22Tam/13Off

Voittajajoukkuetta rakentamassa?

Sitä luulisi, että päivän saldo on väistämättä positiivinen, kun Angelo Esposito saadaan kaupattua pois. Viime torstaina ehdin luulla näin, kunnes Jesse Niinimäen tulosta tiedotettiin.

Yksi floppi siis ulos ja toinen potentiaalinen samanlainen sisään. Lauantain debyytin perusteella Niinimäki olisi liiankin helppoa tuomita saman tien flopiksi, sillä esitys oli sanalla sanoen löysä. Toisaalta oliko mitään muutakaan odotettavissa pelaajalta, josta edellinen seura halusi eroon, jolla on ollut pientä vaivaa ja jonka otsaan on pitkin uraa tatuoitu viiva kerrallaan kirjaimet L, Ö, Y, S sekä Ä.

Siis täydellinen ilmentymä ilvesläisen jääkiekkoilun luonteelle, jolla on viimeksi voitettu mitali SM-liigassa 12 vuotta sitten ja edellinen mestaruus on 27 vuoden takaa. Potentiaalia olisi, mutta asenne on jäänyt sinne mistä mahtavat taidotkin tulivat, eli ulkojäiden höntsäpeleihin. Tosin alunperinhän "Uuno" oli Tapparan miähiä, kunnes loikkasi Ilvekseen B-junioreissa. Siitä se ajatus sitten lähtikin: Pelicans on Niinimäelle 13:s seuraorganisaatio 13:n vuoden aikana. Niinimäelle, joka on NHL:n ykköskierroksen varaus, ja joka on ammattilaisuransa aikana saanut tililleen 17 pudotuspeliottelua tehoin 1+5.

Ja jotkut vielä väittävät kolmen pääsarjamitalin Jari Kauppilaa luuseriksi.

Tarkempia veikkauksia lienee turha tehdä, niin häränpyllyä ne ovat viime aikoina heittäneet. Mike Yorkia hehkutettiin, Ryan Laschia aliarvioitiin, Lee Gorenia hehkutettiin... Niinimäki varmaan palaisi +40 pisteen mieheksi jos nyt oikein etukäteen haukkuisi. Mutta enhän sitä tee, sillä enemmän ihmetyttää linjanveto, jonka perusteella Niinimäkeen päädyttiin.

Tulevalla päävalmentajalla täytyy olla näppinsä pelissä, mutta onko J.N. menestyvän joukkueen top6-hyökkääjiä? Onko J.N. se, joka pudotuspelisarjassa lataa maksimaalisen suorituksen kentälle ja kääntää kaikki mahdolliset kivet voiton eteen? Jossain vaiheessa Pelicansilla oli jo uskottavan oloinen kaava pelaajahankintoihin, jota esimerkiksi kokeneet ja menestyneet Pekka Saarenheimo sekä Jonas Junland kesken kauden jatkoivat. Redenbachin ja Niinimäen tulon myötä on mielenkiintoista nähdä meneekö homma täysin hakuammunnaksi.

Pelicansissakin onnistuminen mitataan nykyään voittamalla, ei osallistumisen ilolla. Niinimäen koko ura vain on ollut pelkästään tätä jälkimmäistä.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.