23Tam/13Off

Voittamisen ensimmäinen askel

Ähäkutti. Astuiko blogaaja eilen Jesse Niinimäen huolellisesti asettamaan jalkamiinaan? Ei sentään. Ilves-ottelu ei ollut vielä mikään mittari.

Pieni parjaaminen etukäteen kuitenkin auttoi ja Niinimäki puraisi entistä seuraansa kahden maalin ja yhden syötön arvoisesti. Hätäisempi hurmaantuisi nopeasti tällaisesta esityksestä, mutta samalla tämä taituri kiteytti kaukalossa sen keskeisen pointin, jota oikeastaan haeskelin kokonaisen kirjoituksen verran eilen:

Kun Jesse Niinimäki joskus hamassa tulevaisuudessa pelaa viimeisen ottelun Pelicansissa, poistuu hän Lahdesta voittajana vain siinä tapauksessa, että on pystynyt kantamaan ratkaisijan viittaa myös tärkeimmissä otteluissa.

Se miten Niinimäki eilen maalinsa teki, oli välähdys siitä taitotasosta, jolla on parhaimmillaan tehty 17+32 SM-liigan runkosarjassa. Isossa kuvassa matalatempoinen kotipeli liigan heittopussia vastaan ei vielä onnistumista määrittele. Edes loppu runkosarja ei mittaa onnistumista tai epäonnistumista. Ainoastaan pelaaminen sääliplayoffeissa ja pääsy niistä jatkoon voi antaa Pelicansin tälle kaudelle positiivisen vivahteen. Sama pätee Niinimäkeen.

Vieläkin pidemmälle katsottuna Pelicansin ainoa tavoite ensi kaudella voi olla ainoastaan pääsy pudotuspelien kahdeksan parhaan joukkoon, josta mitalipelien joukkueet seulotaan. Vasta silloin ratkeaa oliko Niinimäen hankinta Lahteen hitti vai huti - pystyykö mies ratkaisemaan pelejä hyökkäyssuuntaan kovan paineen alla vai valahtaako ketjunsa riippakiveksi ja puolustukselliseksi riskiksi.

Onneksi tämän kevään joukkueesta on pikkuhiljaa kuoriutunut rutinoitunut ja taisteleva ryhmä, jolla on koossa kaikki ainekset olla pirullisen hankala vastus pudotuspeleissä. Kuuma maalivahti, roolinsa uudelleen lunastanut Paakkolanvaaran jarruvitja, tiivistynyt puolustus... Suurimmat kysymysmerkit maalataankin hyökkäyspään ratkaisijoiden ylle.

Etenkin Niinimäen, joka on toistaiseksi pelannut tilastojen valossa vain yhden onnistuneen playoff-kevään: toissa kaudella Ilveksessä kuuden ottelun verran tehoin 1+5. Juuri siksi tämän verkkaisen 29-vuotiaan hankinta kärkipään rooliin kahden vuoden sopimuksella oli niin kyseenalainen kuin se oli.

Comments (2) Trackbacks (0)
  1. Muuten samaa mieltä mutta väite Jessen pisteettömyydestä playoffeissa ei taida pitää paikkansa.

    • Näinhän se olikin, sekoitin legendaarisiin playouteihin. Löytyihän sieltä muutama piste ihan pudotuspeleistäkin.


Trackbacks are disabled.