8Elo/13Off

Kurkussa pala ja kolmevitonen Kossu

Nyt ei vain jotenkin lähde. Ei, vaikka Koskenkorvakin jo tuotiin pöytään. Tänään kuitenkin jo geimit jatkuvat Jyväskylässä JYPiä vastaan.

Kuvakaappaus Pelicans TV:n koostevideosta Pelicans-Blues -ottelusta.

Eilinen uutinen Ilkka Talasrannan poismenosta oli surullinen, pistäen taas asioiden järjestyksen joksikin aikaa uusiksi. Tuolla jossain valittiin nyt aivan väärä mies ja niinpä yksi iso turkoosisydän lakkasi sykkimästä.

Nyt on minun vuoroni sanoa takaisin: Respect, Ike.

Sikäli kun nyt jääkiekko-shown on jatkuttava, on jonkinlainen pala kurkussa noin laajemminkin. Nyt ei vain jotenkin irtoa. Tästä tämänhetkisestä joukkueesta on jokseenkin vaikeaa keksiä tuonpuoleisen porteille asti kaikuvaa ylistyslaulua. Tai ehkä vika on vain kirjoittajassa? Ike varmaan olisi keksinyt.

Tulihan nimittäin säpinää elokuun alkuviikoillekin, kun 35-vuotias 580 liigaottelun Kimmo Koskenkorva kaivettiin naftaliinista. Tadaa! Laskeskelin tuossa, että Pelicansin viimeisestä divarikaudesta lähtien olen todennäköisesti nähnyt Kossun pelejä noin yhden kauden verran livenä tai jostakin ruudusta. Kummoisia scouttaus-raportteja ei vaadita, eikä ihan uutuuden viehätystäkään ole.

Reilut 10 vuotta sitten Kärpissä Tami Tamminen julisti hillitysti, että heillä on riveissään Euroopan nopein luistelija Kimmo Salminen ja maailman nopein luistelija Kimmo Koskenkorva. Vai olikohan se päinvastoin? Saapa nähdä mitä siitä on nyt jäljellä. Eilen Kossu kuitenkin tekaisi Mäntsälän harjoitusottelussa maalin tavalla, jota ei mistään raportista selvinnyt.

En edes uskalla palata kesää edeltäneeseen kirjoitukseen Pelaajapolitiikan välikysymys, jossa joukkueen keski-iäksi kauden alkaessa laskettiin 28,5 vuotta. Taidan pistää seurannan pystyyn siitä, missä vaiheessa keski-ikä ylittää kolmen kympin maagisen rajan. Kuinkahan hyvä kasvualusta Pelicans lopulta on nuorille pelaajille? Sitä pitäisi ehkä kysyä Pekka Jormakalta.

Sitä odotellessa Hasse Kallström lähetti tsemppiä alkavaan liigakauteen:

"Menkää papat koittaa!"

Comments (3) Trackbacks (0)
 1. Nonii kuten saattoi harjoituksista arvata ei tuu tulosta tuolla porukalla jolla keski-ikä lähentelee maagista 30 vuotta. Kuten allekirjoittanutkin on mennyt ohi siitä jo jokunen vuosi. Tosiaiahan se on että ikäpainaa. Jos joukkueen yhteenlaskettu tulos on puolet siitä mitä päävalmentajamme jo on ennättänyt. Pitäisikohän aloittaa koko paletti alusta Kaarnaa en vaihtaisi mutta muut johtajat vois painua Hevon vit… samaa rämpimistä vuodesta toiseen. Kumma että aina kun pelaajat lähtevät pois Pelicans organisaatiosta niin menestystä vasta alkaakin tulemaan mutta kun ei ole omaa kasvatti alustaa ainkin se on niin heikko että hirvittää seurata sivusta.

  Ja jos syyskausi rämmitään niin samallatavalla se menee myös loppukaudenkin osllta. No mitä seuraa loputkin mainostajat katoavat ja mestin kutsuu. odotan jo kautta 2014-2015

 2. Ei vaan ymmärrä miksi pitää kasata tälläinen keskinkertainen eläkeläisporukka. Ei sytytä meikäläistä yhtään. Ihan puupää toimintaa. Ei ole minkään näköistä pidemmän tähtäimen suunnitelmaa.

  Puolustus on tässä valossa se paras osa-alue jatkuvuuden kanssa. Hurri, Latvala, Laurila ja Leimu omaavat kahden vuoden sopimukset. Lisäksi jos tosta Jenikistä saadaan tehtyä liigatason pelaaja. Hänellä on optio 2014-2015 kaudesta. Toivoa sopii Latvalan ja Laurilan kohdalla, että pysyvät liigavauhdissa vielä pari kautta. Korpikarille ja Pietilälle lienee helppo saada jatkot, jos on tarvetta.

  Hyökkäyksen osalta -> luovutan. On siellä sentään kolme hyvää palasta kiinnitetty kahdeksi vuodeksi Paakkolanvaara, Pöyhönen ja Sopanen.

  Nii joo tuleva kausikin pyörähtää ensi kuussa käyntiin. Pelataan sekin pois alta. Ensimmäinen kerta, kun kauden avaus ei aiheuta mitään ylimääräistä vipinää. Onko syytä huolestua en tiedä. Ei ole odotuksia, joten mahdollinen menestys tulee todellisena bonuksena. Alkukaudesta on tämän joukkueen iskun paikka, silloin täytyy pisteitä ropista, kun muut joukkueet hakevat vielä peliään. Jos syksyllä sössitään, niin en usko joukkueen kevätkaudella kirivän muiden ohi.

  • Kokonaan oma kirjoituksen aihe lieneekin, minkä verran pitkäjänteisyydellä on painoarvoa nykypäivän liigajoukkueen rakentamisessa. Kun katsoo vaikkapa JYPin, KalPan ja Bluesin keskimääräistä suoritustasoa viime vuosina, voisi arvioida olevan paljonkin.

   Nyt Pelicansilla on pitkälti taantuva joukkue ja kehittyvät hyvän hinta-laatusuhteen pelaajat vähissä, mutta minkä verran keikkamies-Aravirralla on intressiä heitä edes kehittää, kun käytännössä joukkue pitää saada pudotuspeleihin keinolla millä hyvänsä?

   Lyhyellä aikavälillä joukkueessa on aika paljon myös niitä parhaassa peli-iässään olevia pelaajia valmiina tuloksentekoon, mutta näyttää todella siltä, että joukkue on (taas) rakennettu katsomatta ensi kevättä pidemmälle.


Trackbacks are disabled.