25Hel/13Off

Neljä sikaa ja Junland

Lauantain Kärpät-koitoksen voi vain todeta, että tällaisia SM-liigaotteluiden pitäisi aina olla. Runkosarjan 30:een kotiotteluun mahtuu aivan liian monta velttoa läpsyttelyä, mutta ei kai jokainen ottelu voikaan olla mitään junioreiden MM-kisojen Kanada-USA -finaaleja, joissa joka ainoa luistimenpotku ja laukaus vedetään täysillä. Lauantaina intensiteetti oli kuitenkin Isku Areenalla tapissa ja parempaa draamaa ei voisi käsikirjoittaa. Silloin kannattaa olla hallissa paikan päällä.

Näkemisen arvoinen oli myös Kärppä-vahti Johan Backlundin sulaminen lärpyttimien metelissä. Mihinpä koira karvoistaan pääsisi.

Pelicans vei tulostaululla 3-2, mutta törkyilyt kentällä menivät tasan 2-2. Ilkka Pikkaraisen, Juho Keräsen ja Pekka Saarenheimon temput joutaisivat kaiken järjen mukaan kurinpitokäsittelyyn, mutta todennäköisesti ainoastaan Pikkaraisen maine aiheuttaa jatkotoimenpiteitä - nythän vieläpä yritetään tuomita tilanteet teon, eikä Kärppien lääkärin lausuntojen mukaan. Miikka Salomäen taklausta on vaikea arvioida, kun tilannetta ei viitsitty ottelukoosteisiin ympätä.

Saarenheimo vs. Keränen -tapauksessa ikävintä oli, että nyt kun tapella ei saa, niin SM-liigassa tasataan kuittivihkoa lyömällä mailalla päähän. Kohde sentään oli oikea. Juho Keränen on pelaaja, joka kerjää verta nenästään ja tietää sen itsekin.

Saarenheimon reaktio oli taatusti spontaani, mutta muistan vuoden takaa sellaisenkin tilanteen, että Ryan Lasch otti oikeuden omiin nyrkkeihinsä ja pakotti Kärppä-ikoni Ilkka Mikkolan kilpikonnaksi jään pintaan. Vähemmän väkivaltainen ja vaarallinen tempaus kuin Saarenheimon halonhakkuu, mutta samalla henkinen yliote siirtyi Pelicansille kentän pienimmän miehen kyykyttäessä pikkusikaa harrastavaa Mikkolaa.

Kiekkoaktivistin tuomiot lauantain tapahtumista uuden linjauksen mukaisesti:
Ilkka Pikkarainen, 4 ottelua
Pekka Saarenheimo, 2 ottelua
Juho Keränen, 2 ottelua

- - -

Pelicansin vemppaosasto on nyt täysin tyhjä, kun Jonas Junland osallistui normaalisti tämän aamupäivän jääharjoituksiin. Pelikuntoon ei siis pitkä matka enää ole ja pakkipäässä tullaan näkemään vielä kova kahdeksan ukon kamppailu peliajasta. Junland on suurennuslasin alla muutenkin, sillä miehen kapasiteetti riittäisi varmasti kantamaan ykköspuolustajan viittaa myös ensi kauden Pelicansissa. Se kannattaa muistaa, vaikka pitkän pelitauon jäljiltä tietty haparointia onkin odotettavissa.

Comments (4) Trackbacks (0)
 1. Lyhyet arvioni sikailuista turkoosien lasien takaa:

  Pikkarainen-Huml: Pikulta hieman myöhästynyt taklaus vastustajan tähtipelaajaan. Olkapää olkapäätä vasten eli ei todellakaan päähän kohdistunut. 2 minuutin arvoinen jos kohde oli sattumanvarainen. Jos oli tarkoitus ”noutaa” tähtipelaajaa niin sitten pelikieltoa. Humlilta täysin laskelmoitu teatteriesitys. Mies jota on vaikea horjuttaa sääntöjen puitteista, lentääkin yht’äkkiä puhtaasta taklauksesta kuin nuori Loiri aikanaan. Varmasti tiesi että iso jäähy on helposti kalastettavissa. Piteli päätään kuin se olisi ollut irtoamaisillaan, jonka jälkeen parin minuutin huili ja pyörittämään ylivoimaa. Eilisillan oscarehdokkuuksiin ei tainnut tämä sivuosa keretä.

  Keränen-Saarenheimo: Tämän liigaviikon törkein mutta silti vähiten puhutuin sikailu Keräseltä. Saarenheimo on irti laidasta ja selkä Keräseen päin. Keränen tulee vauhdilla Saarenheimon selkään. Tosta pitäis saada pitkä kakku. Saarenheimon kostokin oli raukkamainen, mutta oliko huitaisu tarkoitettu niskaan tai selkään? Näistä 2 min on huono vitsi.

  Salomäki-Jaatinen: Jaatinen jää päätyyn hautomaan kiekkoa, viime hetkellä kääntää selkänsä Salomäelle joka ei ehdi ”perumaan” taklaustaan. Näyttää rumalta mutta tämä on taklauksen vastaanottajan virhe. 2 minuuttia ryntäyksestä olis voinut olla ok. Plussat Jaatiselle joka ei jäänyt jäähän kalastelemaan Salomäelle suihkukomennusta.

  • Huonolaatuisen videon perusteella on vaikea sanoa varmaksi osuiko Pikkarainen Humlin päähän vai ei. Taklaus oli kyllä enemmän kuin hieman myöhästynyt, joskaan ei nyt mikään aivan rumin mahdollinen. Enemmänkin ehkä turha, vaikka tietenkin Humlin jurkat olivat liioiteltuja nekin. Jos niitti olisi kunnolla osunut päähän, ei Huml olisi heti ylivoimalla pelannut.

   Mutta kuten mainittua, tekojen mukaanhan näitä puheiden mukaan ryhdytään arvioimaan, siinä mielessä pelikielto ei mikään suuri vääryys tuosta olisi. Päähän tai ei, niin myöhässä ja tarkoitushakuisen näköinen.

 2. Pikkaraiselle seitsemän ottelun panna, voi luoja! Naurettavinta tässä keississä on se että ilman Humlin Jurkkaa tästä olisi annettu 0 minuuttia. Pillipiiparin käsihän nousi vasta kun huomasi Humlin heittelevän kamojaan pitkin jäätä.

 3. Törkein näistä on ehdottomasti Peki Saarenheimon mailapoikkari Kertsin niskaan.


Trackbacks are disabled.