22Jou/12Off

Joulurauhaa: Urpot pois sporttibaareista

Olkoon tämä Kiekkoaktivistin vaihtoehtoinen joulurauhanjulistus, vai pitäisikö sanoa pelirauhanjulistus. Koko loppukaudeksi.

Torstain pelin alku Ässiä vastaan oli tavanomaista, eli ankeaa seurattavaa lokaalissa anniskeluravintolassa. Asian tila muuttui jossain ensimmäisen erän loppupuolella, kun jo edellisen tv-pelin pilannut Urpo kömpi siihen ainoaan vapaana olevaan pöytään ja noin kolmen sekunnin kuluttua aloitti kovaäänisen länkytyksensä. Siinä vaiheessa olo muuttui sietämättömäksi. Jaksoin puoli minuuttia kunnes poistun, kävelin kauppaan ostamaan kaljaa ja siirryin kotiin kuuntelemaan peliä Radio Voimasta. Toista kertaa en jäisi kuuntelemaan Urpon aivopieruja koko pelin ajaksi.

Kannatti. Moottoriturpa Varmavuo tykitti taas menemään tuttuun tyyliin ja Pelsu vei kaksi viimeistä erää puhtaasti 0-3 voittoon asti.

Näitä urpoja on nyt kuitenkin osunut lokaaliin tämän syksyn aikana liian monta kertaa. Se alkaakin pikkuhiljaa olla suurin houkutin tilata URHOtv:n lähetyksiä omaan kotiin, jossa Urhoa voi seurata ilman Urpoja.

Urpot ovat näitä kovaäänisiä asiantuntijoita, joille syntyy viimeistään muutaman oluen jälkeen hillitön tarve kommentoida jatkuvasti screenillä näkyvää peliä. Mainitsinko jo kovaan ääneen? Ja mahdollisimman typerillä kommenteilla. Tämän syksyn pienen otannan perusteella suosituimmat tyylisuunnat ovat yltiökriittisyys ja/tai yleinen vittuilu.

Kriittisellä negatiivisuudella yritetään ilmeisesti näyttää todelliselta asiantuntijalta, vittuilijat taas kai toivovat jonkinlaista reaktiota "yleisöltään". No, yksi näistä vittuilijoista oli ihan vaan Lasolin kyllästämä deeku Jokerifani, yllätys.

Tämä viimeisin Urpo sentään tiesi jostain jotain, mutta valitettavasti se ei rasittavuutta vähennä juurikaan. Ompahan enemmän asioita joista heittää huonoa läppää. Mukanaan hänellä oli - varmaankin Mensan jäsenkokouksesta löytynyt - toinen amisdorka, sanotaan vaikka koodinimi Keijo, joka hihittelyllään antoi Urpon tarvitseman luottamuslauseen huikaiseville heitoilleen. Kuten esimerkiksi: "Männikkö, tuu poies sieltä!" Kukaan muu baarissa ei tiennyt missä kohtaa vitsiä piti nauraa.

Urpot, säästäkää viattomat jääkiekonystävät sporttibaareissa typeriltä kommenteiltanne. Kukaan niitä ei halua kuunnella, ketään ne eivät kiinnosta. Pelicansin peliotteiden seuraamisessa on aivan riittävästi siedettävää jo sellaisenaan. Maalin jälkeen voi tuulettaa, yksittäistä tilannetta kommentoida, mutta antakaa selostajan olla se henkilö, joka on äänessä koko pelin ajan.

Minäkään en pakota ketään tätä blogia lukemaan, vaikka omasta mielestäni kirjoitukseni ovat aivan ensiluokkaisia. On aina lukijan päätös klikata ja lukea.

Taidan olla loman tarpeessa, taas.

Hyvää joulua Teille kaikille lukijoille, mikäli joulua vietätte. Älkää urpoilko, tai tehkää se edes kotona.

Tagged as: , Comments Off
Comments (0) Trackbacks (0)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Trackbacks are disabled.