29Tam/13Off

Laschin käypä hinta katukaupassa

Ei tullut Ryan Laschia, tuskin Niko Hovistakaan, ohjaamaan Pelicansin playoff-junaa oikoradalle. Ei ole kahta sanaa siitä, etteikö Laschia pitäisi yrittää hankkia, etteikö häntä tänne haluttaisi ja etteikö hänen pitäisi ehdottomasti ja kaikissa tilanteissa valita Pelicans ennen muita vaihtoehtoja.

Asiasta ei ole kahta sanaa, sillä on vain yksi sana: raha.

Ilkka Kaarnan inhorealistinen taloudenpito tunnetaan. Samoin tunnetaan lahtelaisen kiekkoilun taloushistoria, tämän syksyn kokonaisvaltainen mahalasku ynnä viime kevään tähdenlento. Joten kun Lasch päätyi Elitserienin Växjöhön, en yllättynyt saati pettynyt. Ehkä olisi pitänyt pahoittaa mielensä monien muiden tavoin, mutta kun en nyt vaan.

Nastaahan se olisi ollut jälleennähdä supersankarimme Lascher turkoosinutussa, mutta ei hinnalla millä hyvänsä. Nyt emme tietenkään tiedä varmuudella mitä Pelicans on tarjonnut, mitä Växjö maksaa ja mitä pelaaja agentteineen Anaheimin seurajohtoa myöten on halunnut. Muuttujia on kuviossa aika hemmetin paljon. Monet tuntuvat kuitenkin automaattisesti tulkitsevan niin, että kun ei saatu, ei edes yritetty.

Se, että Jesse Niinimäki hankittiin suoralla kahden vuoden sopimuksella on omasta mielestäni paljon kyseenalaisempaa kuin Laschin loppukauden panoksen menettäminen kilpajuoksuun raharikkaan Växjön kanssa.

Käsikädessä kilpaa juoksevat myös Pelicans Osakeyhtiön urheilullinen ja taloudellinen pärjääminen. Lasch olisi voinut olla ratkaiseva tekijä playoff-paikan saavuttamisessa, kuitaten samalla ison palkkansa parin tuottoisan kotipelin muodossa. Tai sitten ei.

Aivan yhtä todennäköistä on se, että Lasch ei ole tällä hetkellä siinä vireessä, jossa hän tekee kentällä mitä tahtoo. Viime kauden flow on historiaa, Pelicansissa rinnalle tarjottavat pelikaverit eivät olisi samaa tasoa, kuten ei joukkueen tila yleisestikään. Silti Lasch voisi olla ratkaiseva tekijä sen kahdeksan pisteen eron kuromisessa tai ratkaisevan playoff-pelin tärkeimmässä maalipaikassa.

Joka tapauksessa kyseiselle firmalle on edelleen äärimmäisen iso asia laittaa esimerkiksi 100 000 euroa kiinni yhden pelaajan kahden kuukauden työsuoritteeseen. Ja niin pitääkin olla. Kesällä sorruttiin jo mittavaan luulotautiin ja törsäämiseen. Kierrettä ei kannata pahentaa, vaikka tiedossa onkin minkätasoisesta pelaajasta on kyse. Realismia on se, että edes Ryan Laschista ei kannata maksaa mitä tahansa. Nythän Expressenin tietojen mukaan Pelicans jopa tienasi rahaa Växjön ostaessa vanhan sopimuksen ulos.

Ja onko jenkiltä itseltään kuultu valinnan perusteista? Jokunen vuosi sitten oli paljon puhetta lahtelaiskasvateista ja seuraikoneista. Kauniita puheita on myös kuultu junantuomista pelaajista, mutta näillä markkinoilla Laschilla, Hovisella tai vaikkapa Justin Hodgmanilla ei ole Pelicansiin muuta sidosta kuin avosylin vastaanottava yleisö.

Yleisö, joka ottaisi vastaan hinnalla millä hyvänsä.

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Ei hankita enään Lashejä hankitaan ”Radom” ECHL pelaaja.

  2. Turun Palloseuran kanta Laschin tavoitteluun:

    “- Olin yhteydessä hänen edustajaansa, mutta Växjö löi tiettävästi sellaiset summat pöytään, että Suomen markkinoilla on sellaisista turha uneksia, turkulaisten pelaajahankinnoista vastaava Ari Vuori sanoi MTV3:lle.”


Trackbacks are disabled.