24Kes/13Off

Juhannuksen Supertriplassa ei täysosumia

Jatkoaika.comin keskustelupalstalla jo perinteeksi muodostunut Juhannuksen Supertripla veikattiin tuttuun tapaan ennen keskikesän juhlaa. Mustan huumorin kukkaa viljelevässä kisassa tehtävänä on veikata juhannuksena menehtyneiden lukumäärä kolmessa eri kategoriassa: hukkuneet, liikennekuolemat ja tapot.

Tämän juhannuksen vielä vahvistamaton voittorivi on 7-7-1. Alustavassa voitonjaossa ei löytynyt täysosumia, joten potti - hieman mainetta ja kunniaa keskustelupalstalla - siirtyy ensi kesään.

Synkästä aiheestaan huolimatta Juhannuksen Supertripla toimii harmittomana kesäviihdykkeenä keskellä kiekkofriikkien yhteistä lomakautta. Pientä piristystä kaipaisi myös koko juhlivaa Suomea uutisoiva media. Nykyisin enemmän ja vähemmän kyseistä toimialaa edustavana jaksaa huvittaa se tapa, jolla juhannuksen ja joulun kaltaisia massatapahtumia uutisoidaan.

Tänään Etelä-Suomen Sanomat pisti juhannuksen pakettiin:

"Toistakymmentä uhria vesillä ja teillä

Juhannus: Juopuneet törmäilivät, tappelivat ja pahoinpitelivät. Liikenne hidastui nelostiellä. Paluuliikenne jatkui vilkkaana myöhäiseen iltaan asti."

Sama homma on festareiden kanssa. Jos Summer Up kerää parin viikon päästä Lahteen 30 000 ihmistä nauttimaan musiikista, kesästä ja kanssaihmisten seurasta, lätistään mediassa ruuhkista, poliisin kiireistä ja roskaamisesta. Taas oli jossain hajoitettu jotain, varastettu jotain ja hakattu joku.

Jokin tässä nyt on vinksallaan. En ymmärrä miten kukaan jaksaa enää edes lukea näitä uutisia, kun media on tätä täynnä päivästä toiseen. Vai onko se vain niin, ettei esimerkiksi otsikko "4,5 miljoonaa suomalaista vietti juhannusta iloisissa merkeissä" kiinnosta ketään.

Olen pikkuhiljaa leikitellyt sillä ajatuksella, että vastaava kirjoittelu siirtyisi pikkuhiljaa myös urheilun puolelle. Jääkiekko-ottelun tuloksenakin voitaisiin ilmoittaa kuolleet - tappelut - väkivaltaiset jäähyt. Tai jos oikein esimerkkiä seurataan, niin ei käsitellä itse peliä lainkaan, vaan siirretään uutisointi hallin katsomoihin ja käytäville: montako humalaista jouduttiin 5000 katsojan seasta poistamaan, tuliko peltikolareita parkkipaikalla?

Pesäpallossahan tulee jo luonnostaan kuolleita ja haavoittuneita ihan pelin sääntöjenkin perusteella. Ketä ne juoksujen määrät kiinnostavat kun voidaan taivastella jotain aivan muuta?

Että tällaista tällä kertaa. Urheilu on siitä mukava asia, että itse asian ytimeen pääsee hyvin helposti ja yhtä helposti kaikki epäoleellinen jää sillä hetkellä taka-alalle. Välillä kun tuntuu, että tässä maassa juuri se oleellinen tuntuu aika usein olevan hukassa.

Oleellisen parissa ollaan taas noin kuukauden päästä turkoosiksi stailatulla Isku Areenalla:

[kuva: https://www.facebook.com/LahdenPelicans]

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.