19Huh/13Off

Pelaajapolitiikan välikysymys – Pelicansin punainen lanka hukassa?

Viikon kiekkositaatti oli varmasti urheilutoimenjohtaja Saarisen lausahdus eilisessä lehdesssä:

Yhtä puolustajaa vielä kaipaamme ja hyökkäykseen vähän lisää leveyttä, etupäässä kolmosketjun tasoista vahvistusta.

Tämän lisäksi pelaajabudjetti alkaa kuulema olemaan täynnä. Näköjään näinkin voi uutispommin räjäyttää. Moni on aiheellisesti kysynyt mihin Pelicans unohti sekä ykköskorin tähtipelaajansa että nuoret huipputalenttinsa. Niiltä osin menestysjoukkueen kokoamisen punainen lanka on pahasti kateissa. Kuten viikko sitten kirjoitin: "Pelicans ei oikein satsaa reilusti ensi kauden menestykseen, mutta ei myöskään käytä välikauden tilaisuutta uuden tulevaisuuden rakentamiseen".

Tuleva puolustaja lienee Tapparan kolmikymppinen Juha Leimu. Joukkueen ikärakenteesta kertoo, että ensi syyskussa kauden alkaessa joukkueen keski-ikä on huikeat 28,5 vuotta. Okei, nippu on kokenut, täynnä rutinoituneita ja tuttuja liigapelaajia. Se lieneekin Pelicansin punainen lanka tällä hetkellä. Ongelma tulee vastaan siinä, että seura käyttää top6-luokan budjettinsa keskinkertaiseen joukkueeseen, josta puolet koostuu parhaat kautensa nähneistä taantuvista kolmekymppisistä. Mitä on jäljellä vuoden tai kahden päästä?

Niin sanotut franchise-pelaajat Pelicansilta puuttuvat kokonaan, joskin sellaisia on äärimmäisen vaikea hankkiakaan. Sakari Salminen on kolmen kauden ajan heiluttanut suvereenisti KalPan tahtipuikkoa. Vastaavasti Ville Nieminen "jäähdyttelee" Tapparan ykkösketjussa. Molemmat seurat operoivat suunnilleen samankokoisella budjetilla. Kenet Pelicansissa voi nähdä lähelläkään samaa statusta nyt tai lähitulevaisuudessa? Voisiko kenestäkään olla tiedossa tuntuvia KHL-siirtokorvauksia, jotka näyttelevät nykyään massiivista roolia liigaseurojen talouskehityksessä?

Vili Sopanen ehkä. Radek Smolenak ehkä, jos edes pelaa.

Ehkä ja jos.

Pelicans on selvästi ottanut opikseen vuoden takaisista virheistä. Valitettavasti näyttää siltä, että virheitä paikataan nyt virheillä. Jos nämä muutamat nuoret Joonas Hurrin ja Tomi Pekkalan johdolla lyövät läpi, istuttaa Pelicans pian katsomossa kalliita miehiä. Jos taas eivät lyö, ei kokoonpanossa ole huomispäivää ollenkaan. Kummallista, että kolmosketjun pelaajia on tulossa vielä lisää, kun joukkueessa on jo neljä kentällistä näitä iltaruskon edustajia.

Tasainen joukkue voi tuoda ensi kaudella riittävän määrän voittoja keskinkertaiseen tulokseen, mutta maksetaanko tästä politiikasta vielä suurempi hinta vuoden-kahden päästä?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.