10Tam/13Off

Todellinen Herrasmiesliiga

"Hups" sanoi Toivolan Tero kun pisteen ryösti.

Tiistaina klo 21:55 tuli FOXilta Sean Conneryn tähdittämä elokuva Herrasmiesliiga. Se todellinen Herrasmiesliiga - pisteitä ryöväävä varasliiga - oli kuitenkin antanut näytöksensä juuri aiemmin Isku Areenalla Tero Toivolan ja Jussi Leppäsen tähdittäminä. Kai Suikkasen vertaus tuomareiden omaan joukkueeseen - olkoon se vaikka HC Sokeat Seeprat - lienee osuvin mahdollinen kuitti jolla vältetään SM-liigan sakkovihkon heilahdus.

Luulin, että lauantain Lukko-ottelun toinen erä oli säälittäyvyyden ja surkuhupaisuuden huipentuma. Kolmen metrin päässä seissyt tuomari reagoi Justin Azevedon mailanhuitaisuun vasta Joonas Hurrin pötköttäessä verilammikon päällä kulmassa. Ilmeisesti, korjatkaa jos olen väärässä, näin vakavasta loukkaantumisesta tuomari on kuitenkin sääntöjen mukaisesti pakotettu antamaan pelirangaistuksen. Muutoin 2+2 olisi riittänyt, kyseessähän oli täysi vahinko.

Kliimaksi koettiin viimeistään 10 sekunnin päästä, kun Lukon juutit yllättivät Pelicansin ylivoimaviisikon housut nilkoissa ja pistivät kylmästi laatan reppuun alivoimalla. Siinä vaiheessa Aktivistikin luovutti tämän kamppailun ja jätti itsensä kiduttamisen muille sporttipubin asiakkaille.

Mutta mitä vielä, koitti tiistai ja raivoisasti pudotuspelipaikasta taistelevalta Pelicansilta ryövättiin piste hätäisellä vihellyksellä.

Illan toinen "kohokohta" oli Pelicansin pupeltaminen omien mahdollisuuksiensa kanssa. Kahden ensimmäisen erän aikana sille tarjottiin yhteensä 10 minuuttia ylivoimaa, joiden aikana pelikaanit saivat aikaiseksi viitisen laukausta huonoista paikoista. Sen verran täytyy itsekritiikkiäkin harrastaa, että kyllä tuokin ottelu sössiittiin maalin tappioasemaan aivan itse, vaikka loppurutistuksesta olisi palkinto ansaittukin.

Töpeksintä-tiistain kolmantena kikkareena voidaan huoletta mainita myös paikalle saapuneet IFK-fanit, jotka aloittivat kannustushuutonsa 53. minuutilla joukkueensa siirtyessä ottelussa ensi kertaa johtoasemaan. Punaisen Brändin faneja on usein kehuttu varmasti syystäkin, mutta nähtävästi "En gång IFK, alltid IFK"-sloganin alltid ei pädekään aivan täyttä 60 minuuttia pelissä.

Mitä tänään ryöstettäisiin? Päätuomarit Vesa Keränen ja Marko Kovanen pyörähtivät Arto I. Järvelän uunista ulos tällä kertaa. Skandaalin jälkeen luontainen valinta pistää leijonahäkkiin kaksi tuomaria, joita kukaan ei tunne. Ainakaan vielä.

PS. Asiaa löytyy monesti keskustelupalstoiltakin. Jos on Sokeiden Seeprojen yksittäisissä pelaajissa vikaa, niin ennen kaikkea sitä on joukkueen valmentajassa Arto I. Järvelässä.

Filed under: Liiga, Pelicans Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.