kun Pelicans liigaan nousi.

Nykyään nimittäin media on kärppänä paikalla heti kun vesi on saatu kaukaloon jäädytettyä. Pelicansin harjoitusvuorotkin näkee kätevästi netistä Urheiluhalliyhdistyksen kalenterista. Alun jääharjoituksiakin oli kuulema parhaimmillaan seuraamassa kolminumeroinen määrä lätkädiggareita.

No, Oulussa oli kuulema Raksila täynnä ensimmäisissä harjoituksissa - vai olikohan se harjoitusottelussa - liigaan nousun jälkeen. Siinä on jo kiekkokulttuuria.

Samaan aikaan Lahen jäähallissa meitä taisi olla tasan minä ja jäsen H paikalla Piri Elorannan kyhäämiä kentällisiä urkkimassa. Pyörällä poljettiin Hollolasta katsomaan ilmoitustaululta, että onkohan niitä harjoituksia tänään ja milloinkohan niitä on. Joskus tuli hukkareissujakin. Sosiaalisesta mediasta ei ollut tietoakaan ja paikallisen valtalehden urheilutoimittajat tuntuivat aivan liian laiskoilta ruokkimaan tarpeeksi sitä armotonta jääkiekonnälkää.

Eli yhteenvetona voidaan todeta, että kiekkokulttuuri on täälläkin mennyt rutkasti eteenpäin. Tänään SaiPa-harjoitusotteluun odotellaan yli kolmea tuhatta katsojaa ilmaisen sisäänpääsyn voimin. Se olisi aikamoinen määrä, kun miettii kilpailevien lajien yleisökeskiarvoja Suomessa.

Nykyaikaa joka tapauksessa on se, että omaa yleisöä herätellään kesälomilta jo harjoituskaudella, eikä vasta syyskuun puolivälissä. Rauman Pitsiturnaus on legenda, miksei täälläkin voisi kehitellä jotain vastaavaa spektaakkelia?

Sitä odotellessa suunnataan tänään yllättävänkin isolla mielenkiinnolla Isku Areenalle puoli seitsemäksi. Nälkä on palannut, ja kuten viime viikon kirjoituksessa totesin, niin arvaamattomuus on tämän bisneksen suola. Tästä kaudesta ja tästä pelistä voi tulla mitä tahansa - suksee tai sekundaa.

PS. Lipunhinnoista puheenollen Mäntsälässä järjestetyn Blues-ottelun pääsyliput 15 euroa kappale tuntuivat kohtalaisen härskiltä. Tänään Suomen koripallomaajoukkue pelaa Hjalliksen Areenalla harjoitusottelun Iso-Britanniaa vastaan. Aikuisten lippu huonoimmille paikoille 18 euroa ja pääkatsomoon 52 euroa. Harjoitusottelusta. Koripallopiireissä kyseelläänkin jo, että onko Kim Jong Kummola tämänkin takana?

Filed under: Pelicans Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.