23Mar/12Off

Ei se seiso kuitenkaan

Jos Pelsun syksystä on jotakin huvittavaa poimittavissa, niin sen täytyy olla ihan viime aikoina käynyt pulina joukkueen vahvistamisen ympärillä. Muiden seurojen kaapatessa ykkösketjuihinsa NHL-ukkoja on Pelicans tyytynyt potkimaan pihalle toiseksi parhaan pistemiehensä Lee Gorenin ja palkkaamaan tilalle Lempäälän Kisassa maakuntasarjaa hetken lätkineen Männikön Miikan.

On joukkuetta  vahvistettukin. Ruotsalaispakki Jonas Junland rätkäisi yhden hillomunkin keskialueelta ja sen jälkeen paketoitiin hannuhanhen olkapää. Antti Niemi ja – ainakin toistaiseksi Pelicansissa pelaava – Jamie McBain osoittautuivat yllätys yllätys tavallisiksi kuolevaisiksi, kun joukkueen yleinen pelitaso lähentelee Ilveksen puupääkiekkoa.

Niinpä keskustelu käy nyt siihen malliin, että vahvistuksia pitäisi joukkueeseen saada, mutta jos joku tuleekin, niin kyseessä on kuitenkin joku löysä nahjus, joka tulee vain hakemaan vähän tuntumaa ja viis välittää Kiekkokaupungin ylpeyden menestyksestä. Ja jos sattuisikin olemaan hyvä pelaaja, niin ei siitä kuitenkaan enää NHL:n alkaessa iloa ole. Saatavilla kyllä olisi heti ja koko loppukaudeksi halpoja hylkyjä kuten IFK:n Tyler Redenbach, mutta näillä taas taso ei riitä. Rahaakaan ei saisi liikaa käyttää, ja nykyisistä turhakkeista pitäisi mielellään päästä eroon. Vähintäänkin pitäisi tehdä jotain, eikä vain istua tumput suorina kilpavarustelua vierestä katsellen.

Ilmapiirissä tuoksahtaa varsinkin miesvaltaisilla foorumeilla esiintyvä kyyninen sananparsi: Ei se seiso kuitenkaan. Lausahduksen sisältö viittaa juuri siihen mikä varmasti useimmilla ensimmäisenä mieleen tulee. Lopuille ohessa on kuva vinkkinä.

Osaa tai jopa kaikkia edellä lueteltuja kysymyksiä varmasti pyöritellään myös Pelicansin toimistolla ehtimiseen. Urheilulehden U-studio yritti tiistaina sivaltaa vastarannalta oman kantansa, sälyttäen vastuuta ja syyllisyyttä vähän kaikesta Mika Saariselle, joka virallisesti aloittaa tehtävässään seuran urheilujohtajana vasta tammikuussa. Huonoilla pohjatiedoilla heikko esitys U-duolta.

Sen verran tiedetään, että akuutein taitovaje on keskushyökkääjäosastolla. Mikä on pahin mahdollinen skenaario? Se, että vahvistuksen hankintaa pantataan koko työsulun ajan ja työsulun päättyessä muut rahakkaammat ja pudotuspeleihin menossa olevat seurat kaapivat pelaajamarkkinoilta taas kermat kakun päältä pussinokan edestä. Ja sitten Tyler Redenbach tulee Pelicansiin.

Pitäisiköhän sittenkin ottaa joku NHL-hyökkäjä auttamaan joukkuetta siksi aikaa kunnes tilanne hieman selkiytyy?

Ellei seisokaan, niin olisi päästy edes hetkeksi fiilikseen.

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.