11Jou/12Off

Tammikuun tasaus – pyynnöistä huolimatta

Tämä tämmöinen Tammikuun tasaus arvottiin eilen Helsingissä. Tai ei arvottu, vaan liigajoukkueet juhlallisesti valitsivat vastustajansa kahdelle tammikuun pelipäivälle.

Pelicans valitsi Ilveksen, jonka kanssa Pelsu tahkosi reilu viikko sitten yhden huonotasoisimmista jääkiekko-otteluista, mitä Isku Areenan nimen alla on pelattu. Niinpä Pelicans kohtaa tammikuussa tämän toisen rupusakin neljästi, joista kaksi jälkimmäistä kotonaan lauantaina 19. ja heti perään tiistaina 22. tammikuuta.

Hatut ilmaan.

No, rupusakin on ehkä helpointa yrittää naarata sarjapisteitä siltä toiselta rupusakilta, ei astetta paremmilta joukkueilta siitä pudotuspeliviivan päältä. Etenkin jos siellä NHL:ssä ne yhdet miljonäärit pääsevät sillä aikaa sopuun niiden toisten miljonäärien kanssa, niin Ilves saattaa ennen Tammikuun tasausta menettää ne ainoat kolme laatupelaajaansa pois. Pelicans taasen ei siinä tapauksessa menetä kuin kaksi laatupelaajaa (Pavelecin rapakon taakse ja Smolenakin ehkä rajan taakse), eli voitolle jäädään.

Hatut ilmaan.

Jamie McBainin mahdollinen lähtö kun lienee takaisku lähinnä country-musiikin suosiolle Pelicansin pukukopissa.

Keinotekoisena sirkustemppuna SM-liigan runkosarjaan tuotu Tammikuun tasaus on oiva keino saada miniplayoffs-henkeä runkosarjan keskelle peräkkäisillä otteluilla samaa vastustajaa vastaan. Siis sikäli kun niitä ei muka voitaisi muutenkin asettaa sarjaohjelmaan, ihan vinkkinä vaan esimerkiksi Pelicansin ja HPK:n toimistoille joukkueiden välillä "säkenöivää" paikallisotteluhenkeä ajatellen. Tasauksen urheilullisuus on vähän niin ja näin arvottaessa - tai siis valittaessa - vastustajaa kuukauden päästä häämöttäviin peleihin, jolloin tilanne voi olla huomattavasti erilainen. Ainoa varma on se toinen peruste, jolla osa seuroista tasausvastustajansa valitsee, eli maksimoitu yleisömäärä yhteen otteluun. Tällä kertaa HIFK sentään rikkoi kaavan peräännyttyään Jokereiden kohtaamisesta.

Jonkun mielestä kyseisen poikkeavuuden myötä pari asiaa voi jo mennä vähän ylikin. Kuten se, että Pelicans ja Ilves pelaavat keskenään kolme ottelua viiteen päivään, tai se, että Pelicans runttaa kolme kotiottelua viikon sisään. Mutta niinhän se on, että moni asia näyttää negatiiviselta rupusakin silmin. Kysykää vaikka niiltä yleisönosaston mielensäpahoittajilta, joiden mukaan normaalit käsilaukkujen turvatarkastukset jäähallin ovella ovat naisten halventamista. Tammikuun tasauksen ideana taasen on nimensä mukaisesti lisätä tasa-arvoa sarjataulukkoon, kun rupusakkeja palkitaan huonostipelaamisesta.

Mutta urheilullisuuteen ja jääkiekon ytimeenhän on SM-liigan nimissä jo totuttu käsilaukkujen tapaan muutenkin kajoamaan, kun sirkushuveista ja muusta turhanpäiväisestä hötöstä on ollut pulaa. Yksi tyhjänpäiväinen tasaus ei siinä muuta enää mitään ja loppujen lopuksi kyse on huomiobisneksestä, jossa jääkiekkoviihdettä tuottava liukuhihna kai tarvitsee arvontakulhoja mielenkiinnon ylläpitämiseksi.

Eikös kauden päättyessä voisi päästää kaikki joukkueet pudotuspeleihin?

Filed under: Liiga, Pelicans Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.