11Huh/13Off

Talviklassikko lahtelaiseen tapaan

Ensi kaudella ulkoilmaotteluita nähdään SM-liigassa kaksin kappalein, kun Helsingin Talviklassikon lisäksi Tappara ja Ilves kohtaavat joulukuussa Open Ice Winter Classic Tampere -nimellä raiskatussa tapahtumassa. Miten Lahteen saataisiin oma ulkoilmaottelu?

Näiden ns. Talviklassikoiden suhteen ilmassa haiskahtaa inflaatio, kun ulkoilmaottelu tullaan näkemään kahdesti saman kauden aikana. Olisi ehkä kannattanut sopia vuorotteluperiaate eri kaupunkien välille, kun suunnitelmia viritellään jo useammallakin liigapaikkakunnalla.

Pelicansillakin paperit ovat pyörineet kirjoituspöydällä ja sen laatikoissa jo hyvän tovin, mutta toistaiseksi mäkimontun matsia ei ole saatu aikaiseksi. Pitäisiköhän alentaa rimaa? Entä jos ei yritetäkään järjestää 30 000 katsojan spektaakkelia, vaan kodikas ja idyllinen paikallistapahtuma 3000 katsojan edessä. Talviklassikko lahtelaiseen tapaan.

Ehdotankin tapahtumapaikaksi keskustoria ennen kuin sitä aletaan kaivamaan auki. Vaihtoehtoisena paikkana Kisapuiston hiekkatekonurmi. Kuten FC Lahden liigacup-finaalissa nähtiin, löytyy kaupungilta lautakatsomot kaukalon päätyihin ja pääkatsomot rakennettaisiin putkirunkoisina. Kapasiteetiksi siten 3000-4000 katsojaa. Määrä, joka kävi uskollisesti peleissä myös Pelicansin heikompina aikoina takavuosina.

Pääsylippu "Lahen Ulkojäämatsiin" irtoaisi 10-20 eurolla. Ellei ottelulle virallista statusta saataisikaan, kasattaisiin joukkueet Pelicansin liigapelaajista, eri lajien parissa vaikuttavista kiekkomiehistä, urheiluvaikuttajista ja muista helppoheikeistä. Tapahtuman viihdyttämisestä vastaisivat itseoikeutetusti mikrofonin varressa hääräämässä Mertarannan Antsa, Varmavuon Ili ja Kinnusen Hanski. Kaljatelttaan kutsuttaisiin esiintymään Turo's Hevi Gee, Sleeppareiden rippeet ja varmaan Harri Ollikin jo laulaa ensi talvena.

Masun täytteenä tarjoiltaisiin kisamakkaran lisäksi tietenkin lihamukeja. Palan painikkeeksi minttukaakaota ja lämmintä Lahen Sinistä. Tämän seurauksena poliisi kuskaisi jatkuvana virtana ympäripäissään olevia nastolalaisia ja orimattilalaisia Mäelle, ja tästä järjestettäisiin myös liveveto kumpi voittaa.

Avauskiekko tuotaisiin jäälle Riku Motorin nastarengastettulla prätkällä. Pelipäivänä todennäköisesti sataisi märkää ja painavaa lunta, mutta onneksi Isku Areenalla on jo valmiudessa lapiopartio, joka pienen pienillä lapioillaan puhdistaisi jään nopeasti ja tehokkaasti jokaisen erän puolivälissä.

Lopuksi järjestettäisiin ilotulitus Kiekkoreippaan viime talven rakettimyynnin ylijäämistä.

Mulle yks lippu!

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.