26Lok/12Off

Törkytaklauksella hermolomalle

Väärässä sarjassa

0-3. Se oli niitä iltoja, kun pitäisi matsin jälkeen vain painua suoraan nukkumaan. Pahaksi onnekseni kuitenkin valvoin ja osuin kanavasurffailun lomassa Neloselle SM-liigan huippuhetkiin, jossa Jani Alkio höpötteli ottelusta seuraavaa:

31 minuutin kohdalla nähdään raju tälli Ilkka Pikkaraiselta, ja näitä ei toivoisi näkevän. Kädet nousevat ikävästi ylös ja samalla Ville Mäntymaan pää pamahtaa vielä päätylaseihin. Ilkka Pikkaraisen tie vie suihkun puolelle, ja siitä ei tarvitse edes neuvotella.

Että tällaista paskaa sitä lauotaan valtakunnan verkkoon. Olisi toivottavaa, että toimittaja A) ymmärtäisi auttavasti peliä tai B) katsoisi videon kunnolla läpi. Muutoin lausunnoissaan niin varovainen Alkio jätti tällä kertaa lisäämättä kommentin loppuun perinteisen vastuuvapauslausekkeensa "mutta tämähän on vain minun mielipide". Lievää asenteellisuutta ehkä havaittavissa sielläkin päässä.

Joku huusi katsomosta, että Ilkka Pikkaraisella on paskaa päässä. Kuvainnollisesti ehkä näinkin. Pikkarainen on yksi niistä monista Pelsu-miehistössä, joista ei tällä hetkellä ole joukkueelle mitään hyötyä, mutta onnistuu olemaan poikkeuksellisen paljon myös haitaksi. Voisi sanoa, että Pikkarainen pelaa väärässä sarjassa. Ei siksi, etteikö pärjäisi, vaan koska paskahousujen SM-liiga on viimeistään nyt väärä sarja kovaa taklaaville pelaajille.

Suomalaisessa jääkiekossa ei tunneta sellaista, että melko puhtaastakin kontaktista voi jääkiekossa aiheutua loukkaantumisia. Pikkarainen taklasi kiekollista puolustajaa maltillisella vauhdilla ja kädet normaalilla korkeudella, vaikka Jani Alkio toisin kaakattikin. Vastassa oli 300 liigaottelun Ville Mäntymaa (191 senttiä ja 93 kiloa), joka tiesi tasan tarkkaan karvaajan tulevan päälle, mahdollisesti jopa havaitsi kuka sieltä on tulossa, mutta ei siitä huolimatta valmistautunut lainkaan mihinkään kontaktiin, vaikka katse oli tilanteessa koko ajan kentälle päin. Tähän lisättynä puolen metrin etäisyys laidasta aiheutti sitten pahan loukkaantumisen ja Pikkaraisen verbaalisen teloittamisen ympäri lätkä-Suomen.

SM-liiga on nyt ehkä väkivaltaisempi ja toisiaan vähemmän kunnioittava kuin koskaan, kiitos väkivaltakohun seurausten. Sen kanssa eilisellä episodilla ei kuitenkaan ollut tekemistä, Pikkarainenhan nimenomaan jätti vetämättä ylikovaa ja kädet ylhäällä. Jälkikäteen arvioituna tietenkin vaarallisessa paikassa, kun taklattava on irti laidasta ja täysin valmistautumaton normaaliin kontaktipelaamiseen 300 ottelun kokemuksestaan huolimatta.

Loukkaantuminen, 5+20, suihkuun. Tuomaristo teki oikein, koska tuli loukkaantuminen. Vika ei ole yksilöissä, vaan systeemissä. Ville Peltonen teloitti täysin tarkoituksellisesti Kärppien kiekottoman Tomas Plihalin keskialueella ja istui siitä 4 ottelua. Mielenkiintoista nähdä miten Pikkaraisen ns. törkytaklaus vertautuu siihen.

Ja kaakatus jatkuu asian ympärillä, ei lainkaan sen ytimessä. Eli siinä miksi tässä paskahousujen sarjassa ei osata taklata ja ottaa taklauksia vastaan. Siinä miksi aina loukkaantumisen myötä seurauksena on ulosajo teosta riippumatta. Siinä miksi kurinpitäjälle ei aina tasapuolisesti mene kaikki isot rangaistukset käsittelyyn.

Ja miksi se on aina Miika Salomäki, joka taklaa kiekottomia avojäällä?

PS. Onneksi kohta on maajoukkuetauko. Pystyisiköhän Antti Niemi (=Pelicans) nappaamaan yhden voiton ennen taukoa? Kenttäpeli ei sellaista tämän hetken formussaan ansaitse.

Comments (5) Trackbacks (0)
 1. Vertailupohjana Pikkarainen-Mäntymaa -tapaukselle voidaan käyttää alla olevaa pätkää, jossa taklattava (189cm 94kg) ei valmistaudu ja taklaaja (183cm 87kg) ajaa oikeasti ylikovaa, vaarallisessa paikassa ja kädet ylhäällä. Toivottavasti Pikkaraisen lynkkauspartio malttaa pyyhkiä kuolat suupielestä ja katsoa tuonkin videon, jonka tilanteesta tuomittiin 1 ottelun pelikielto.

  http://www.youtube.com/watch?v=h49GcQBpUps

 2. No joo puhdas taklaus, vastaan ottaja ei valmiina. Mitä siitä joukkueessamme on aivan katastroofi paikallaan. Pelottaa kuin katosois V-sarjaa neljävuotiaana vuonna 1982 samalla tasolla on ylivoima aivan kauheeta katsottavaa. Pelin lopussa Seikola saa jyvän kohdalle ja laukoo ensimmäisen kerran koko hemmetin ottelussa. Voi vittu tohon ei jää montaa ukkoa mitä vois pitää joukkueessa. En tiiä mikä auttas ei se parane jos suikkanen saa potkut vaan puol joukkuetta ulos marssille.

 3. No vihdoin joku on katellu saman pelin kun meitsi. Toivottavasti ei Pikulle aika lailla puhtaasta taklauksesta pitkää pelikieltoa. Ja tapaus Salomäki onkin sitte asia erikseen (2min estäminen). Luulin jo ettei kukaan muu nähnyt sitä kuin allekirjoittanut.

 4. Onkohan tässä nyt ”hieman” katsottu pelicans lasien läpi kyseistä matsia. Katsoppas uudestaa video ja mieti sitten, metri irti laidasta, kädet päähän ja niin edelleen. Joten oikeutetusti kyseinen sekopää ulos kaukalosta.. toivottavasti kaveri potkittais pelsusta pois kokonaan ! häpeäksi suomelle jääkiekolle pikkarainen, ensin keskari ja sitten tämä.. huhhuh !

  • Se on aivan satavarmaa, että on katsottu Pelicans-lasien läpi. Joidenkin toisten lasien läpi videolla on nähty ylikovaa vauhtia, käsiä päähän ja kas kun ei hyppyäkin. Siinä mielessä taklaus oli vaarallinen, koska suoritettiin irti laidasta, eikä kiekollinen Mäntymaa todellakaan valmistautunut mitenkään tapahtuvaan.

   Kovimmille kiihkoilijoille suosittelen katsomaan tämän pätkän, jossa taklattava ei myöskään ole hereillä ja taklaaja ajaa oikeasti ylikovaa ja kädet ylhäällä:
   http://www.youtube.com/watch?v=h49GcQBpUps

   Tuohon nähden Pikkaraisen teko oli lähinnä tönäisy, kuten Lukko-hyökkääjä Aki Kangasmäki blogipäivityksessään Lukon sivuilla eilen totesikin. Yksi pointti myös, jota ei nähdäkseni ole tuotu esille on se, että osuuko Mäntymaan pää vielä pahaksi onneksi kaukalon reunukseen eikä pleksiin, mikä vielä pahentaa seurauksia.


Trackbacks are disabled.