23Hel/13Off

Timo Pärssinen ei ole floppi

Jääkiekkolehti listasi liigakauden 15 (16) suurinta floppia tällä hetkellä liigajoukkueissa pelaavista pelaajista. Pelicansista mukaan joutuivat Jari Kauppila, Timo Pärssinen ja Jesse Niinimäki.

Lista muodostui seuraavasti:

01) Tuomas Pihlman, Ässät
02) Kimmo Kuhta, HIFK
03) Tomas Plihal, Kärpät
04) Ville Koistinen, Ilves
05) Arto Laatikainen, Blues
06) Juhani Jasu, Lukko
07) Jari Kauppila & Timo Pärssinen, Pelicans
09) Hannu Pikkarainen, TPS
10) Joonas Rask, Jokerit
11) Pekka Tuokkola, KalPa
12) Jesse Niinimäki, Pelicans
13) Marko Luomala, HPK
14) Ville Uusitalo, Ässät
15) Jyrki Välivaara, JYP

Jääkiekkolehti teki kummallisen ratkaisun listatessaan sijalle seitsemän kaksi pelaajaa. Yhtä munaton ratkaisu kuin JYPin edellisenä mestaruusvuonna pelaajapalkinnon jakaminen kahden maalivahdin kesken.

Toinen kummallinen päätös oli rajata listaus tämänhetkisiin pelaajiin. Pelicansin kohdalla korostuu todella osuvasti, kuinka ne pahimmat ja kalliimmat flopit on jo heitetty helvettiin monta kuukautta sitten ja jäljellä on enää pelaajia, joiden hinta-laatusuhde on merkittävästi parempi.

Näin on asian laita myös Pärssisen kohdalla. Konkarilaituri on pelannut jokaisen runkosarjaottelun ja tehnyt jo paremmat pisteet (11+13=24) kuin yhdelläkään kolmesta viime kaudesta Timråssa. Suoritustaso on noussut kauden edetessä - osaltaan myös joukkueen parantuneen viisikkopelin myötä, luonnollisesti.

Jos joku odotti 40:ää pistettä, oli haihattelija. Vallankin kun pelaaja ei ole päässyt oli 30:n pisteen kahdeksaan vuoteen. Nyt tulossa olevat vajaat 30 pinnaa ovat täysin odotusarvon mukaiset, eikä Pärssisen rooli muutenkaan ole enää ketjunsa ykköstykki.

Lopputulemana 36-vuotiaan nestorin kaudessa on hienoinen pettymyksen sivumaku, mutta floppia se ei ole nähnytkään. Ja kevät voi onneksi pelastaa paljon.

PS. Joka tapauksessa Jääkiekkolehden listaus on täysin epäoleellinen. Katsokaa vaikka listakärki Tuomas Pihlmania, kuinka paljon häneltä oli syytä odottaa kahden vaisun kauden jäljiltä? Kaikkein raskaimmat hudit Corey Lockesta Danny Richmondiin söivät joukkueidensa iskukyvystä paljon suuremman palan.

Jääkiekkolehden listaus teki kuitenkin tehtävänsä, eli herätti ajatuksia kyseenalaistamaan asioita.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.