15Lok/12Off

Jokohan aukeaisi, Pelicans?

Antti Niemi

Joku kysyi viime viikolla ohimennen Antti Niemen tärkeydestä Pelicansille. Viikonloppuna saatiin kaksi aika hyvää vastausta siihen. NHL-vahvistettua liigan kärkipään joukkuetta vastaan pisteet tasattiin 3-3, kun ilman Niemeä pinnat olisivat todennäköisesti kaatuneet Jokereille 6-0 tai 5-1. Edellisviikon haparointiin verrattuna joukkueen ilme oli aivan erilainen heti vierasottelun alusta, puhumattakaan Niemen itsensä vakuuttavasta sisääntulosta kokonaan ilman pelituntumaa. Tänään Andyä jututtaessa nousi esiin sekin mielenkiintoinen pointti, että tämä oli harjoitellut viikon verran Isku Areenan "isossa" kaukalossa, mutta perjantaina alkulämmittelyssä Hartwall Areenan kaukalo osoittautui vielä sitäkin selvästi isommaksi.

Kotiottelussa päälle vielä ripaus ansaittua onnea tasoitusmaalin muodossa Jokeri-vahti Frans Tuohimaan vietettyä Kansallista Epäonnistumisen Päivää. Hannu-Hanhena yllättäen ruotsalainen Jonas Junland, joka kuitenkin voittomaalikilpailussa näytti, että viimeistely onnistuu puhtaalla taidollakin. Terävä rannelaukaus kilpipuolen alanurkkaan on myös Aktivistin bravuuri. Tai on ainakin joskus ollut ja onnistunut.

Edellisen kerran muuten Pelicans on tainnut onnistua maalinteossa keskialueelta Sane Heiskasen toimesta joskus vuonna 2004. Vastassa oli TPS ja tolppien välissä länkejään aukoi Tuomo Karjalainen.

Jere Myllyniemi puolestaan kävi lauantaina pitämässä pelituntumaa yllä LeKin mukana Savonlinnassa, josta lempääläiset hakivat 3-4-jatkoaikavoiton. Tänään Jere oli takaisin Pelicansin aamujäillä. Positiivinen asia on se, että Niemi antaa nyt kuukauden verran joukkueelle selkänojaa laittaa peli kuntoon, mutta saadaanko sitä sille tasolle, että jäljelle jäävä maalivahtikolmikko klaaraa loppukauden voittavassa vireessä? Vertailu Stanley Cup -voittajaan on osittain epäreilua, mutta pelattaessa ammattilaisena ja vieläpä maalivahtina on tällaiset asetelmat kestettävä.

Sairastupalaisista Vili Sopanen ja Joni Isomäki olivat tänään täysissä pukeissa jäällä joukkueharjoitusten päätyttyä, Isomäki tosin vain toisessa kädessään mailaa pidellen.

Comments (6) Trackbacks (0)
 1. Voisitko ystävällisesti selvittää meille sinkkuneidoille, onko herra Jonas Junland tuonnut emännän mukanaan, vai mahtaako tallustaa ihan vapailla markkinoilla? Kiitos. Punapäät ovat niin harvassa!

  • Kysytään pois, sitten kun kaveri seuraavan kerran vastaan kävelee.

  • Näähän on tärkeitä asioita jatkosopimusneuvotteluissakin.

   • Kiitti, arvasin että suhun voi luottaa! Ehkä jatkosopparia ajatellen voisi olla toimistonkin etu löytää sille paikallinen pirkko kainaloon?

 2. Eipä se Lässikään jäänyt vaikka naisia olisi riittänyt molempiin kainaloihin joka päivälle ;) jatkosopimuksen kyllä teki ja siitähän nimenomaan puhuttiinkin..

  • Siis Lässihän just teki sen jatkosopparin, eli ne naiset (taas) selkeästi auttoi. Nahilaan lähdolle ei sitten taas voi mitään, siinä ei täysjärkistä miestä enää mikään nainen pidättele. Ja hyvä niin.


Trackbacks are disabled.