13Hel/13Off

Pelikaanien kujanjuoksu

Sarjakolmonen KalPa kaatui vieraissa puhtaasti 0-3, joten playoff-toiveet ovat taas noudettavissa löytötavaratoimistosta. Tällä menolla keväästä tulee pitkä, mutta toiveikas.

Nolla-kolme, se oli yksi lähihistorian kylmimmistä "ryöstöistä".  Viime kaudella Pelicansin tapana oli jopa hallita ja moraalisestikin ansaita voitto, mutta käy se näinkin. VeePee Paavola kommentoi päivän Etlarissa, että vierasvoitto tuli "tarpeeseen ja tyylillä". Tarpeeseen ehdottomasti, tyylistä sen sijaan voi olla montaa mieltä.

Pelicans pelasi kyllä tyylipuhdasta epäjääkiekkoa, jossa ainoa tarkoitus ja mahdollisuus on selvitä vaihdosta toiseen. Kotijoukkue vei hyvät maalintekopaikat suhteessa 15-5.

Käsikirjoitus kuitenkin toimi täydellisesti ja suorastaan klassisella kaavalla: Pekka Tuokkolalta yksi hörppy, Marko Pöyhöseltä huikea venyminen 0-2 -maalia varten ja Tyler Redenbachille ansaittu onnistuminen tyhjiin. Päälle Jere Myllyniemen huippuvire pienten pomputtelujenkin kanssa ja ripaus tuuria Sakari Salmisen maalintekopaikkoihin, niin kierroksen yllätys oli valmis.

Sarjapisteet kelpaavat, mutta mitä löytyy numeroiden takaa? Vaikka eilinen olikin kokeneen joukkueen kurinalainen suoritus ja joukkue muistuttaa yhä enemmän kauden 08-09 sitkeää playoff-ryhmää, ei tällä pelillä pitkässä juoksussa kunnian kukko laula. Tosin KalPa osaa kyllä tehdä vierasjoukkueen pelaamisen kiireiseksi Niiralan Montussa. Kiireistä ja hätäistä pelaaminen nimittäin kiekollisena oli, kun taas puolustuksessa pelikaanit olivat elementissään.

Päätavoite on tietenkin päästä pudotuspeleihin, mutta silloin pelkkä asemasota ei riitä, vaan peliä pitää pystyä pelaamaan. Toisekseen tämä selviytymistaistelu kapealla materiaalilla jatkuvan paineen alla on äärimmäisen kuluttavaa. Positiivisesti ajateltuna kuntokäyrä on nousussa ja voittamisesta saa energiaa, mutta kolikolla on aina kääntöpuolensa.

Sopanen, Immonen, Männikkö, Niinimäki... Erityisesti näiltä herroilta tarvitaan nyt kipeästi tulivoimaa, ettei Pelicansia ammuta kuoliaaksi omaan bunkkeriinsa.

Katsojan kannalta hyvä asia on, että käsikirjoitus takaa tiivistunnelmaisia jännäreitä vielä monta lisää.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.