22Maa/13Off

Laschit ja Tyrväiset unohdettava

Tiistaina tärähtää. Pelicans julkistaa jotakin kello 10:00 ja olettaa sopii, että aiheena on uusi päävalmentaja kera pelaajasopimusten. Toivottavasti yllätymme positiivisesti.

Hyvä uutinen jo näin etukäteen on se, että ensi tiistai ei voi olla pannukakku. Kun koko pakka on levällään, ilmapiiri vähän väljähtänyt ja seura ilmoittaa vajaata viikkoa ennen tiedotustilaisuudestaan, ei tarjolla voi olla muuta kuin isomman luokan paukku. Eihän?

Isomman luokan paukun resepti on

500g jämäkkää perusainesta a la Uskottava Koutsi plus muu valmennusryhmä
350g täyttävää moniviljaa, eli pari kentällistä jatkosopimuksia
200g säpinää ja sähköä parin yllättävän uuden pelaajan muodossa

Alla olevassa kaaviossa tämänhetkiset sopimuspelaajat on merkitty valkoisella ja ennustukset tiistain jatkosopimuksista turkoosilla. Ei tarvitse olla Mika Saarinen todetakseen, että kärkiosaamista uupuu taas. Kärjistettynä Pelicansilta puuttuu ykköskentällinen kokonaan ja nykyisistä sopimuspelaajista vain Oskari Korpikari voi lähtökohtaisesti siihen kuulua - samoin Radek Smolenak, jonka paluusta voi vielä jonkinlaisia toiveita elätellä.

Toisekseen juuri nyt ei saa hirttäytyä vanhoihin nimiin pelaajapuolella. Ryan Lasch saattaisi olla vapaana, samoin Antti Tyrväinen voisi ehkä palata Lahteen, Niko Tuhkasen kaltaisissa ex-Pelsuissa on potentiaalia täytemiehiksi. Vanhoja tuttuja kannattaa kotiuttaa jos rooli on sopiva, mutta perään ei pidä haikailla liian suurella kaiholla. Hopeakausi meni jo, siitä pitää osata päästää ajoissa irti ja lähteä puhtaalta pöydältä eteenpäin. Oheisessa kaaviossa Joonas Hurri ja J-P Pietilä eivät vahingossa ole Jan Latvalan edellä hierarkiassa.

Joukkueen rakentamisen onnistumisen ratkaisevat kuitenkin pitkälti uudet ulkopuolelta tulevat pelimiehet. Eli siinä missä vuosi sitten epäonnistuttiin, on nyt onnistuttava. Scouttaustaidot menevät jälleen kerran puntariin.

Jos vielä jotain pitäisi veikata, niin todennäköisesti Ilkka Kaarnan johdolla seura ottanee taas pari napsua riskittömämpään linjaan päin. Se voi vaatia vielä pitkälti kärsivällisyyttä Pelicansin seuraajilta. Mutta mikäpäs siinä, tämän joukkueen kasaamiseen on vielä 10 kuukautta aikaa.

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Siltä jälleen näyttää että terävin kärki jätetään muiden joukkueiden hankittavaksi ja Pelicans lähtee kolmella tasapaksulla vitjalla hakemaan kymmenettä sijaa. Itse tykkäisin enemmän siitä että kahteen ensimmäiseen ketjuun panostettaisiin tosissaan ja kahteen alempaan ketjuun hankittaisiin nuoria pekkajormakoita omien lahtelaisten jannujen seuraksi. Nyt mm. maksetaan sata tonnia Pikkaraiselle joka on vajonnut peruskoohottajan tasolle, onko järkeä? Saman ruudun täyttäis uus ”jormakka” tai oma jannu 20k palkalla.

    Muutenkin Pelicansin hankintalinja ihmetyttää. Ostettiin Niinimäki jonka kehityssuunta on mm. loukkaantumisten johdosta alaspäin, samoin kuin Pikkaraisella josta oli mahdollisuus päästä eroon. Mestiksestä tulee nuorehko Tomi Pekkala. No periaatteessa juuri tälläisiä hakuja pitääkin tehdä, mutta kaikkia kolmea edellä mainittua pelaajaa yhdistää sama heikkous: luistelu. Jos katsoo minkälaiset pelaajatyypit ovat SM-liigassa lyöneet läpi viime aikoina niin suurinta osaa yhdistää hyvä luistelu. Tähän soppaan kun lisätään vuoden verran vanhempi Timo Pärssinen, yhellä jalalla potkiva Saarenheimo, niin meillä on kohta kasassa SM-liigan hidasjalkaisin joukkue, hyökkäyksen osalta.

  2. Ei tullut Lahteen Jekimovs, eikä Eklund.


Trackbacks are disabled.