13Maa/13Off

Onnikin pitää ansaita

"Tappara - Pelicans 4-3 :: Uutta paavia ei saatu valittua"

Näin luki eilen illalla Mediakulman uutisnauhassa Lanun aukiolla. Pelicansin tuleva paavi Hannu Aravirta jatkaa vielä pudotuspelejä Kärppien peräsimessä, kun taas Pelsun pudotuspelit luultavasti tiivistyivät eilen jonkin yökerhon baaritiskille. Oululaisten kolmen miljoonan pelaajabudjetti riitti playoff-paikkaan, Pelicansin 2,3 miltsiä ei.

Onni pitää ansaita on vanha fraasi. Kaukalossa se meinaa rajua työntekoa, hyvää fyysistä ja mentaalista kuntoa, joukkuepelaamista ja muutenkin fiksuja juttuja. Onnea ei kuitenkaan tänä vuonna kaukalossa ansaittu. Sitten tulee tuomarivirheitä, silkkaa tuuripomppua (kuten Erkinjuntin maali eilen) ja kaikkea muuta jossittelemisen aihetta. Suurin onnettomuuden aihe oli silti se, että Pelicans nukkui kauden ensimmäisen puoliskon lähtötelineissään.

Eikä onnea ansaittu kaukalon ulkopuolellakaan. Pelaajahankintojen epäonnistuminen on mainittu jo miljoonaan kertaan, mutta mikä oli syy? Neljä pohjoisamerikkalaista, neljä floppia. Vain ennestään SM-liigassa nähty Lee Goren oli sinnepäin mitä odotettiin, mutta siinäkin hintalappu oli uuden Mersun luokkaa. Kolme muuta tapausta osoittautuivat käytetyiksi pommeiksi, jotka näyttivät hyviltä vielä autojobbarin pihassa.

Tässä valossa oli siis kohtuus, että Pelicansin käteen jäi välttävä sijoitus yhdentenätoista. Yhtä hyvin rannalle olisi voinut jäädä myös Lukko, mutta raumalaisilla oli puolellaan tämän kauden "Laschiksi" osoittautunut Azevedo, mestarivahti Vehanen ja työsulun ajan maagiset tanskalaiset. Halvemmalla (kauden alussa ilmoitetulla) pelaajabudjetilla eteen kiilasivat JYP, Tappara, Ässät, HPK ja SaiPa.

Mutta pienen palan onnea voi ansaita myös ajattelutavalla. Kai Suikkasen ja R-P Lehtosen kaksivuotiskaudesta Pelicansin vesilasi jäi vähintäänkin puoliksi täyteen. Viimekauden kakkossija sekä runkosarjassa että palkintopallilla oli elokuusta huhtikuuhun kestäneenä ilotulituksena noin potenssiin kolme tai neljä kaikkiin Pelicansin aiempiin saavutuksiin nähden SM-liigassa.

Mieluummin kerran hopealla ja kerran yhdentenätoista kuin kahdesti viidentenä.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.