28Mar/12Off

Ondrej Pavelec – pieni askel ihmiskunnalle…

...ja alun perusteella yhtä vähäinen Pelicansille. Päästettyjen maalien määrä väheni edellisestä ottelusta yhdellä, mikä olikin Jari Kauppilan legendaarisen jalkakikan ohella ainoa positiivinen asia JYPiä vastaan. Mutta voiko Pelicansin maalilla tällä hetkellä kukaan pärjätä?

Kuvaa on käsitelty.

Radek Smolenak kiskaisi hattutempun lauantaina Oulussa ja junaili kaupanpäälle juniorivuosien pelikaverinsa Ondrej Pavelecin Pelicansin maalille. Kaikki liikenevä apu lieneekin tämän hetken Pelicansille paikallaan, ja sitä apua alun perin loukkaantumisia paikkaamaan tullut Smolenak onkin jo tarjonnut ihan kiitettävästi. Joukkueen paras pelaaja ja nyt myös kunnostautunut pelaajahankinnoissa – urheilujohtaja ihan kirjaimellisesti?

Pavelec saapui maanantai-iltana Lahteen NHL-joukkueensa ykkösmaalivahdin ja muutenkin tähtipelaajan statuksella. Tiistaina klo 10 aamujäälle ennen muuta joukkuetta, hieman lämmittelyä Janne Ritamäen ampumilla kiekoilla ja pitkiä juttutuokioita Simo Vehviläisen kera. Normaalia settiä ilman ihmeellisyyksiä. Ja sitä samaa oli sitten illan ottelukin. Yksi-kaksi maalia veskarin piikkiin ja loput puolustajien löysää pelaamista. En tiedä onko aiheellista syyttää yksilöitä, kun Oskari Korpikari oli ainoa puolustaja, jolla ei ollut JYPin viiteen maaliin mitään osaa eikä arpaa.

Tiistain aamujäällä vilkuilin myös Joonas Kuuselan toimintaa. Motivaatio tuskin on tapissa tiedostaen, että Pavelec pelaa viisi seuraavaa ottelua alusta loppuun, ellei imuroi totaalisesti. Kuusela ei ole vielä riittävää statusta Pelicansissa saavuttanut ollakseen luottovalinta vaikeassakin tilanteessa, mutta ihmeitä ei kannata tässä tilanteessa odottaa näiltä NHL-vahdeiltakaan. JYPin kolme ensimmäistä olivat taidokkaasti tehtyjä maaleja parhailta sektoreilta, Pelicans suti kaikki osumansa räkäisistä irtokiekoista.

Yhden pelin perusteella ei voi vetää absoluuttisia johtopäätöksiä, mutta koko kaudenkin trendinä Pelicansin maalipaikkojen rakentelu varsinkin suorista hyökkäyksistä on onnetonta. Ennen pitkää vaaka kallistuu, vastustaja iskee tarvittavat osumat ja Pelicansin selkäranka napsahtaa. Samalla huomataan, että ruoho ei ole sen vihreämpää Pavelecin tai Antti Niemen kanssa, vaikka odotuksia kuinka ladattaisiin.

Smolenakin sopimus on katkolla, Pavelecilla viisi peliä jäljellä, 12 pistettä kympin sakkiin… Faktat tiskiin, eli jos vielä joulukuu pelataan pinna per peli –tahtia, on aika lyödä hanskat tiskiin tämän kauden osalta, lopettaa rahan tuhlaaminen tähän nippuun ja luoda jo perustaa ensi kaudelle. Kuuselaa ja Juvosta maaliin, Richmondit helvettiin ja Peliitoista Mestiksen 3. paras pistemies Ville Järveläinen liigaminuutteja kokeilemaan. Tulos kun ei ole sen huonompi kuin nykyisellä ryhmälläkään. Kokonaan toinen juttu on, kannattaako farmiseurankin kautta pilata liigajoukkueen umpisolmujen takia.

PS. Danny Richmondista on pakko todeta, että miehen täytyi olla Kärpät-ottelussa vatsataudissa, sillä mitenkään muuten silloista katastrofia ei voi selittää. Jos teoreettisesti pelaajalle tulee yhdessä ottelussa 100 pelisuoritetta (1vs1-tilanne, syöttö, jne.), niin valehtelematta Richmond ei kahta enempää saanut onnistuneita suoritteita aikaan, vaan sylki liukuhihnalta täysin pimeitä ratkaisuja. Yksi Pelicansin liiga-ajan huonoimmista puolustajan esityksistä yhdessä ottelussa.

Comments (1) Trackbacks (0)
  1. Meillä on SM-liigan komein maalivahti…tai mitä maskin takaa näkyi. T:Mies


Trackbacks are disabled.