19Hel/13Off

Pelicans ja Peliitat ne yhteen soppii?

Tänään Heinolan betonibunkkerissa nähtäneen päijäthämäläisen jääkiekon yhteistön parhaita hedelmiä, mikäli Joonas Kuusela huilivuoronsa jälkeen torjuu TUTOn rumputulessa taas voiton Peliitoille.

Sen lisäksi ottelu tuntuu kiinnostavan lahtelaisyleisöä poikkeuksellisen paljon, onhan tarjolla taas kaivattuja tosipelejä viime kevään huuman jälkeen. Liigan puolella ne kun voivat jäädä tänä vuonna kokonaan väliin. Muutamakin sata moottoritien tuomaa lisäkatsojaa tietää sievoista plussaa Peliittojen lippaaseen, minkä hienosti taistelleelle joukkueelle ja seuralle kyllä suo.

Mutta tässäkö se niin sanottu farmiyhteistyö sitten oli?

Petri Karjalaisen alaisuudessa Peliittojen pelaajaliikenne on alkanut virrata mastokaupungin läpi Heinola-Hämeenlinna -väliä. Robert Leino, Borna Rendulic ja Marko Rairama etunenässä, siirtorajalla Kerho kaappasi vielä takaisin oman kasvattinsa Ville Järveläisen, joka lähtiessään kantoi Peliittojen kultakypärää.

Heinolassa ilmeisesti supistaan, että Lahdesta lähetetään vain sutta ja sekundaa. Kiekkokaupungissa - jopa siellä pääkallopaikalla - taas nähdään, että johan tässä on muutaman kauden ajan jatkuvasti annettu käyttöön kentällisen verran ilmaisia liigaringin miehiä ja Peliittojen linjaukset riippuvat täysin kulloisestakin päävalmentajasta. Jasi Sinkkoselle tarjotut pelurit vielä kelpasivat.

Jatkossa pelaajat ehkä lähetetään farmiin sinne mihin kelpaavat, Juha-Pekka Pietilä käväisi jo Kouvolassa...

Olisi mielenkiintoista kuulla asianosaisten kannanottoja asiaan, josta ei ole viime aikoina juuri pukahdettu. Eikä se enää kauden tässä vaiheessa ajankohtaista olekaan, tulevaisuudessa kylläkin. Tuntuisi nimittäin aavistuksen hölmöltä kuskata pelaajia lähikaupungin ohi vaikkapa juuri Hämeenlinnaan ja Kouvolaan, kun molemmat päijäthämäläiset ovat tukevasti omillaan ja läheisestä yhteistyöstä olisi mahdollista ammentaa etua.

Järveläinen on muuten nyt tehnyt HPK:ssa viiteen otteluun tehot 0+3. Sarjakakkosena kiitävässä JYPissä on Markus Nenosen (9ott  4+2=6) johdolla nähty kentällisen verran Akatemian poikia, eikä se näytä tahtia haittaavan.

Kuinka moni parikymppinen pelaaja Pelicans-organisaatioon kohta haluaa enää tulla?

Comments (4) Trackbacks (0)
 1. Eiks Kuusela ole sen takii pois Pelicansiin kokoonpanosta että lonkat on yhtä hyvässä kunnossa kuin Hovisella viime kaudella. Liiga tuppaa rasittamaan vähän enemmän kuin tuo höntsä sarja.

  Ja omatkin ihan hyvät virtaa muualle treenaamaan kun ei oo varmaa että ikinä pääsisi liigaan koska siellä on kaikki ostettuja veteraaneja. Korkea palkka ja paska tulos.

  • Korjataan sen verran, että Kuusela lienee Peliitoissa omasta halustaan päästä pelaamaan, ja Mestis on todella kaukana höntsäsarjasta. Päinvastoin, työn määrä on lähellä liigatasoa, ainoa ero tulee pienemmässä palkassa.

 2. Käyppäs kysymässä Kuuselalta että miks ei pelaa SM-Liigassa vastaus kuuluu lonkat rikki ja puukkojonossa on. Eli aivan samanlainen kuin Hovisenkin vaiva. Perhonen kun vaan rikkoo nuoret pelaajat jos lihakset ei ole ollut kokoajan kunnossa. Siis ihan sieltä nuoruusvuosilta asti. Eli ei auta paljoa jos vahinko on jo tehty aikaisemmin. Painotan tässä lihaskuntoa. ja Muuutenkin lokkahuotoa pitäisi olla huomattavasti aikaisemmin kuin B-A junioreissa. Sen pitäisi alkaa jo E ikäisenä aivan kuin Esim .Hifk – juniorit tekevät jo nyt kait kiekkoreipaskin joskus seuraa perässä.

  Jos täällä on 6 maalivahtivalmentajaa koko hemmetin seurassa F-SM-Liiga niin kusessa ollaan aika paljon

  Esim. Naskissa on 8 MV-Valmentajaa. Mistä siis kiikastaa kun ei valmennus kiinnosta niitä pelaajia jotka ovat siellä aloittaneet. Tämän takia olemme kusessa lonkka ongelmien ja muutenkin paikat paskana jo parikymppisenä juuri kun pitäisi nousta huipulle. Hifk:lla on 30 MV-Valmentajaa Jokerit 45 ja Blues 33.

  Tämä johtuu siitä että muualla ammatti valmentajat tienaavat jo nuorissa ikäluokissa. Edes jotakin täällä mikä on todellinen urheilukaupunki niin kukaan ei tienaa ennen A junioreita ja siitä ylöspäin se onkin jo vähän vaikeampaa.

  • Eiköhän kaikilla ole Kuuselan lonkan leikkaustarve tiedossa, kun asiasta uutisoitiinkin. Ei se silti tarkoita, että Mestis olisi höntsäsarja SM-liigaan verrattuna. Hovinenhan taisi pelata samantyyppisten vaivojen kanssa liigaakin…

   Jätettäköön lahtelainen mv-valmennus ja sen yhteys Kuuselan lonkkavikoihin käsiteltäväksi paremmalle ajalle.


Trackbacks are disabled.