12Tam/13Off

Päijät-Hämeen parasta kiekkoa

Karistin yhden illan ajaksi Pelicansin tomut kamppeista ja hurautin Heinolaan scouttaamaan Petri Karjalaisen pelikirjan sekä Ville Järveläisen liigapotentiaalin.

Ensimmäisenä on todettava, että Peliittojen kotisivut eivät suoriudu kovinkaan hyvin satunnaiskatsojan palvelemisessa. Etsijä hakee turhaan sivustolta otteluennakkoa, perustietoja pelaajista ja jopa otteluiden alkamisaikoja!

Yhtä karua linjaa paikalle saapuessa jatkavat ulkoilmaakin kylmempi Betonibunkkeri ja käsiohjelma, jonka tarjoama informaatio rajoittuu joukkueiden pelaajalistoihin ja lukuisiin mainoksiin. Sarjataulukko sentään on nähtävillä hallin seinällä ja äänentoisto ei lopulta paljoa kalpene Lahden "laadukkaalle" soitannalle.

Kun sarjataulukko tuli mainituksi, niin eiliseen otteluun Peliitat lähti 50 pisteellä sijalta 7. ja Lempäälän Kisa 48 pinnan turvin kahdeksannelta. Ilta olikin vallan viihdyttävä ja laadukas sen tärkeimmän asian osalta, eli pelin. Etelä-Suomen Sanomien lyhyenläntä otteluraportti ei tehnyt sille tänään juuri kunniaa, sillä erälukemat 0-0, 1-0, 2-1 mairittelevat LeKiä. Jo pelkästään toisen erän tilanteilla Peliitat olisi voinut takoa taululle 8-0 -numerot, mutta esteeksi nousivat kehno viimeistely, ylärima ja mm. Petr Stloukalin kompastelu omiin jalkoihinsa läpiajossa.

Ottelun edetessä enemmän ja enemmän kenttää dominoineesta Ville Järveläisestä kuullaan vielä. 165-senttinen ja 68-kiloinen HPK-kasvatti on vielä Ryan Laschiakin kertaluokkaa pienempi tappi, mutta teknisesti varmasti Mestiksen taitavin luistelija, nopea, taitava, peliälykäs ja kulmavääntöjä pelkäämätön. Päin vastoin Järveläinen otti ainakin tässä ottelussa kylkikontaktia siinä missä muutkin, ellei jopa hanakammin. Kaikista eleistä ja kiekollisesta maltista oli aistittavissa, että kyseessä on pelimies kiireestä kantapäähän sanan varsinaisessa mielessä, eikä taidokkaasti rystyllä viimeistelty avausmaali 1-0:aan toisessa erässä ainakaan vähentänyt vaikutelmaa.

Toivottavasti Pelicans on Järveläisen suhteen hereillä seuraavan vuoden-kahden aikana. Kaikki puhtaat pelilliset ominaisuudet ovat kunnossa ja 19-vuotias laituri tarvitsee liigapelejä ajatellen ainoastaan lisää ruutia luisteluun ja laukaukseen, sekä voimaa kroppaan.

Muista tutuhkoista nimistä Stloukal vaikuttaa hieman Teemu Rinkisen kaltaiselta suoraviivaiselta snaipperilta. Asenteesta ja joukkuehengestä kertoo Stloukalin sähäkkä ryntääminen hätiin Atte Pentikäinen hieroessa hanskaa Järveläisen naamaan LeKin vaihtopenkin edustalla.

Muutenkin Peliitat pelasi Pelicansin tunkkaiseen roiskimiseen verrattuna mahtavaa peliä saatuaan ensimmäisen erän jälkeen koneet kunnolla käyntiin. Sellaista rohkeaa, vauhdikasta ja päättäväistä joukkuepeliä, jota Lahdessa nähtiin viime kaudella ja jota ei synny sattumalta yhteen otteluun, vaan laadukkaan harjoittelun ja voittamisen kautta tulevan itseluottamuksen avulla. Uusi valmentaja Petri Karjalainen on saanut miehistönsä ihailtavaan iskuun ja merkittävää myös oli pelaajien kyky lukea pelitilanteen mukaan pelataanko nopeasti pystyyn vai rauhoitetaanko kiekko omille.

Tällä tahdilla myös Karjalaisesta kuullaan tulevaisuudessa, ehkä aika piankin. Nyt Peliitat pelaa Janne Sinkkosen jäljiltä sellaista jääkiekkoa, joka oikeasti kehittää nuoria pelaajia etenkin kiekollisen pelin ja voimakkaan liikkumisen kautta.

Kiitämme myös:

+++ Yleisömäärä 1393, vaikka seassa olikin mittava määrä ilmaislippulaisia.
++ Erätauolla käyty junioreiden rankkarikisa
+ Joonas Kuuselan varma peli maalilla

Moitimme:

- Ville Kolppasen epävarma peli LeKin maalilla. Toisessa erässä Väkeväinen lämäsi kiekon jopa keskialueelta maaliin, mutta maali hylättiin paitsiona. Toisaalta Kolppanen teki vain mitä tehtävissä oli, niin sillassa LeKi oli lähes koko ottelun Peliittojen rumputulessa.
-- Mihin Mestiksessä tarvitaan mainoskatkoja kesken pelin, jos niiden aikana ei mainosteta mitään?
--- Yleisön vaisut kiitokset joukkueelle hienosta pelistä ja 200-300 katsojan poistuminen katsomosta viimeisen minuutin aikana. Ehkä olisi pitänyt voittaa 5-0?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.