14Jou/12Off

Pelit häiritsevät Pelicansin harjoittelua

Maaottelutauko on liigajoukkueelle oivaa aikaa kuntotestien suorittamiseen ja kuntopohjan vahvistamiseen kevään ratkaisupelejä varten. Harmi, että luterilaisen moraalin mukainen harjoitteluputki katkeaa jo tiistaina HPK-ottelun takia.

Hetki sitten tulleen Ilveksen tiedotteen mukaan Tuomas Tuokkola onkin Ipan tuleva valmentaja kahden vuoden sopimuksella. Symppaan Tuomasta, joten onnea matkaan. Ilveksen juniorimylly tuottaa solkenaan taitavia pelaajia liigatasolle ja Tuokkolan alaisuudessa Ilvekselle muodostuu varmasti paljon nykyistä kiekollisempi pelisysteemi, "kulmahomosteluksikin" sitä Tuokkolan ja Pekka Virran KalPa-aikaista nypläämistä jotkut kutsuvat. Veikkaanpa, että tulokset ovat joka tapauksessa huomattavasti nykyistä paremmat.

Pekka Virta lieneekin yksi Pelicansin vaihtoehdoista Suikkasen Kaitsun seuraajaksi. Värikkäiden kommenttien jatkaja, jos ei mitään muuta. Katseet tuntuvat muutenkin olevan vahvasti jo tulevaisuudessa, mutta ensin pitäisi malttaa keskittyä edes karsintojen välttämiseen ja lähiaikojen pelaajamuutoksiin.

Jamie McBain pakkasi jo kapsäkkinsä ja lennähti Amerikkoihin, ikävä ei tule. Esitys oli juuri sen mukainen mitä etukäteislausunnot antoivat odottaa.

Suikkanen tuhahteli torstain aamujäiden jälkeen omat lausuntonsa maaottelutauon meiningistä. Nopeutta, kestävyyttä ja voimapuolta on testattu, tulokset ovat taas kovempia kuin koskaan. Ja kuten varmasti muistetaan, niin kesällä harjoiteltiin myös kovempaa kuin koskaan. Oheisharjoittelussa suomalaiset urheilijat ovat kyllä maailman parhaita. On alkulämmittelyn lämmittelyn lämmittelyä, kuntopyörää ja pururataa. Legendan mukaan joku suomalainen lätkäkoutsi tokaisi joskus, että harmittavasti pelit häiritsevät joukkueensa laadukasta harjoittelua.

Yleensä tositilanteessa seinä tulee vastaan, kun pelivälineellä pitäisi tehdä jotain fiksumpaa ja laadukkaampaa kuin vastustaja. Siinä vaiheessa Jan Latvalat erottuvat peruskuntoilijoista. Pelitilannejäätymiseen pelikaaniparvikin tänä syksynä kapsahti. Onneksi tuossa haastattelussa päästiin sentään myös pelillisiin asioihin, muuten tämä hikoilu olisi tullut jo ulos korvista.

Mika Toivola oli paska valmentaja, mutta Lahdessa ollessaan hänkin sentään tiesi, että pelkällä fysiikalla ei SM-liigassa menestystä tehdä, korkeintaan huonolla kunnolla voidaan jotain hävitä. Ennen kaikkea pitää kuitenkin osata pelata, joten toivottavasti Pelicans-leirissä ihastellaan keväämmällä jotain muitakin tuloksia kuin Polarin sykemittarin näyttöä.

Hassua, että Pelicans sitten löysi amerikoista juuri ne jampat jotka eivät osaa pelata.

 

Filed under: Liiga, Pelicans Comments Off