14Hel/13Off

Keklu, Jasi ja Peliitat

Jos olisin nainen, kelpaisi Keklu todennäköisesti minullekin.

Jarmo Kekäläinen lähtee omalle maailmanympäripurjehdukselleen Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtajaksi. Nostan hattua, "Keklusta" tulee kautta aikojen ensimmäinen eurooppalainen NHL-seuran GM. Sitäkin enemmän nostan päähinettä Kekäläisen asemalle ja hahmolle Suomi-kiekon ehdottomassa eliitissä. Mies pisti ruotuun Jokereiden sirkusmaisen organisaation, esiintyy julkisuudessa vastaansanomattomalla tyylikkyydellä ja karismaa huokuen.

Olen kyllä kuullut, että kiiltokuvamiehellä on omat rosonsa kulissien takana ja tunteitakin jääviileän kuoren alla, mutta kelläpä meistä ei olisi. Keklun selkänojana on meriittien lisäksi se tosiseikka, että suomalainen jääkiekko ja urheiluelämä ylipäätään huutaa lisää tällaisia persoonia.

Kekäläinen on 2000-luvun kiekkojohtaja, jonka pinnan alla virtaa vankka tietämys pelaajista ja pelistä nimeltä jääkiekko.

- - -

Voiko Janne Sinkkosen mainita heti seuraavassa lauseessa? Tottahan toki. HeKin ja Peliittojen ruumiillistuma otti tämän kauden etäisyyttä Unkarissa, mutta palaa ensi kaudeksi Mestikseen SaPKon peräsimeen. SaPKon tiedote luonnehti uutista seuraavasti:

- Haluamme Sinkkosen myötä myös tuoda SaPKoa enemmän esille ja toivomme hänen tuovan kaukaloon ja kaukalon ulkopuolellekin lisää ”äijämäisyyttä” ja energiaa.

- Toiveemme on, että SaPKo pysyy edelleen kiekollisena ja hyvin liikkuvana joukkueena tulevalla kaudella

Siinä on dilemma, jonka pitäisi soittaa hälytyskelloja Talvisalossa asti. Sinkkosen HeKi/Peliitat oli äijämäinen ja taisteleva, mutta auttamattoman kädetön luomaan riittävää hyökkäyspelaamista ynnä pelinopeutta. Siis sitä, jota Petri Karjalaisen Peliitat nyt toteuttaa hienosti. Itse asiassa nykyinen Peliitat on rohkeampi ja äijämäisempi kuin Sinkkosen ajan joukkue, vaikka pelaakin enemmän "taitokiekkoa".

Pelicansissa tämä sama evoluutio näkyi vaihdossa Toivolasta Suikkaseen. Sopii toivoa, että Sinkkonen on kirjoittanut pelikirjansa uudelleen, muuten SaPKon vaarana on sinkoilla ja äijäillä statuksensa ulos Mestiksestä.

- - -

Peliitat kaatoi Tami-TUTOn kumoon Turussa 103-minuuttisessa jännärissä Jani Keinäsen osumalla. Joonas Kuuselan lonkan kestävyyden lisäksi perjantaina jännitetään mehevää toista voittoa, mutta myös katsojien paljoutta. Kyseinen kotiottelu tulee olemaan Heinolassa historiallinen hetki ja suomalaisittain näillä hetkillä yleisömäärä ajaa ennakkokeskusteluissa jopa pelin edelle.

Lehdet kirjoittavat, että nyt pitäisi saada sen ja sen verran yleisöä paikalle, mutta kukaan ei puhu siitä mitä pitäisi mennä katsomaan. Paitsi tietenkin Don Tamia. Rummuttakaa mieluummin sitä, kuinka hyvää jääkiekkoa Peliitat pelaa ja mitä kaikkea hienoa nähtävää pelissä tulee olemaan. Sitähän yleisö menee halliin katsomaan, eikä muuta yleisöä. Eikö?

Auringonvarmaa on kuitenkin vihainen palaute niiltä katsojilta, jotka saapuvat Versowood Areenalle 18:25 ja juuttuvat ennätyspitkiin lippujonoihin.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.