21Hel/13Off

Vihdoin hyviä uutisia – kiitos Jarkko Ruutu!

Tämän viikon otsikoita seuratessa tuntuu, että Suomeni on murenemassa kuin valmiiksi paistettu jauheliha. Onkohan maapallolla mitään muuta valtiota, jossa nuoren ihmisen lahjakkuudesta tehdään lastensuojeluilmoitus?

kuva: www.jokerit.com

Sinänsä nämä Lehkos-episodin jäljiltä vesilasissa vellovat laineet ovat erikoisia, että eri osapuolet puhuvat tietämättään samasta asiasta. Jääkiekon parissa osa asiantuntijoista on sitä mieltä, että SM-liigaan pääsee nykyään keskenkasvuisena liian helposti. Tosin siitäkin voi olla montaa mieltä, kun katsoo aikamiehen tavoin pelaavan Aleksandr Barkovin (17v) dominointia liigakaukaloissa. Pasi Saarelan poika Aleksi (16v) teki tiistaina liigadebyytissään tehot 1+1 ja on rungoltaan jo miehen mitoissa.

Sitten on tämä väki, joka ei tiedä SM-liigan ja kotimaisen juniorituotannon tasosta mitään, mutta sitäkin enemmän huolenpitämisestä. Viime vuosikymmenellä keksittiin tehdä rikosilmoitus SM-liigan kaukalotappeluista, viime syksynä jaettiin sellaisesta jo ensimmäiset tuomiotkin. Saapa nähdä rangotaanko Ismo "noutaja" Lehkosta nyt heitteillejätöstä päästettyään poikansa toteuttamaan huippulahjakkuuttaan lajin kotimaiselle huipulle.

Norjalaislähteiden mukaan Ismo oli jo aiemmin syöttänyt pojalleen valmiiksi paistettua jauhelihaa, jossa oli hevosta seassa.

Tapojeni mukaisesti yritän nähdä tästäkin asiasta molemmat puolet. Paha poika Jarkko Ruutu sai kolmen ottelun kakun taklauksestaan. Liigan kurinpitäjän Sampo Liusjärven määräämän pelikiellon pituus on surkuhupaisa kompromissi. Se indikoi, että teko oli yksi muiden joukossa - ei kovin likainen, muttei puhdaskaan.

Mutta SM-liigan kurinpito nyt on ollutkin täysi vitsi jo vuosien ajan. Linjatonta puuhastelua vailla täyttä ymmärrystä ja auktoriteettia. Kurinpito ei ole pysynyt liigan ja lajin evoluution mukana, puhumattakaan yhteiskunnallisista muutoksista. Nyt alkavat kerran syödyt jauhelihat olla jo alushousuissa, kun julkinen paine repii jääkiekkoa riekaleiksi.

Muutosta kurinpitoon ei ole tullut edes Jukka-Pekka Vuorisen aikana, vaikka miehestä paljon odotettiinkin. Tiistaina Vuorinen kuitenkin jyrähti vaatien kovia toimia aivotärähdysten vähentämiseksi. En muista milloin viimeksi Vuorinen olisi ottanut mihinkään asiaan kunnolla kantaa omalla arvovallallaan.

Artturi Lehkosen nukuttamalla Jarkko Ruutu tuli herättäneeksi Jukka-Pekka Vuorisen.

Kiitos, Jarkko.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.