16Huh/13Off

Liigakausi sai arvoisensa pudotuspelit

32 pelattua pudotuspeliottelua. Nolla loppuunmyytyä. Hallien täyttöaste 86 prosenttia. Sitä saa mitä tilaa.

Näihin lukuihin en laske sääliplayoffeja, eivätkä ne tietenkään tilannetta kaunistaisi, päinvastoin. Kasvaneen ottelumäärän ja Talviklassikoiden turvin SM-liiga pääsee kaudesta toiseen hehkuttamaan kasvavaa kokonaisyleisömäärää, mutta nyt liigan johto kusi talvella oman lajinsa nilkoille niin, että lorina kävi. Vastareaktio näkyy kaukalossa hippaleikkinä ja katsomossa tyhjinä penkkeinä.

Pitäisikö tulkita, että yleisö äänestää jaloillaan? Kenties ilmiö on osittain sitäkin, mutta luultavasti myös pitkälti SM-liigan käsittämätöntä järjestelmää. Jos lipputulot menevät liigan yhteiseen kassaan, niin mikä motivaatio seuroilla on markkinoida viimeisen päälle? Miksi trokareiden ynnä muiden perskärpästen lunastamattomia pääsylippuvarauksia vapautuu sadoittain myyntiin vasta pelipäivänä muutamaa tuntia ennen ottelua? Näitä kysymyksiä on Lahdessakin pyöritelty useampana keväänä.

Kotimaisessa urheilukulttuurissa ahdistaa kyvyttömyys hoitaa olennaisimpia ydinasioita kuntoon. Suomalaiset urheilijat ovat maailman parhaita harjoittelijoita, mutta keskimäärin alisuorittajia kilpailutilanteessa. Aivan vastaavasti hallit täyttyvät kiitettävän usein runkosarjaotteluihin, mutta pudotuspeleissä niitä ei saada täyteen millään.

URHOtv:llä esitetyssä Hokihemmot-sarjassa juontajat vierailivat taannoin Philadelphiassa, jossa Flyersin organisaatiossa on töissä suomalainen myyntimies tehtävänään hallin täyttäminen jokaiseen otteluun. Siinä on ammattimaista ydinsisältöön keskittymistä parhammillaan, joskin busineksen suuruudesta kertoo se, että pelkästään Flyersin "Ticket sales departmentissa" on listoilla 12 työntekijää. Kovin montaa lippua miekkosen ei tarvitse työpäivän aikana myydä tuodakseen plussaa seuralle ja Sold Out -otteluiden putki on ulkomailla seuroille kunnia-asia.

Tosin heillä myös myytävä tuote on kunnossa.

Sen sijaan SM-liigassa laskeskellaan pelataanko kevään 2013 pudotuspelit ilman yhtäkään loppuunmyytyä hallia. Kun vielä eilinen 1. finaali Tapparan ja Ässien välillä oli puuduttavaa neppailua ilman kiimaista vauhtia ja fyysistä elementtiä, on liigatuote todellisessa syöksykierteessä, vaikka Nelonen Pron tv-tiimi kiitettävän usein jaksoikin toistella adjektiivia huikea.

Sen siitä saa, kun kaukalossa unohdetaan itse jääkiekko ja sen ulkopuolella ydinasioiden hoitaminen. 86 prosenttia.

Filed under: Liiga, Media Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.