26Jou/12Off

Aravirran comeback?

Toissa viikolla alkaneissa spekulaatioissa Hannu Aravirta nousikin hieman yllättäen Pelicansin ykkösvaihtoehdoksi Kai Suikkasen seuraajaa haettaessa. Kliseisesti sanottuna tuttu ja turvallinen valinta.

Ajatusleikkinä Aran comeback on vallan mielenkiintoinen. Mika Saarinen aloittaa vuodenvaihteessa Pelicansin urheilutoimenjohtajana ja yleensä UTJ vastaa myös ainakin osittain päävalmentajan rekrytoinnista. Saarinen ja Aravirtahan ovat tuttuja maajoukkueen valmennusryhmästä 10-15 vuoden takaa.

Sitten on Ilkka Kaarna, joka palkkasi Aran lahteen jo jouluna 2005. Tänä syksynä suunnitelmat heittivät häränpyllyä ja olisi aivan Kaarnan tyylistä lämätä vastakiekkoon pestaamalla luottomiehen, joka ei varmasti petä. Päinvastoin, täyttäisi Suikkasen isot saappaat ja voisi jopa nostaa uutta innostusta fiaskomaisen kauden jälkeen.

Kolmas heppu on Pasi Nurminen, jonka tilanne Venäjällä voi muuttua nopeastikin ja jolle on jo soviteltu Pelicansin päävalmentajan pikkutakkia tulevaisuutta ajatellen. Kuten jo aiemmin syksyllä kirjoitin, siinä skenaariossa kaikki on mahdollista taivaan ja helvetin välillä. Näin ison persoonan ja ikonin kanssa tilanne on aina haastava, kuten on nähty Raimo Helmisen tilanteesta Ilveksen peräsimessä. Joka tapauksessa myös Nupe on Aran tuttuja ja toiminut aiemmin tämän kakkosvalmentajana.

Aravirta-spekulaatiossa nousee nimittäin väistämättä pintaan se aavistus, että kyseessä olisi vain vuoden, korkeintaan kahden mittainen keikka. Mies oli jo lopettamassa valmentamista tähän kevääseen ja on pitkin matkaa indikoinut motivaation heikkenemistä, joten pidempi projekti ei ole todennäköinen.

Nyt tehtävänä olisikin korjata laivan kurssi, tasaannuttaa tilanne ja siloittaa tietä uudelle päävalmentajalle, joka mahdollisesti kasvaisi vielä korkoa apuvalmentajana. Aravirralla on aiemman pestinsä myötä jo valmiiksi tietty näppituntuma lahtelaiseen jääkiekkoon muun kokemuksensa lisäksi. Tältä kantilta katsottuna Ara voisi vielä olla hyvä ja perusvarma vaihtoehto. Myös tulokset Kärppien peräsimestä puhuvat puolestaan aivan riittävästi.

Suikkasen jäljiltä tarvitaan paljon laaja-alaisempaa katsantoa Pelicansin ja koko paikallisen jääkiekon kehittämiseen siten, että myös edustusjoukkueen päävalmentaja on talkoissa mukana.

Yhtä oleellista on kuitenkin se, mitä muuta kokonaisuuteen liittyy. Olisiko Pasi Nurminen tai vaikkapa Peliitat hyvään liitoon nostanut Petri Karjalainen tulossa samalla korkoa kasvamaan?

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.