13Mar/12Off

Mädistä omenoista kansansuosikkeihin

Viime aikoina on esitetty ihan päteviä kannanottoja Pelicansin tilasta, kuten nyt esimerkiksi Jatkoajan poikain toimesta "Pelicans - täysi floppi".

Pelaajat ovat vääränlaisia, vaikkeivät kaikki välttämättä huonoja.

Tuossa on tiivistetty paljon pieneen tilaan. Yksi - ei huono mutta vääränlainen - mätä omena ja joukkueen kallein pelaaja Lee Goren makoilee kotonaan, kun Pelicans kohtaa tänään KalPan. Samalla julkisuuteen harmitellaan, että pelaajamarkkinat ovatkin tyhjät. Tuntuu surkuhupaisalta tilanteelta - olisi nyt peluutettu Gorenia siihen asti kun korvaajalla on nimi paperissa. No, näissä lausunnoissa vastuu on aina kuulijalla ja koko loppukauden kattavat siirrot lienevät todella jäissä.

Selvää kuitenkin on, että Gorenin pelitaso ei vastannut palkkaa. Ja toisaalta seura hankki johtavaan rooliin liikerajoitteisen pelaajan liigassa, jossa ilman hyviä jalkoja nimekkäämmätkin pelaajat ovat flopanneet. Lesson to learn.

Jokin haiskahtaa mädältä myös tässä mr. McBainissa. Eikä varmaan vähiten ylimalkaiset kommentit Suomen visiitin toivotusta lyhyydestä, joskin taustalla lienee hieman jonkun toimittajan tarkoitushakuisuutta. Luonnollisesti NHL-pelaaja haluaa NHL:n alkavan mahdollisimman pian päästäkseen tienaamaan sopimukseen kirjattuja dollareita. Lahteen perille päästyään McBain on latonut liukuhihnaltaan ämericcalaista perusjargonia siitä, kuinka kaikki on hyvin. En halua manata, mutta jokin tässä epäilyttää. Mutta mikäpä ei, kun koko joukkue on alkukauden ollut umpisolmussa luistimennauhoja myöten.

Toivotaan toivotaan... että etiäiseni kääntyy perinteiseen tapaan päälaelleen ja Mäkkäri takoo esimerkiksi 5 peliin tehot 3+6 johdattaen Pelicansin tällä kaudella ennennäkemättömään voittoputkeen.

Yksi kauden hahmoista on väistämättä Radek Smolenak. Laschia ja Hodgmania on muisteltu kyllästymiseen asti, mutta katsokaapa Smolenakin tilastoja kalenterivuodelta 2012: pudotuspelit mukaan lukien 52 ottelua, 23+19=42. Pelasipa Pelicansissa vielä kuukauden tai kaksi vuotta, niin innokkaasti kannattajia huudattava ja logoa suuteleva tshekkijätti muistetaan Kiekkokaupungissa vielä pitkään.

Smolenakista irtoaa myös ilmainen vinkki suomalaisille kolmosketjun hissukoille. Kun antaa lausunnoillaan ja kaukalossa elkeillään itsestään irti enemmän kuin muut, voi joskus tehdä ison eron sylkykupin ja kansansuosikin välillä. Ja lätkäammattilaisen arjessa voi jopa ratkaista työllistymisen, kun pistetään kaksi pelillisesti samantasoista pelaajaa vertailuun. Jotenkin nämä särmikkäät voittajatyypit osaavat myös näyttää, ettei se aina niin vakavaa ole. Esimerkkinä juuri Radekin velmuilut keväällä voittopelin jälkeen jäälle heitettyjen tavaroiden kanssa.

Vaikka peli ei kulje, niin näyttäkää edes sitä sydäntä. Onnistumisen riemua ja tappion vihaamista, ilman keskisormia kuitenkin. Muutoin Pelicansin kotimaiset isot persoonat käyvät syksyn pimeinä iltoina kovin vähiin.

Tai sanotaan se nyt suoraan: sellaisia ei tällä hetkellä ole. (Kaikella kunnioituksella, hillityn tyylikäs Lade).

Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.